ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ناظمی: تحقق دولت الکترونیکی بدون همکاری با بخش خصوصی ممکن نیست

«رویداد ملی زمینه‌سازی مشارکت غیر دولتی در پروژه های دولت الکترونیکی» امروز (۱۴ بهمن) با تاکید بر لزوم همکاری دولت با بخش خصوصی برای محقق شدن دولت الکترونیکی در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۶:۳۰

«رویداد ملی زمینه‌سازی مشارکت غیر دولتی در پروژه های دولت الکترونیکی» امروز (۱۴ بهمن) با تاکید بر لزوم همکاری دولت با بخش خصوصی برای محقق شدن دولت الکترونیکی در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد. «امیر ناظمی»، رئیس سازمان فناوری و معاون وزیر ارتباطات، در این رویداد چرایی کاهش همکاری بخش خصوصی و دولتی را واکاوی کرد. او همچنین گفت که دولت الکترونیکی با شفافیتی که ایجاد می‌کند قابلیت برگرداندن سرمایه‌اجتماعی و اعتماد از دست رفته را دارد.

معاون وزیر ارتباطات برای نشان دادن پیشینه پیوند بخش خصوصی و دولتی، صحبت‌هایش را با روایت ورود برق به ایران توسط امین الضرب آغاز کرد؛ تاجر دوران قاجار که برق را به ایران آورد و اولین دستگاه برق در سال ۱۲۹۴ برای ارائه سرویس عمومی به مردم توسط وی وارد کشور شد. ناظمی با اشاره به این موضوع گفت: «ورود برق به ایران با بخش خصوصی آغاز شد و طبق قراردادی که امین الضرب با دولت بست، عرضه این خدمت به شهروندان آغاز شد. نکته جالب این است که تقریبا تمامی زیرساخت‌های مهم در ایران با همکاری بخش خصوصی ایجاد شده است.»

رویداد ملی زمینه سازی مشارکت غیر دولتی در پروژه های دولت الکترونیکی

به گفته ناظمی همین مساله نشان می دهد که قبل از کشف نفت در همان دوران قاجار، همکاری بین بخش خصوصی و دولتی به شدت برقرار بوداما امروزه هیچ ‌گونه آمادگی در دولت نمی‌بینیم که بتواند پاسخگوی همکاری دقیق با بخش خصوصی باشد. ناظمی معتقد است اقتصاد نفتی باعث شده که امین‌الضرب‌ها از بین بروند و مشارکت بخش خصوصی کمترین معنا را پیدا کند، در حالی که این نوع مشارکت صرفا یک مسئله مالی نیست. ناظمی می‌گوید مشارکت بخش خصوصی روحیه همکاری و دانشی را پدید می‌آورد:

«زمانی که امین الضرب برق را به ایران آورد بسیاری گفتند این کار اجنه است. اما برق همه گیر شدن تا نشان دهد تکنولوژی را کاربر در خدمت ارزش‌های خود می‌گیرد و باعث رشد آن می‌شود. اگر فناوری هراسی شکل بگیرد، هیچ تکنولوژی وارد نخواهد شد.»

ناظمی تاکید می‌کند دولت محکوم به همکاری با بخش خصوصی است و این مهم می‌تواند در قرن جدید هجری شمسی که پیش روی ماست بالاخره محقق شود چرا که به زعم ناظمی همین الان هم زمان کم است و دیر شده: «ما فرصت قهر کردن با زیرساخت های مدرن و صحبت درباره این که دولت الکترونیکی بد است یا خوب را نداریم. توسعه دولت الکترونیکی راه ناگزیر ماست.»

رتبه دولت الکترونیکی ایران در بین کشورهای دنیا ۴ سال قبل بالای ۱۰۰ و با ۲۰ ارتقا در سال ۲۰۱۶ به رتبه ۸۶ رسیده است. ناظمی با اشاره به همین مطلب می‌گوید که این پیشرفت رتبه برای ایران کافی نیست چرا که اگر شاخص‌های ITU را مد نظر قرار دهیم، یکی از شاخص های اصلی که برای توسعه یافتگی در نظر می‌گیرد مشارکت بخش دولتی (عمومی) با بخش خصوصی است که امروزه جایگاه درستی ندارد: «دانش فناوری اکنون بین بنگاه های خصوصی و بازیگران مختلف توزیع یافته و اگر به مشارکت آن ها نیاز داریم باید همکاری مان را آغاز کنیم و برای ایجاد این همکاری نیاز به وضع قوانین جدید داریم.»

ناظمی باور دارد رفع خلاهای قانونی و به اشتراک گذاشتن تجربیات دو طرف از اصلی‌ترین مفاهیم لازم امروزی است و فرهنگ‌سازی قطب سوم این موضوع به حساب می‌آید. او می‌گوید با وجود دولت الکترونیکی و شفافیت، مردم می‌توانند اعتماد از دست رفته خود به دولت‌مردان را به دست بیاورند و سرمایه‌ اجتماعی دوباره به جایگاه خودش برسد.

«رویداد ملی زمینه سازی مشارکت غیر دولتی در پروژه های دولت الکترونیکی» با حضور «امیر ناظمی» رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، «پروانه مافی» نماینده مجلس، «رضا باقری اصل» دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور، رییس کمیسیون نرم افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و فعالان بخش خصوصی در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • yendoxian
    yendoxian | ۶ مرداد ۱۳۹۹

    بخش خصوصی کمک بسیار زیادی به دولت برای اجرای دولت الکترونیک در ایران کرده است. بعنوان مثال شرکت سیگما مجری بسیاری از طرح های دولت الکترونیک سازمانها و نهادهای مختلف بوده. منبع :

  • HhMojtaba666
    HhMojtaba666 | ۱۴ بهمن ۱۳۹۸

    بلههه بزرگترین سرمایه اعتماد مردمه .با زورو چماق نمیشه مملکت داری کرد.
    سخنرانی دلگرم کننده بود اگه فقط در حد سخنرانی نباشه.
    کارو بدن به کاردانو متخصصش
    و قانون که مو لا درزش نره

مطالب پیشنهادی