ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

راهنمای کامل ثبت بی‌نقص تصاویر تایم لپس

تصویربرداری تایم لپس نوعی تکنیک سینماتوگرافی است که در آن، تصویربردار مجموعه‌ای از تصاویر ثابت را در گذر زمان از سوژه به ثبت می‌رساند و سپس تمام آن تصاویر را به صورت پیوسته پشت یکدیگر ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۸ بهمن ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰

تصویربرداری تایم لپس نوعی تکنیک سینماتوگرافی است که در آن، تصویربردار مجموعه‌ای از تصاویر ثابت را در گذر زمان از سوژه به ثبت می‌رساند و سپس تمام آن تصاویر را به صورت پیوسته پشت یکدیگر قرار می‌دهد تا ویدیویی کوتاه خلق شود. به عنوان مثال تصاویر جداگانه‌ای که از روند شکفتن یک گل به ثبت می‌رسند، در نهایت تبدیل به ویدیویی می‌شوند که این پروسه را به صورت کامل نمایش می‌دهد.

هدف از ثبت تصاویر تایم لپس، خلق توهمی از حرکت بسیار سریع سوژه است؛ به عبارت دیگر دستکاری زمان به شکلی که به نظر آید سوژه با سرعت بالایی حرکت می‌کند. تصاویربرداری تایم لپس یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای سرعت بخشیدن به پروسه‌هاییست که به صورت معمول قابل مشاهده نیستند یا خیلی ساده حوصله مخاطب را سر می‌برند؛ مثل طلوع و غروب خورشید، حرکت ستاره‌ها در آسمان شب یا رشد گیاهان.

با این حال، با استفاده از تایم لپس می‌توان حتی حرکات سریع را برداشت و از قبل هم سریع‌ترشان کرد؛ مثل آبشار، حرکت جمعیت در پیاده‌روهای شهر یا اتوبانی پر رفت و آمد.

برای تصویربرداری تایم لپس به چه تجهیزاتی نیاز است؟

تصویربرداری تایم لپس تنها به چند تجهیزات خاص نیاز دارد.

یک دوربین: اگرچه در تئوری می‌توان از هر دوربین و اسمارت‌فونی برای تصویربرداری تایم لپس استفاده کرد، ساده‌ترین راه استفاده از دوربین‌های بدون آینه یا DSLR خواهد بود - برخی از آن‌ها حتی حالت مخصوصی برای تایم لپس هم دارند. این یعنی با یکی از این دوربین‌ها، تجهیزات کمتری نیاز خواهید داشت و تصاویر بهتری هم ثبت خواهید کرد.

یک سه‌پایه: سه‌پایه برای تصویربرداری تایم لپس ضروری است. زیرا دوربین باید به شکلی بی‌نقص سر جای خود بایستد تا سوژه به شکلی باثبات حرکت کند و از سوی دیگر مشکل بلور در تصاویر به وجود نیاید.

یک اینتروالومتر: اینتروالومتر یک دستگاه اکسترنال (یا برخی مواقع نرم‌افزاری که روی دوربین دانلود می‌شود) است که دوربین را مجبور می‌کند برای مدت زمانی مشخص و با فواصل مشخص تصاویربرداری کند. این دیوایس کاری می‌کند که دیگر نیازی به ایستادن کنار دوربین و فشردن دکمه شاتر به صورت مداوم نداشته باشید.

فیلترهای ND: فیلترهای ND (مخفف Neutral-Density) نقش عینک آفتابی را برای دوربین شما ایفا می‌کنند. میزان نوری که وارد لنز می‌شود کاهش می‌یابد و در عین حال دمای رنگ از بین نمی‌رود. اگرچه این فیلترها انحصاراً برای تصویربرداری تایم لپس نیستند، انعطاف‌پذیری بیشتر را به سرعت شاتر می‌آورند. بنابراین می‌توان سرعت شاتر را کاهش دهید و کماکان همان مقدار نور را داشته باشید.

کارت‌های حافظه ظرفیت بالا: تصویربرداری تایم لپس شامل انبوهی از تصاویر باکیفیت است که به صورت پشت به پشت ثبت می‌شوند و چنین چیزی نیازمند ظرفیت بالا خواهد بود. برای دستیابی به بهترین نتیجه، با فرمت RAW تصویربرداری کنید که بالاترین رزولوشن ممکن را به ارمغان می‌آورد. در عین حال باید برای فایل‌هایی بسیار حجیم هم آماده باشید، بنابراین چند کارت حافظه همراه‌تان باشد بد نیست.

بهترین تنظیمات دوربین برای ساخت تایم لپس

هنگام ضبط یک ویدیوی تایم لپس، بهترین نتایج تنها زمانی حاصل می‌شود که تنظیمات دوربین را دستی تعیین کنید. اگر قرار باشد ویدیوی تایم لپس را در حالت اتوماتیک ثبت کنید، دوربین است که درباره تصحیح میزان نور تصمیم می‌گیرد و در این حالت، هر تصویر ممکن است متفاوت از تصویر قبلی و بعدی ظاهر شود. مثلا برخی تصاویر روشن‌تر و برخی تصاویر تاریک‌تر از دیگری درمی‌آیند.

تصویربرداری در حالت دستی گاهی ترسناک به نظر می‌رسد، خصوصاً اگر در این زمینه مبتدی باشید. اما این گام برای دستیابی به بهترین میزان نور و نرم‌ترین موشن بلور ممکن ضروری است. در ادامه آنچه لازم است به ذهن بسپارید را لیست کرده‌ایم.

گشودگی دهانه لنز: میزانی از گشودگی را انتخاب کنید که فوکوس را روی سوژه نگه می‌دارد و نوری مطلوب دارد. برای دستیابی به بهترین عمق میدان برای سوژه، با گشودگی‌های مختلف آزمون و خطا کنید.

سرعت شاتر: انتخاب بهترین سرعت شاتر به نتیجه‌ای بستگی دارد که می‌خواهید حاصل شود. اگر می‌خواهید هر شات بسیار شفاف به نظر برسد و به خوبی حرکت سوژه‌ها را نشان دهد، یک آپرچر سریع (۱/۱۰۰ یا سریع‌تر) نتیجه‌ای مطلوب خواهد داشت. اما اگر در منطقه‌ای شلوغ و پر رفت و آمد (مثلا یک خیابان مهم)‌ تصویربرداری می‌کنید، به خاطر فاصله چند ثانیه‌ای هر شات، سوژه‌ها به نوعی خواهند جهید.

اگر ویدیویی روان‌تر می‌خواهید به سراغ آپرچرهای کندتر (۱/۵۰ یا کمتر) بروید که حرکت سوژه‌های را ثبت کرده و موشن بلور را به مسیر حرکت‌شان اضافه می‌کند. سرعت شاتر استاندارد برای تصویربرداری تایم لپس اینست که نرخ فریم را دو برابر کنید. بنابراین اگر با ۲۵ فریم بر ثانیه تصویربرداری می‌کنید، سرعت شاتر باید ۱/۵۰ باشد.

ایزو: بهترین تنظیمات ISO بستگی به نور دارد. برای تصویربرداری تایم لپس، سطح ایزو پایین بهترین انتخاب خواهد بود؛ چرا که نویز را کاهش می‌دهد. اما یک ایزو پایین نیازمند تنظیمات نوری بالاتر خواهد بود. اگر می‌خواهید تایم‌-لپس‌تان را با تنظیمات کم‌نور ثبت کنید، نیازمند ایزو بالاتر خواهید بود تا دوربین به نور حساس‌تر شود.

فوکوس: دوربین و لنزتان را روی فوکوس دستی قرار دهید و نه فوکوس خودکار. این باعث می‌شود برای هر شات فوکوسی یکپارچه داشته باشید. اگر دوربین‌تان در حالت فوکوس خودکار باشد،‌ میان هر شات سعی می‌کند روی سوژه‌ای جدید فوکوس کند و لازم به اشاره نیست که چنین چیزی در تایم‌-لپس‌های پر رفت و آمد دردسرساز خواهد شد.

فواصل تایم لپس: به فواصل تایم لپس به چشم تعداد فریم‌های موجود در هر ثانیه از ویدیوی تایم لپس‌تان نگاه کنید. وقتی برای تایم لپس برنامه می‌ریزید، باید سرعت سوژه را در نظر بگیرید تا فواصل تایم لپس به صورت صحیح تعیین شود. حرکات سریع نیازمند فواصل کمتر هستند - بین یک الی سه ثانیه. کافیست میان هر تصویر فواصل بیشتری تعیین کنید و سوژه به طرفین خواهد جهید. اما حرکات آرام‌تر (مثلا حرکت ابرها) می‌تواند با فواصل بیشتر (تا سقف ۳۰ ثانیه) ثبت شود و مشکل جهیدن پیش نیاید.

آمادگی برای تصویربرداری تایم لپس

لوکیشن مد نظرتان را به درستی انتخاب کنید. تصویربرداری تایم لپس تعهدی طولانی‌مدت می‌طلبد، بنابراین باید پیش از آغاز تصویربرداری، محل مورد نظرتان را به دقت انتخاب کنید. چیزهای مختلفی را هم مد نظر داشته باشید: مانند قاب‌بندی سوژه، میزان نوری که در محل به دست می‌آید و اینکه آیا تداخلی غیرقابل پیش‌بینی در روند تصویربرداری پیش خواهد آمد یا خیر.

تجهیزات مناسب حمل کنید. نه‌تنها باید تجهیزات تصویربرداری را با خود حمل کنید، بلکه باید حواست‌تان به شرایط محل تصویربرداری هم باشد. اگر روزی آفتابی بود، بهتر است کلاه و کرم ضد آفتاب داشته باشد. اگر هوا سرد است، یک ژاکت و دستکش داشته باشید. و مهم نیست کجا می‌روید، همیشه آب و مقداری خوردنی هم همراهتان ببرید.

تجهیزات را به خوبی نصب کنید. مطمئن شوید که دوربین و سه‌پایه روی زمینی مستحکم قرار گرفته‌اند. در غیر این صورت قاب‌های تصاویر اندکی متفاوت از دیگری خواهند بود و تایم لپس‌تان آنطور که باید از آب در نمی‌آید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • mohammadkabiri
    mohammadkabiri | ۲۴ بهمن ۱۳۹۸

    این که نشد راهنمایی!! همه را گفته خودتون ازمون و خطا کنید...

  • GHAEM
    GHAEM | ۱۹ بهمن ۱۳۹۸

    ??

  • ابراهیم معتمد
    ابراهیم معتمد | ۹ بهمن ۱۳۹۸

    هیچی نگفته بودید که
    کلی فرمول داره
    برای بدست اوردن تایم عکاسی فاصله هر شات
    زمان فیلم خروجی
    هیچی نبود توش که

  • MasterMind
    MasterMind | ۸ بهمن ۱۳۹۸

    بی سر و ته تر از این نمیشد راهنمای کامل نوش از تیتر مطلب مشکل داره تا خود محتوا که هیچی یاد نداده

مطالب پیشنهادی