ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی‌

بررسی دیجیاتو: گوشی میان رده هواوی Y9s [تماشا کنید]

هواوی با گوشی های متنوع و کم و بیش مشابه سری Y حمله همه جانبه ای به بازار میان رده های کشورمان دارد و Y9s یکی از جدیدترین سربازان غول تکنولوژی چین محسوب می شود. ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

هواوی با گوشی های متنوع و کم و بیش مشابه سری Y حمله همه جانبه ای به بازار میان رده های کشورمان دارد و Y9s یکی از جدیدترین سربازان غول تکنولوژی چین محسوب می شود. از جمله ویژگی های شاخص این گوشی می توان به نمایشگر تمام صفحه و بدون بریدگی، دوربین سلفی پاپ آپ و دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی اشاره کرد. در این مطلب می خواهیم هواوی Y9s را بررسی کنیم.

مشخصات اصلی هواوی Y9s
  • جنس بدنه از شیشه و فلز
  • نمایشگر 6.59 اینچی IPS LCD تمام اچ دی
  • چیپست Kirin 710F
  • 6 گیگابایت رم
  • 128 گیگابایت حافظه داخلی
  • دوربین اصلی سه گانه 2+8+48 مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی پاپ آپ 16 مگاپیکسلی
  • باتری 4000 میلی آمپر ساعتی
  • وزن 206 گرم

بررسی ویدیویی

طراحی و نمایشگر

بدنه شیشه ای و فریم فلزی در دنیای میان رده ها کمتر دیده می شود و هواوی Y9s در این زمینه نسبت به رقبا برتری دارد. این گوشی به خوبی حس یک محصول پریمیوم را به شما منتقل می کند، به خصوص با رنگ Breathing Crystal که جذابیت خاصی دارد. رنگ مشکی این گوشی هم شیک و زیباست.

در نگاه اول، نمایشگر تمام صفحه و بدون ناچ به راحتی توجه شما را جلب می کند و شما را یاد چند سال قبل می اندازد که خبری از ناچ و بریدگی صفحه نبود. هواوی با طراحی دوربین سلفی به شکل پاپ آپ، حاشیه های اطراف صفحه را تا جای ممکن کاهش داده اما نه در حدی که بتوان آن را «اولترا فول ویو» نامید. در واقع نسبت نمایشگر به بدنه در این گوشی حدود 85 درصد است که با رقم اعلام شده از سوی هواوی یعنی 91 درصد اختلاف دارد.

یکی از تصمیمات خوب هواوی، انتقال حسگر اثر انگشت به لبه سمت راست است. این حسگر هم جایگاه مناسبی دارد و هم سرعتش فوق العاده زیاد است، یعنی گاهی اوقات قبل از اینکه انگشتتان حسگر را حس کند، قفل گوشی باز می شود. اگر با حسگرهای اپتیکال لاک پشتی میان رده های سامسونگ کار کرده باشید، مزیت حسگر فیزیکی را بهتر متوجه خواهید شد.

نکته ای که نمی توان به راحتی از آن گذشت، ابعاد بزرگ و وزن زیاد هواوی Y9s است. به خاطر ضخامت 8.8 میلیمتری و ارتفاع 16.3 میلیمتری، کار کردن با این گوشی با یک دست کار ساده ای نیست و وزن 206 گرمی آن هم کمی بیشتر از انتظار است. برای مقایسه، گلکسی نوت 10 پلاس و هواوی پی 30 پرو به ترتیب 196 و 192 گرم وزن دارند.

نمایشگر 6.59 اینچی هواوی Y9s از نوع IPS LCD یکی از بهترین نمونه ها در این رده محسوب می شود، هرچند در مقابل پنل های امولد حرف زیادی برای گفتن ندارد. تماشای فیلم و بازی کردن روی صفحه بدون ناچ هم تجربه ارزشمندیست. این پنل از نظر غنای رنگ، کنتراست و زاویه دید هم راضی کننده است و حداکثر روشنایی اش برای اکثر شرایط -به جز زیر تابش مستقیم آفتاب- کفایت می کند. البته مثل اکثر گوشی های اخیر هواوی و آنر شاهد سایه هایی در اطراف صفحه هستیم، به خصوص لبه پایینی که در حداکثر روشنایی بیشتر خودنمایی می کند.

نرم افزار

هواوی Y9s با اندروید 9 و رابط کاربری EMUI 9.1 به دست ما رسیده و پچ امنیتی شش ماه قبل یعنی اوت 2019 را در اختیار دارد، که کمی قدیمی به نظر می رسد. احتمالاً این گوشی هم در آینده نزدیک به اندروید 10 آپدیت خواهد شد اما زمان دقیق آن هنوز مشخص نیست. طراحی صفحه هوم، منوی تنظیمات سریع و دیگر بخش های رابط کاربری این گوشی را در تصویر زیر می بینید.

با رابط کاربری EMUI به خوبی آشنا هستید. به شکل پیش فرض خبری از منوی اپلیکیشن نیست و دکمه های ناوبری مجازی حضور دارند. در صورت نیاز می توانید از بخش تنظیمات، منوی اپلیکیشن و ناوبری با ژست های حرکتی را فعال کنید. ما اولی را پیشنهاد می کنیم ولی دومی را نه. منوی تنظیمات هم ساده تر از قبل شده و گزینه های فرعی در منوی تکمیلی قرار گرفته اند.

تم ها و تصاویر پس زمینه هم به چند گزینه محدود ختم می شود و به گزینه های آنلاین دسترسی ندارید. قابلیت Magazine Unlock هم در گوشی وجود دارد اما برخلاف انتظار در منوی تنظیمات پیدایش نمی کنید.

سخت افزار نسبتاً قدرتمند هواوی Y9s به راحتی از عهده اجرای روان EMUI بر می آید و احتمالاً شما هم مثل ما تجربه کم نقصی را خواهید داشت. اگر با طراحی EMUI کنار نمی آیید می توانید از لانچرهای ثالث استفاده کنید.

سخت افزار

ترکیب سخت افزاری هواوی Y9s را در ده ها گوشی دیگر این شرکت و محصولات آنر دیده ایم: چیپست نه چندان جدید Kirin 710F به همراه 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی به راحتی می تواند نیازهای روزمره شما را برطرف کند و در حوزه گیمینگ هم دستی بر آتش دارد. این گوشی هم مثل دیگر محصولات هواوی، حالت پرفورمنس هم دارد که از منوی تنظیمات باتری فعال می شود و کارآیی دستگاه را اندکی بهبود می بخشد. در ادامه نتایج بنچمارک Y9s با اپلیکیشن های آنتوتو، گیکبنچ 4 و 5 و پی سی مارک در دو حالت عادی و پرفورمنس را می بینید.

نتایج بنچمارک هواوی Y9s در حالت عادی
نتایج بنچمارک هواوی Y9s در حالت پرفورمنس

همان طور که می بینید با فعال کردن حالت پرفورمنس، کارآیی Y9s در تست های آنتوتو و پی سی مارک به ترتیب 8 و 18 درصد بهبود می یابد ولی تأثیری روی تست گیکبنچ ندارد. امتیاز این گوشی در حد میان رده های متوسط بازار مثل گلکسی A50s و آنر 9X است و برای این رده قیمتی، کافی به نظر می رسد.

تست کارآیی گرافیکی هواوی Y9s با استفاده از اپلیکیشن تری دی مارک را در ادامه می بینید (حالت عادی سمت راست و حالت پرفورمنس سمت چپ).

با فعال کردن حالت پرفورمنس در تست های اسلینگ شات و اسلینگ شات اکستریم به ترتیب شاهد افزایش 34 و 13 درصدی کارآیی هستیم. نتایج بالا اگرچه با انتظاراتمان از پردازشگر گرافیکی Mali-G51 MP4 مطابقت دارد، اما کمتر از رقبایی مثل گلکسی A50s است که در تست های فوق به ترتیب 1561 و 1415 امتیاز می گیرد. با این حال طبق تجربه ما اجرای بازی هایی مثل آسفالت 9، شدوفایت 3،  وکتور 2 و ریل ریسینگ 3 را روی این گوشی با نرخ فریم مطلوب، ممکن است.

کیفیت پخش صدای تنها اسپیکر هواوی Y9s که روی لبه پایینی قرار گرفته را می توان با واژه معمولی توصیف کرد. بلندی صدا کاملاً رضایتبخش است اما در ولوم های بالا شاهد اعوجاج صدا هستیم. امیدواریم شرکت های سازنده سر کیسه را شل کرده و اسپیکر استریو را به دنیای میان رده ها بیاورند.

دوربین

دوربین سه گانه هواوی Y9s را باید یکی از نقاط قوت آن به حساب آورد. مشخصات این دوربین و نیز دوربین سلفی را در ادامه مشاهده می کنید:

  • حسگر 48 مگاپیکسلی با ابعاد 1/2.0 اینچ. لنز عریض، گشودگی f/1.8 و مجهز به سیستم فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز
  • حسگر 8 مگاپیکسلی با فاصله کانونی معادل 13 میلی‌متر (فوق‌عریض با زاویه دید 120 درجه) و گشودگی f/2.4
  • حسگر 2 مگاپیکسلی (‌عمق‌سنج) با گشودگی f/2.4
  • دوربین سلفی با حسگر 16 مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/2.2

بر اساس مشخصات، به نظر می رسد با مجموعه ای از دوربین های با کیفیت طرف هستیم. در عمل هم همین طور است اما مهمترین کمبود گوشی را می توان فقدان لرزشگیر اپتیکال دانست.

رابط کاربری دوربین هواوی Y9s طراحی آشنایی دارد که پیش از این در دیگر گوشی های آنر و هواوی هم دیده ایم. گزینه های اصلی از جمله فوتو، ویدیو، Aperture (برای تغییر گشودگی دیافراگم لنز به طور مجازی)، نایت، پرتره و More از نوار پایین در دسترس هستند. برای استفاده از قابلیت های فرعی از جمله پانوراما، تایم لپس و HDR هم باید به بخش More مراجعه کنید. در نوار بالای هر صفحه هم بسته به گزینه انتخابی عکاسی، تنظیمات اصلی و فلاش و فعال یا غیر فعال کردن هوش مصنوعی قرار گرفته است.

هواوی Y9s

رابط کاربری دوربین هواوی Y9s در کل طراحی ساده ای دارد، به سرعت به کار با آن عادت می کنید و همه چیز به سادگی در دسترس است؛ البته بهتر بود برخی از گزینه ها از جمله HDR به منوی اصلی منتقل می شد تا برای استفاده از آن مجبور به مراجعه به بخش More نبودید.

دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی در نور روز کیفیت قابل قبولی دارد اما گاه در مقایسه با دوربین فوق عریض رنگ ها را کمی بی دقت تر و با گرمی بیش از حد ثبت می کند. در زیر مقایسه ای بین عکس های دوربین اصلی و فوق عریض را مشاهده می کنید.

image

عکس های دوربین اصلی در روز فاقد شعاع های نوری آزار دهنده یا هاله های نور غیر طبیعی هستند. علاوه بر این خطاهای رنگی شدید در بخش های مختلف عکس به چشم نمی خورد. عکس های زیر با دوربین اصلی و در نور مناسب گرفته شده اند:

اما دوربین فوق عریض گاه با مشکل شعاع و هاله نور نه چندان شدید مواجه می شود. با این حال معمولاً با تغییر کادر عکاسی می توان بر این شرایط غلبه کرد و عکسی بدون مشکل گرفت.

هواوی Y9s تا حدودی تلاش می کند اعوجاج تصویر دوربین فوق عریض را بهبود دهد اما همان طور که در عکس بالا هم مشخص است همچنان اعوجاج به چشم می خورد. علاوه بر این گوشه ها در عکس های این دوربین به میزان قابل توجهی بی کیفیت تر هستند. در ادامه سایر عکس های دوربین فوق عریض را مشاهده می کنید:

هواوی Y9s

در کل در مورد عکس های دوربین های اصلی و فوق عریض در روز می توان گفت که کیفیت مناسب است و هواوی Y9s به عنوان یک گوشی میان رده قابل قبول عمل می کنند.

قابلیت HDR گوشی معمولاً به خوبی تعادل بین سایه ها را برقرار می کند و گستره دینامیکی هم بهبود می یابد. عکس های زیر با دوربین های اصلی و فوق عریض و در حالت HDR ثبت شده اند:

اما گاهی در عکس های HDR بخش هایی از تصویر اصلاح می شوند و تعادل بخش های دیگر به هم می ریزد؛ از جمله عکس زیر که اجسام پشت پنجره و چراغ سقف بهبود پیدا کرده اند اما مبلمان و بخش های تیره سقف، تاریک تر شده اند:

image

از قابلیت های دیگر گوشی زوم دیجیتال تا 6 برابر است که البته فقط کمی کیفیت بالاتری نسبت به زوم کردن دستی روی عکس دوربین اصلی دارد. عکس های زیر به ترتیب با زوم 1X (زاویه دید معمول دوربین اصلی) و 6X گرفته شده اند:

حسگر اصلی 48 مگاپیکسلی هواوی Y9s به طور پیش فرض عکس های 12 مگاپیکسلی می گیرد. در این شرایط اطلاعات هر 4 پیکسل مجاور در قالب یک پیکسل با هم ترکیب می شوند تا در نهایت تصاویر بهتر (به ویژه در نور ضعیف ) ثبت شود. با این حال اگر مایل باشید، می توانید به طور دستی رزولوشن دوربین اصلی را روی 48 مگاپیکسل تنظیم کنید. حجم فایل عکس های 48 مگاپیکسلی معمولاً بین 3 تا 4 برابر بیشتر از عکس های 12 مگاپیکسلی است اما حتی در نور خوب هم کیفیت این عکس ها فقط کمی بالاتر است. به همین دلیل، حجم بالاتر ارزش استفاده از این رزولوشن را ندارد؛ مگر این که به ثبت جزئیات کمی بیشتر اصرار داشته باشید.

در نور ضعیف هر دو دوربین اصلی و فوق عریض گوشی به زحمت می افتند. کیفیت هر دو دوربین اصلی و فوق عریض در نور شب چندان بالا نیست و عکس ها معمولاً تار، با نویز قابل توجه و گاه با شعاع های نوری ثبت می شوند. با این حال هواوی با قابلیت نایت‌مود دوربین اصلی به خوبی کیفیت را بهبود می دهد. عکس های زیر با دوربین اصلی ثبت شده اند:

هواوی برای دوربین اصلی فلاش تکی را در نظر گرفته که کارایی متوسطی دارد. عکس هایی که با فلاش ثبت می شوند رنگ های گرم تری دارند و کمی جزئیات بیشتری را به نمایش می گذارند. عکس زیر با دوربین اصلی و با فلاش روشن گرفته شده است.

عکس های نایت مود با رزولوشن پایین تر 8 مگاپیکسلی ثبت می شوند. در این حالت امکان تنظیم ISO بین 100 تا 1600 و نیز حالت خودکار در نظر گرفته شده و در عین حال می توان سرعت شاتر را بین  یک چهارم تا 32 ثانیه یا حالت خودکار تغییر داد. در ادامه مقایسه ای بین حالت فوتو و نایت را مشاهده می کنید:

image

عکس های زیر هم با نایت‌مود گرفته شده اند:

در مجموع می توان گفت نایت‌مود به خوبی کیفیت عکس های دوربین اصلی را بهبود می دهد اما رنگ ها کمی اغراق شده ثبت می شوند.

در نور ضعیف روی کیفیت دوربین فوق عریض چندان نمی توان حساب کرد. عکس های این دوربین در این شرایط تار، پر از نویز و بی کیفیت هستند. در زیر عکس های این دوربین را مشاهده می کنید:

از قابلیت های جانبی و کاربردی دوربین هواوی Y9s باید به Aperture و پرتره اشاره کرد. قابلیت Aperture، با کمک دوربین عمق سنج امکان تغییر گشودگی دیافراگم لنز به طور مجازی بین دو مقدار 0.95 تا 16 را در اختیارتان می گذارد تا عکس های بوکه بگیرید. البته این ویژگی تنها محدود به دوربین اصلی است و عکس ها با رزولوشن 8 مگاپیکسلی ثبت می شوند.

کیفیت عکس های بوکه در مقام یک گوشی میان رده قابل قبول هستند اما گاه (مثل دو عکس ویترین دونات ها در بالا) پس زمینه تصویر به جای این که مات شود، به طور مصنوعی تار می شود.

هواوی Y9s همچنین از قابلیت ثبت عکس های پرتره (دوربین اصلی و سلفی) بهره می برد. در این حالت امکان انتخاب سطح زیبایی (Beauty level) بین 0 تا 5 و انتخاب افکت های نور پردازی از جمله نور پردازی صحنه و تغییر شکل نورهای پس زمینه به شکل قلب، دایره ای یا بادامی را دارید. البته باید اشاره کنیم که انتخاب سطوح بالای بیوتی، چهره ها را به شدت سافت می کند و انتخاب میزان آن کاملاً به سلیقه کاربر بستگی دارد.

هواوی Y9s

کیفیت عکس های پرتره در کل مناسب است ولی برخی مواقع خطاهایی در تفکیک سوژه از پیش زمینه و پس زمینه به چشم می خورد. با این حال با کمی حوصله و آزمایش و خطا می توانید عکس های پرتره خوبی بگیرید.

دوربین های پشتی گوشی (اصلی و فوق عریض) امکان فیلم برداری 1080p و 30 فریم بر ثانیه را دارند. دوربین اصلی می تواند 1080p و 60 فریم بر ثانیه هم فیلم برداری کند که البته این ویدیوها در مقایسه با 30 فریم، کیفیت پایین تری دارند و تا حدودی تار ثبت می شوند. ویدیوهای 30 فریم دوربین اصلی در روز و نور خوب، شارپ است و دقت رنگ ها هم مناسب ارزیابی می شود. اما دوربین فوق عریض در زمینه ثبت جزئیات در سایه ها با مشکل مواجه می شود و ویدیوهای آن به مراتب کیفیت پایین تری دارند. علاوه بر این فقدان لرزشگیر اپتیکال در حسگرها موجب می شود کوچکترین لرزشی هم در ویدیوها ثبت شود.

در شب، کیفیت دوربین اصلی به مراتب بهتر از دوربین فوق عریض است اما در کل متوسط عمل می کند. می توانیم بگوییم در این شرایط بهتر است به استفاده از دوربین اصلی بسنده کنید و قید استفاده از دوربین فوق عریض را به کلی بزنید.

دوربین اصلی همچنین توانایی ثبت ویدیوهای اسلوموشن با نرخ 480 فریم بر ثانیه و رزولوشن 720p را دارد. ویدیوهای صحنه آهسته بدون لگ و روان ثبت می شوند اما فاقد جزئیات هستند. علاوه بر این کادری که برای این ویدیوها در اختیارتان قرار می گیرد کراپ شده و بسیار کوچک است.

اما به دوربین سلفی بپردازیم. کیفیت عکس های این دوربین در نور خوب قابل قبول است و افکت های پرتره این دوربین هم لذت استفاده از آن را دو چندان می کنند. عکس های زیر در حالت های مختلف فوتو و پرتره ثبت شده اند.

عکس های پرتره این دوربین هم گاه با خطا ثبت می شوند و بخشی از مو، چهره یا لباس افراد با پس زمینه اشتباه گرفته می شود. البته با کمی آزمایش و خطا می توانید عکس هایی کم نقص و زیبا بگیرید.

عکس های دوربین سلفی هم در شب قابل قبول است اما به شرطی که دستتان لرزش شدیدی نداشته باشد. اگر هم نور کم باشد، فلاش سلفی (با روشن شدن بخشی از نمایشگر به رنگ سفید) به کمکتان می آید. با این حال گاه با فعال کردن فلاش، چهره بیش از حد روشن ثبت می شود. عکس زیر با فلاش گرفته شده است:

هواوی Y9s

در کل در مورد دوربین سلفی باید گفت که کیفیت عکس ها در نور روز قابل قبول است. افکت های پرتره هم به عنوان یک گوشی میان رده نتایج مناسب اما معمولاً همراه با خطا دارند. فیلم برداری دوربین سلفی با رزولوشن 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه هم کیفیت خوبی دارد اما ویدیوها در شب، تار و با نویز بالا ثبت می شوند.

باتری و شارژ

هواوی Y9s مثل اکثر میان رده های بازار از باتری پرظرفیت 4000 میلی آمپر ساعتی بهره می برد. این باتری با استفاده سنگین، یک روز کامل و با استفاده معمول حدود یک و نیم تا دو روز شما را همراهی می کند تا دیگر نیازی به همراه داشتن شارژر یا پاوربانک نداشته باشید. تست باتری اپلیکیشن پی سی مارک هم نتیجه رضایتخبش 11:14 ساعت را نشان می دهد که البته اندکی کمتر از آنر 9X با نتیجه 11:53 ساعت است.

متأسفانه در هواوی Y9s شاهد فناوری شارژ سریع و شارژ وایرلس نیستیم. سرعت شارژ این گوشی به 10 وات محدود است و به همین دلیل برای شارژ کامل آن باید حدود 2 ساعت و نیم منتظر بمانید.

جمع بندی

هواوی Y9s یک میان رده نسبتاً کامل محسوب می شود و اکثر ویژگی های مورد نیاز کاربران را ارائه می کند: کیفیت ساخت عالی، نمایشگر بزرگ و باکیفیت، سخت افزار مناسب، دوربین های حرفه ای و باتری قوی. همین ویژگی ها کافیست تا Y9s را یکی از گزینه های اصلی بازار میان رده های پریمیوم ایران بدانیم.

البته همانند تمام گوشی های بازار، هواوی Y9s هم نقاط ضعفی دارد که بین آنها می توان به ابعاد بزرگ، وزن بالا و کیفیت نسبتاً پایین دوربین ها در نور کم اشاره کرد. البته نقاط قوت این گوشی به خوبی این نقاط ضعف را پوشش می دهد. از رقبای اصلی Y9s می توان به آنر 9X و گلکسی A50s اشاره کرد که در بازار موجود هستند و قیمتی کم و بیش یکسان دارند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Hamid.Sabagh313
    Hamid.Sabagh313 | ۲۸ دی ۱۳۹۹

    سلام دوربین این گوشی بهتره یا نوا 7i? سخت افزاری چطور؟

مطالب پیشنهادی