ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

رشد بافت در فضا با سلول‌های بنیادی؛ تولید اندام امکان پذیر می‌شود؟

فضانوردان ناسا در حال رشد دادن سلول های بنیادی انسان در ایستگاه فضایی بین المللی هستند. محققان امیدوارند به کمک این آزمایش، مسیر برای تولید اندام های بدن انسان هموار شود. دانشمندان می خواهند با ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۸:۰۰

فضانوردان ناسا در حال رشد دادن سلول های بنیادی انسان در ایستگاه فضایی بین المللی هستند. محققان امیدوارند به کمک این آزمایش، مسیر برای تولید اندام های بدن انسان هموار شود.

دانشمندان می خواهند با ارسال سلول های بنیادی به فضا و رشد آنها در محیط بی وزنی، بافت انسانی را رشد دهند. آنها امیدوارند سلول های بنیادی را سرانجام به استخوان، غضروف و دیگر اعضای بدن تبدیل کنند. به گفته محققان اگر این آزمایش موفقیت آمیز باشد، می توان اعضای رشد داده شده در فضا را به بیماران نیازمند پیوند زد.

در این آزمایش که توسط محققان دانشگاه زوریخ سوئیس انجام می گیرد، از بی وزنی به عنوان ابزار اصلی استفاده می شود. نبود گرانش در ایستگاه فضایی بین المللی باعث می شود تا سلول های بنیادی به شکل سه بعدی رشد کرده و به بافت تبدیل شوند. برای مقایسه، سلول های بنیادی روی زمین به خاطر وجود گرانش به شکل تک بعدی رشد می کنند.

تولید بافت در فضا به کمک سلول های بنیادی با هدف تولید اعضای بدن انسان

این آزمایش توسط فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی در حال انجام است و حدوداً یک ماه طول خواهد کشید. فضانوردان در این مدت نحوه رشد سلول های بنیادی را تحت نظر می گیرند.

اگر آزمایش موفقیت آمیز باشد، میزان تولید افزایش خواهد یافت و محققان می توانند کارهایی نظیر رشد بافت از سلول های بنیادی افراد بیمار و رشد موادی با خصوصیات اعضای بدن برای آزمایش داروها را انجام دهند که برای استفاده کمتر از حیوانات آزمایشگاهی و اطمینان از تأثیرگذاری دارو در بدن بیمار انجام می گیرد.

بافت روی زمین به کمک فناوری نانو به شکل دو بعدی و تخت رشد داده می شود. ولی مطالعاتی که در فضا و زمین انجام شده اند، نشان می دهند سلول ها در شرایط بی وزنی به ساختارهای سه بعدی پیچیده تبدیل می شوند.

پس از گذشت یک ماه نمونه ها به زمین ارسال خواهند شد و محققان امیدوارند سلول های بنیادی به ساختارهایی به نام «اندام‌واره» (Organoid) تبدیل شده باشند. اندام واره، نمونه مینیاتوری و ساده شده از یک اندام بدن انسان است که در محیط آزمایشگاه تولید می شود.

محققان نمی دانند به چه علت شرایط حاکم در ایستگاه فضایی بین المللی سبب رشد بافت های انسانی با ساختار سه بعدی پیچیده می شود. محققان دانشگاه زوریخ در کنار محققان دیگر، به تحقیقات خود در زمینه تأثیر نیروی گرانش بر دستگاه مولکولی و ساخت بافت های جدید در زمین و فضا ادامه می دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • حسن دهقان
    حسن دهقان | ۲۳ اسفند ۱۳۹۸

    چقدر جذاب و هیجان انگیز

مطالب پیشنهادی