ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سونی
تکنولوژی

کارنامه سونی در سال ۲۰۱۹؛ نیاز به آموزش و تلاش بیشتر

در سالی که گذشت، شاهد پدید آمدن روندهایی جدید در گوشی‌های هوشمند بودیم؛ دوربین‌ها ۱۰۸ مگاپیکسلی شدند؛ سرعت‌های شارژ سر به فلک کشیدند؛ نمایشگرها سوراخ شدند؛ بعضی از گوشی‌ها هم «تا» شدند. تعدادی از برند‌ها ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۱۰ دی ۱۳۹۸ | ۲۰:۳۰

در سالی که گذشت، شاهد پدید آمدن روندهایی جدید در گوشی‌های هوشمند بودیم؛ دوربین‌ها ۱۰۸ مگاپیکسلی شدند؛ سرعت‌های شارژ سر به فلک کشیدند؛ نمایشگرها سوراخ شدند؛ بعضی از گوشی‌ها هم «تا» شدند. تعدادی از برند‌ها از این روند‌ها برای بهبود وضعیت خود در بازار استفاده کردند، بعضی‌ها هم از قطار سریع‌السیر بازار عقب ماندند. در این مقاله قصد داریم تلاش‌های کمپانی ژاپنی سونی را زیر ذره‌بین بگذاریم.

کمپانی سونی، چند سالی است از صف پرچمداران گوشی‌های هوشمند اندرویدی جا مانده است. این کمپانی با تغییر استراتژی خود، از بازار گوشی‌های اقتصادی و پایین‌رده بیرون آمد و تمرکز خود را روی پرچمداران و میان‌رده‌ها گذاشت. نتیجه آن هم شد چند اکسپریا که به غیر از خود سونی، هیچ کس از نحوه نام‌گذاری آن‌ها سر در نمی‌آورد. با این حال اما این کمپانی پیر چندتایی برگ برنده در آستین خود نگه داشته بود تا در رینگ بماند.

این شما و این هم برگ‌های برنده و بازنده سونی در سال ۲۰۱۹:

برگ برنده: سونی اکسپریا ۱

سونی

اکسپریا ۱ سونی، اولین گوشی با نمایشگر 4K و پشتیبانی از HDR بود که به بازار عرضه شد. همین یک مورد کافی است تا نام این گوشی را در کتاب اولین‌های تاریخ بنویسیم. اکسپریا ۱ علاوه بر این، چند مورد از اولین‌های دیگر هم داشت که بیشتر برای سونی اولین بود تا کل گوشی‌های هوشمند. کدام اولین‌ها؟ دوربین ۳ گانه ۱۲ مگاپیکسلی اولترا واید، واید و تله فوتو.

سونی نمایشگری با نسبت صفحه ۲۱ به ۹ در این گوشی به کار برده و برای بهره‌وری حداکثری از این نمایشگر سینمایی، قابلیت فیلم‌برداری با این نسبت صفحه را نیز در این گوشی قرار داده است. برنامه دیگری هم برای تنظیم کردن نمایشگر فوق‌العاده این گوشی در اکسپریا ۱ پیدا می‌شود که طرفداران را به یاد تنظیمات تلویزیون‌های معروف این کمپانی می‌اندازد.

با این حال این گوشی بی‌ایراد نبود ولی مطمئنا هر کسی که این گوشی را به همراه هدفون‌های WH-1000XM3 که رایگان به همراه اکسپریا ۱ عرضه می‌شد را خریداری کرده است، در حال حاضر از این گوشی لذت می‌برد. از آن بهتر این که این گوشی اندروید ۱۰ را نیز دریافت کرده و کاربران می‌توانند از تجربه دارک مود در نمایشگر زیبای OLED اکسپریا ۱ بهره ببرند.

برگ بازنده: زمان‌بندی بد

سونی

سونی در بهمن ماه سال گذشته از اکسپریا ۱ رونمایی کرد که برای اوایل ۲۰۱۹ مشخصاتی فوق‌العاده داشت، اما زمانی که این گوشی به بازار رسید دیگر مانند گذشته سر‌ها را به سمت خود نمی‌چرخاند. برندهای چینی با دوربین‌های ۴۸ و ۶۴ مگاپیکسلی از راه رسیده بودند و به جز آن، حسگر‌ اثر انگشت زیر نمایشگر و شارژر‌ ۴۰ واتی نیز داشتند.

با وجود این که اکسپریا ۱ همچنان گوشی قابلی بود، ولی نمایشگری که نرخ رفرش ۹۰ هرتزی ندارد، چندان مورد توجه بازار قرار نمی‌گرفت (این مورد برای دیگر پرچمداران نیز صدق می‌کند). امیدواریم سونی از این اشتباه درس گرفته باشد و زمان عرضه گوشی خود را با معرفی آن چندان طولانی انتخاب نکند.

برگ برنده: سونی اکسپریا ۵

سونی

اکسپریا ۵ گوشی جمع و جوری به حساب نمی‌آید ولی در بازار فعلی، در دسته بندی گوشی‌های کوچک قرار می‌گیرد. این سامورایی تنها ۶۸ میلی‌متر عرض دارد و از همان نمایشگر ۲۱ به ۹ با پشتیبانی از HDR بهره می‌برد. با این حال رزولوشن آن کمی تقلیل یافته و دیگر 4K نیست. دوربین ۳ گانه ۱۲ مگاپیکسلی اما همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است. علاوه بر آن اسنپدراگون ۸۵۵ هم در این گوشی به خوبی از پس وظایف پردازشی بر خواهد آمد.

باتری این گوشی نیز با وجود کوچک بودنش، استقامتی مثال‌زدنی دارد و به خوبی از پس روشن نگه داشتن نمایشگر ۶.۱ اینچی بر می‌آید. مشکل اما قیمت‌گذاری عجیب سونی بود که شکر خدا سونی آن را با هدفون واقعا بی‌سیم WF-1000XM3 همراه کرد تا هضم آن ساده‌تر شود.

برگ برنده: سونی اکسپریا ۱۰ پلاس

سونی

در دوره و زمانه‌ای که سازندگان گوشی هوشمند، دست به دامان دوربین اولترا واید بودند، این سونی بود که گوشی میان‌رده خود را به دوربین گران‌تر تله فوتو مجهز کرد. علاوه بر آن چیپستی در خور این گوشی نیز برای آن در نظر گرفت تا در کنار نمایشگر بزرگ ۶.۵ اینچی آن، به خوبی نیاز‌های کاربران را برطرف کند. با توجه به ماهیت میان‌رده بودن اکسپریا ۱۰ پلاس، انتظار می‌رفت سونی از طراحی آن غافل شود در صورتی که اینگونه نبود و این گوشی همچنان مجهز به نمایشگر مدرن ۲۱ به ۹ شده بود.

البته این گوشی خطری برای گوشی‌های چینی با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی و شارژر قدرت‌مند ایجاد نمی‌کرد ولی همچنان انتخابی مناسب برای کاربران با بودجه نسبتا محدود به شمار می‌رفت. چرا نسبتا محدود؟ زیرا این گوشی ۴۸۰ دلار قیمت داشت. البته فراموش نکنید اکسپریا ۱۰ پلاس اندروید ۱۰ را نیز دریافت می‌کند. تمام این‌ها، این گوشی را به یک میان‌رده حسابی تبدیل کرده است.

برگ بازنده: اکسپریا ۱۰

سونی

اکسپریا ۱۰ کمی بازار را به هم ریخت. اسنپدراگون ۶۳۰ با یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی و ۴۸۰ دلار قیمت؟ نه اصلا این چیزی نبود که طرفداران این گوشی به دنبال آن باشند. جالب اینجاست که هیچ کس هم در شرکت سونی پیدا نشد تا قیمت‌گذاری این گوشی را زیر سوال ببرد. خوشبختانه اکسپریا ۱۰ با افت قیمت مواجه شد ولی فیلم‌برداری 4K و بلندگوی حرفه‌ای و خوش صدا نمی‌تواند توجیهی خوب برای قیمت ۲۳۰ دلاری این گوشی باشد.

با تمام کم و کاستی‌های این گوشی، نمایشگر ۲۱ به ۹ نقطه قوتی بود که به این گوشی ارزش بیشتری می‌دهد، اما همچنان نمی‌توان آن را به عنوان بهترین گوشی در رده قیمتی خود به حساب آورد.

جمع‌بندی: سالی نسبتا موفق

در کل می‌توان سال ۲۰۱۹ را برای سونی موفق دانست ولی مشکل اینجاست با وجود سهم ناچیز بازار، این کمپانی ژاپنی همچنان روی بعضی از مشکلات خود پافشاری می‌کند. امیدواریم برای سال ۲۰۲۰ بتوانیم گوشی‌های جذاب دیگری با برند سونی ببینیم در حالی که قیمت «معقول‌تری» را با خود یدک می‌کشند.

نظر شما چیست؟ آیا نسخه ۲۰۱۹ سونی شما را راضی کرده است؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • Alireza_s
    Alireza_s | ۱۶ دی ۱۳۹۸

    لعنت به مدیران سونی که با استراتژی‌های اشتباهشان این برند دوست داشتنی را نابود کردن⁦☹️⁩ به امید روزی که پرچمدار سونی حرفی برای گفتن باقی نگذاره.

  • shayan khanmohammadi
    shayan khanmohammadi | ۱۱ دی ۱۳۹۸

    با وجود کم کاری ها توی سال 2018، بازم به نظرم توی 2019 خوب بود و همچنان کمپانی محبوبمه
    امیدوارم توی 2020 قوی تر ظاهر بشه ?

  • Omid Omidvar
    Omid Omidvar | ۱۰ دی ۱۳۹۸

    اولین گوشی با صفحه نمایش 4k و تراکم پیکسلی 840 پیکسل بر هر اینچ مال sony xz premium هستش جناب?

    • کورش چایچی
      کورش چایچی | ۱۰ دی ۱۳۹۸

      نمایشگر اولد با پشتیبانی از HDR و 4K اگر اشتباه نکنم همین اکسپریا ۱ هست

    • shayan khanmohammadi
      shayan khanmohammadi | ۱۱ دی ۱۳۹۸

      اولین اسمارتفون با صفحه نمایش 4k: z5 premium
      اولین 4k hdr: xz premium
      اولین oled 4k hdr: xperia 1
      ?

  • Story
    Story | ۱۰ دی ۱۳۹۸

    نظری ندارم ، تموم بوک مارکای امسالم پرید ، از کل دنیا ایراد می گیرید ، هنوز یه اَپ درست درمون ندارید

    • کورش چایچی
      کورش چایچی | ۱۰ دی ۱۳۹۸

      آپدیت جدید برنامه روی پلی استور قرار گرفته. امیدوارم دیگه مشکلی نداشته باشید.

مطالب پیشنهادی