ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ابداع روش MRI جدید برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه

محققان روش جدیدی برای تشخیص سرطان متاستاتیک در کبد ابداع کردند. محققان می گویند این روش برای سرطان‌های دیگر نیز قابل استفاده بوده و می توان به کمک آن بیماری های متاستاتیک را در مراحل ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۶:۰۰

محققان روش جدیدی برای تشخیص سرطان متاستاتیک در کبد ابداع کردند. محققان می گویند این روش برای سرطان‌های دیگر نیز قابل استفاده بوده و می توان به کمک آن بیماری های متاستاتیک را در مراحل اولیه تشخیص داد.

فراگستری یا متاستاز (Metastasis) به گسترش و مهاجرت سلول های سرطانی از یک بافت به بافت های دیگر گفته می شود. دانشمندان در تحقیقات خود روی گیرنده خاصی با نام «گیرندهٔ نوع 4 کموکین سی-ایکس-سی» (CXCR4) که به خاطر سرطان متاستاتیک در برخی اندام ها به وفور یافت می شود، مطالعه کردند.

سرطان

آنها مسیر نوعی سرطان رایج چشم را که در مراحل اولیه متاستاز به کبد راه پیدا می کند، بررسی کردند. تشخیص این مسیر متاستاز سخت بوده و اغلب اوقات تنها در مراحل پیشرفته بیماری می توان وجود آنرا در کبد شناسایی کرد.

حال دانشمندان ماده حاجب پزشکی (contrast agent) جدیدی برای MRI توسعه داده اند که با ترکیب روش آم آر آی با ماده حاجب گادولینیوم با پروتئین تازه طراحی شده، گیرنده های CXCR4 را تشخیص می دهد.

«Jenny Yang» یکی از نویسندگان این تحقیق با اشاره به اینکه در حال حاضر تشخیص مراحل اولیه بیماری در کبد حتی با نمونه برداری تهاجمی (Invasive Biopsy) مشکل است، می گوید با استفاده از این ماده حاجب نه تنها می توان بیماری را تشخیص داد، بلکه پیشرفت آن نیز با حساسیت و دقت بالا قابل تشخیص است.

محققان در حال حاضر این ماده حاجب را روی سلول های آزمایشگاهی و حیوانی آزمایش کرده و از شروع آزمایشات انسانی در چند سال آینده خبر داده اند.

با اینکه محققان ماده حاجب جدید را فقط روی نوع خاصی از سرطان کبد آزمایش کرده اند، اما با اطمینان از قابل استفاده بودن آن در سرطان های دیگر از جمله سرطان پوست، سینه و روده بزرگ به خاطر فراوانی گیرنده CXCR4 یاد کرده اند.

محققان در انتها با اشاره به اینکه این روش جدید برای تشخیص انواع سرطان کاربرد خواهد داشت، از آزمایش آن روی 10 نوع سرطان در محیط آزمایشگاه خبر داده اند.

نتایج این تحقیق در قالب مقاله در ژورنال Science Advances منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Hossein MI
    Hossein MI | ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

    با تشکر از شما لازم هست اشاره کنم که چیزی بنام سرطان سینه وجود نداره و بهتره از واژه صحیح اون، یعنی سرطان پستان استفاده کنید.

مطالب پیشنهادی