ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

غروب خورشید
علمی

غروب خورشید در سیارات دیگر چطور دیده می شود؟ [تماشا کنید]

ناسا ویدیوی شبیه سازی شده جدیدی منتشر کرده که غروب خورشید در سیارات دیگر و برخی اقمار را نشان می دهد. هر کدام از این شبیه سازی ها براساس دیتایی انجام شده اند که از ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۵ تیر ۱۳۹۹ | ۱۶:۰۰

ناسا ویدیوی شبیه سازی شده جدیدی منتشر کرده که غروب خورشید در سیارات دیگر و برخی اقمار را نشان می دهد. هر کدام از این شبیه سازی ها براساس دیتایی انجام شده اند که از خود سیاره یا جو قمر آن به دست آمده است و برای آنکه مقایسه بهتری با غروب خورشید روی زمین داشته باشید انواع غروب روی سیاره خودمان نیز در این ویدیو گنجانده شده است.

اورانوس، مریخ، تایتان  و زحل در زمره سیارات و اقماری هستند که در این ویدیوی شبیه سازی شده به نمایش درآمده اند.

غروب یک سیاره براساس جوی که دارد به شیوه متفاوتی دیده می شود و بسته به نقطه ای که شما در آن ایستاده باشید میتوانید غروب خورشید در سیارات دیگر را متمایل به هر کدام از رنگهای آبی تیره، قرمز، سبز یا خاکستری ببینید. علت این تغییر رنگ نیز فیلتر شدن نور خورشید در اتمسفر سیارات است؛ یعنی جایی که هلیوم و هیدروژن به وفور یافت می شوند و برخی طول موج ها را جذب کرده و از برخی طول موج ها عبور می کنند.

مدل کامپیوتری ساخته شده از غروب خورشید در سیارات دیگر توسط جرونیمو ویلانیوا دانشمند سیاره ای ناسا تهیه شده و تغییرات درجه ای و تدریجی در آسمان این سیارات حین غروب را از زاویه دید شخصی نشان می دهد که روی سطح آنها ایستاده باشد.

در برخی موارد حتی شبیه سازی انجام شده هاله ای از نور را حول سیارات نشان می دهد؛ این هاله معرف نور پراکنده شده توسط ذراتی است که درون ابرها وجود دارند. رنگ غروب نیز براساس نوع سیارات متفاوت است؛ برای مثال غروب در اورانوس به آبی روشن نزدیک تر است در حالی که در مریخ این پدیده رنگی متمایل به برنز دارد و حتی در برخی موارد قهوه ای میشود. و تایتان که یک قمر است غروبی به رنگ قرمز و قهوه ای دارد.

این شبیه سازی ها به ابزار طیف ساز سیاره ای (Planetary Spectrum Generator) که دانشمندان برای شبیه سازی حرکت نور خورشید در جو اجرام آسمانی مختلف به کار میبرند اضافه شده است. در ادامه میتوانید ویدیو تهیه شده را مشاهده نمایید.

 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی