ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ناسا اسامی سه شرکت فضایی برای مشارکت در ماموریت ماه را اعلام کرد

ناسا بالاخره سه شرکت فضایی را برای توسعه فرودگرهای ماه در ماموریت‌ آتی خود به قمر زمین انتخاب کرد؛ براین اساس سه شرکت بلو اوریجین که مالکیت آن در اختیار جف بزوس مدیرعامل آمازون است، ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۷:۰۰

ناسا بالاخره سه شرکت فضایی را برای توسعه فرودگرهای ماه در ماموریت‌ آتی خود به قمر زمین انتخاب کرد؛ براین اساس سه شرکت بلو اوریجین که مالکیت آن در اختیار جف بزوس مدیرعامل آمازون است، اسپیس اکس متعلق به ایلان ماسک و شرکت داینتیکس در Huntsville آلاباما به عنوان شرکای ناسا در ماموریت به ماه انتخاب شدند.

فرودگرهای ماه نیز قرار است که فضانوردان را از مدار ماه به سطح آن انتقال داده و سپس به زمین باز گردانند. قرارداد امضا شده با شرکت بلو اوریجین ارزشی برابر با ۵۷۹ میلیون دلار، قرارداد اسپیس اکس ۱۳۵ میلیون دلار و قرارداد دایناتیکس ۲۵۳ میلیون دلار ارزش دارد.

مبلغ تعیین شده قرار است که هزینه های ده ماه آینده این سه شرکت را تامین نماید تا آنها طی همکاری شان با ناسا راهکاری مناسب برای این ماموریت ها را بیابند. در گذشته ناسا دقیقا مشخص کرده بود که می خواهد فرودگر ماه را چطور بسازد، حالا اما این آژانس همکاری های نزدیکی را با شرکت های فضایی کوچک تر در بخش خصوصی آغاز کرده تا از راهکارهای ارزان تر و جدید آنها برای ساخت تجهیزات فضانوردی کمک بگیرد.

جیم برایدستاین مدیر ناسا در این باره گفت:

اینها سه شرکتی هستند که باور داریم از توانایی بالایی برای توانمندسازی ما و سفر به ما برخوردارند. این سه شرکت حالا با هم رقابت خواهند کرد تا مشخص شود که کدامیک می تواند طرح پیشنهادی خود را به یک فرودگر موثر و کاربردی بدل نماید. هر کدام از آنها رویکرد موثری را در پیش گرفته است.

بلو اوریجین پیشنهاد داده است یک فرودگر سه مرحله ای بسازیم که برای سبکتر شدن هرچه بیشترش در زمان بازگشت به زمین موتورهای فرود خود را روی سطح ماه رها می کند. اسپیس ایکس می خواهد از فضاپیمای چندمنظوره خود برای این منظور کمک بگیرد که اعلام کرده امکان استفاده از آن در سفرهای مریخ نیز وجود دارد. داینتیکس هم قصد دارد با یک فرودگر نوآورانه و جدید این هدف را محقق کند که از طریق هر راکتی قابلیت ارسال دارد.

در هر حال اگر این هدف محقق شود، فضانوردان برای نخستین بار بعد از فرود آپولو روی ماه که ۵۰ سال از آن می گذرد موفق می شوند بار دیگر روی قمر زمین قدم بگذارند.

پروژه فعلی ناسا هم با نام آرتمیس شناخته می شود (که در زبان یونانی به معنی الهه ماه است). هدف از پروژه آرتمیس فرود اولین زن روی ماه تا سال ۲۰۲۴ و بعد از آن انتقال اولین مرد به سطح آن است.

این مهلت در واقع چهار سال زودتر از طرح اولیه ناسا برای انتقال انسان به ماه است و علت جلو افتادن این برنامه زمانی نیز فرمان اجرایی ترامپ است که به باور بسیاری هدف از آن به اتمام رساندن دوره ریاست جمهوری هشت ساله اش با یک موفقیت بزرگ (یعنی فرود روی ماه) بوده.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • afg
    afg | ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹

    یعنی واقعا امریکا ۵۰سال پیش تونسته بره رو ماه بعد اون با اینهمه دبدبه تکنولوژی دیگه نتونسته

    • آریا
      آریا | ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹

      چرا نتونسته؟

  • فرشید یاری
    فرشید یاری | ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹

    دمت گرم ناسا

  • farhot
    farhot | ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹

    عالی بود

مطالب پیشنهادی