ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مقایسه iOS 8 و Android 4.4 Kitkat؛ شباهت ها و تفاوت ها

آیفون ۶ های اپل به همراه iOS 8 به بازار خواهند آمد و همچنین تعداد زیادی از آیفون های پیشین (از نسخه ۴ اس به بعد) و همینطور آیپدها (از آیپد ۲ به بعد) از ...

امیر صادقپور
نوشته شده توسط امیر صادقپور | ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ | ۲۲:۰۰

آیفون ۶ های اپل به همراه iOS 8 به بازار خواهند آمد و همچنین تعداد زیادی از آیفون های پیشین (از نسخه ۴ اس به بعد) و همینطور آیپدها (از آیپد ۲ به بعد) از این به روز رسانی برخوردار می شوند. شکی نیست که سیستم عامل آیفون ها و آیپدها سیستم عاملی مدرن و عالی است اما آخرین نسخه iOS در قیاس با آخرین نسخه اندروید چه شباهت ها، تفاوت ها، مزایا و معایبی دارد؟

پیش از این، اپل با عرضه iOS 7 بزرگترین تغییر را در ظاهر سیستم عامل ابزارهای موبایلی اش انجام داد. تمامی المان های گرافیکی تا نسخه ۶، در نسخه ۷ از iOS تغییر کردند. در هفتمین نسخه، اپل سیستم عاملش را بیشتر به سمت طراحی فلت برد و کمتر از طراحی های شبه‌سه‌بعدی در آن بهره برد.

بر پایه همین مساله اما iOS 8 مقداری تر و تمیزتر و زیباتر طراحی شده و از انیمیشن های جذاب تری در طراحی لایه های مختلف صفحات و برنامه ها در آن استفاده شده است. این مساله باعث شده که رابط کاربری بصری تر شده و دسترسی به بخش های مختلف در این رابط کاربری تازه آسان تر و سریع تر شود.

در اندروید ۴٫۴ کیت کت نیز قابلیت هایی برای بهبود در طراحی رابط کاربری نسبت به نسخه پیشین اعمال شده است. از جمله امکان شفافیت در طراحی برخی المان ها که ظاهری با تجربه کاربری بهتر از آن ساخته است. همچنین رهایی و طراوت در این نسخه بیشتر است نسخه های سابق است و به اندروید ظاهری متفاوت از ظاهر و قالب های پیشفرض اپل داده است.

در ادامه به مقایسه برخی بخش های اساسی در این دو سیستم عامل پرداخته شده است.

صفحه اصلی

Home-Screen

در حال حاضر iOS 8 در صفحه اصلی خود مثل همیشه آیکن ها را چیده است. همچنین در داک هم سه یا چهار آیکن برای دسترسی به برنامه ها دیده می شود. البته در آیفون ۶ پلاس می توانید در حالت افقی نیز به آیکن ها دسترسی داشته باشید اما جای داک تغییری نمی کند و تنها آیکن های آن می چرخند. اپلیکیشن ها کماکان می توانند جابجا و یا در پوشه ها دسته بندی شوند. اما اپل امکانات سفارشی خاصی در اختیار کاربران قرار نمی دهد.

در مقابل، صفحه اصلی در اندروید بیشتر از قابلیت های سفارشی سازی بهره می برد. شما می توانید از بین شکل چیدمان آیکن ها و ویجت ها در صفحه اصلی میلیون ها حالت متفاوت را برای خود بسازید. مانند iOS 8 در کیت کت هم داک دارید و آیکن چند اپلکیشن پر کاربرد تر را می توانید در آن قرار دهید. همچنین بسته به شکلی که گوشی را نگه می دارید می توانید از حالت افقی نیز در گوشی های اندرویدی بهره ببرید. در اندروید البته در کنار ویجت های پیشفرض، می توانید برای نمایش اطلاعات ضروری برخی اپلیکیشن ها نیز ویجت داشته باشید و آنها را به صفحه اصلی تلفن اضافه کنید. ویجت های آب و هوا، مدیریت وظایف، تقویم و انواع و اقسام ساعت های مختلف که ظاهر گوشی را متفاوت می کنند.

دسترسی به اپلیکیشن ها

App-Store-vs-Google-Play-_-Featured

از خصوصیات مثبت iOS 8، فروشگاه اپلیکیشن های AppStore است. تیم کوک در کنفرانسی که برای معرفی آیفون ۶ و ساعت هوشمند اپل برگزار شد اعلام کرد که بیش از ۱٫۳ میلیون اپلیکیشن در اپ استور وجود دارد و این رقم رو به رشد است. با اپلیکیشن های بسیار زیادی که در زمینه های سلامت، آموزش، گیم و ... در اپ استور وجود دارد، iOS 8 و کاربران این سیستم عامل محدودیت چندانی در دسترسی به اپلیکیشن های متفاوت روی آیفون ها و آیپدهای خود ندارند.

در مقابل، اندروید ۴٫۴ هر چند به اندازه iOS 8 تنوع در اپلیکیشن ها ندارد، اما تعداد اپ های فروشگاه های اندرویدی و خصوصا خود گوگل پلی هر روز در حال افزایش است. با این حال بسیاری از اپلیکیشن های اندرویدی در iOS نیز دیده می شوند اما خلاف آن چندان صادق نیست. به هر حال اما کاربران اندرویدی نیز محدودیت چندانی در اپلیکیشن ها ندارند و می توانند به بسیاری از اپلیکیشن هایی که در iOS وجود دارد روی ابزارهای اندرویدی شان دسترسی داشته باشند.

فضای ابری

img-1335313541-5

واقعیت این است که آی کلاود اپل یک قدم از رقبایش دراپ باکس و گوگل درایو عقب است، اما ظاهرا قرار است این وضع در iOS 8 اندکی بهبود یابد. در این نسخه، iCloud بیشتر نماد یک فضای ذخیره سازی مجازی به خود می گیرد و مدیریت و دسترسی به فایل ها از طریق آن ساده تر خواهد شد. همچنین امکان مشاهده میزان استفاده شده از آی کلاود توسط هر اپلیکیشن نیز وجود دارد. به علاوه با امکان Handoff امکان کار کردن بر روی فایل ها از طریق چندین ابزار وجود خواهد داشت. با استفاده از این قابلیت، اگر در مک روی فایلی مشغول کار باشید، می توانید ادامه آن را از طریق آیپد یا آیفون انجام دهید.

اندروید ۴٫۴ اما از گوگل درایو به عنوان فضای ابری استفاده می کند. با استفاده از آن به تمامی اسناد خود از طریق مرورگر دسترسی دارید؛ همچنین امکان به اشتراک گذاری اسناد با دوستان و همکاران نیز وجود دارد. کار با گوگل درایو به شدت ساده است با این حال امکان آپلود فایل ها به گوگل درایو به اندازه آی کلاود ساده طراحی نشده است.

نوتیفیکیشن ها

notifications

اخطارهای اپلیکیشن ها و پیامک و .. در iOS 8 ارتقاء بسیار چشمگیری داشته است. در iOS 8 می توانید به نوتیفیکیشن ها عکس العمل نشان دهید. با کمک این خصوصیت می توانید در نوتیفیکیشن ها اعمالی مانند لایک زدن در فیسبوک، قبول شرکت در یک جلسه و جزئیات بیشتری را -بدون باز کردن اپلیکیشن- اعمال کنید.

اما قابلیت هایی که در کیت کت برای نوتیفیکیشن ها در نظر گرفته شده فاقد خصوصیات اشاره شده در مورد iOS 8 است. زمانی که در کیت کت نوتیفیکیشنی نمایان می شود با تپ کردن روی آن، اپلیکیشن مربوطه باز می شود. البته ممکن است در Android L خصوصیاتی مشابه iOS 8 در نوتیفیکیشن ها را شاهد باشیم.

یکپارچگی بین موبایل و کامپیوتر

calls_hero-940x538

در iOS 8 می توانید بیش از هر زمان دیگری یکپارچگی با کامپیوتر را شاهد باشید. اپل در Yosemite (نسخه بعدی OS X) امکان پاسخگویی به تماس های تلفنی روی آیفون را از طریق کامپیوتر امکان پذیر کرده است. همچنین می توان با کمک تتر کردن اینترنت از اینترنت آیفون روی مک استفاده کرد که در iOS 8 بسیار ساده تر و بهتر طراحی شده است.

در کیت کت هر چند که فعلا به اندازه iOS 8 قابلیت های مشابه در پیوستگی و یکپارچگی با کامپیوتر دیده نمی شود، اما با پیشرفت گوگل در تولید کروم بوک ها، این خصوصیات نیز به زودی در نسخه های بعدی اندروید و سیستم عامل کروم دیده می شود. با این حال با کمک گوگل درایو می توان برخی کارها مانند انتقال فایل ها را ساده تر کرد. اما برای قابلیت هایی مانند ارسال پیامک یا پاسخگویی به تماس ها از طریق کامپیوتر، باید منتظر ماند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (69 مورد)
  • ادیش لیزر
    ادیش لیزر | ۱۹ دی ۱۳۹۴

    میگن اندروید5.1 اومده
    اگه امکانش هست در این مورد توضیح بدید
    ممنون
    http://adishlaser.com/

  • پیشتاز
    پیشتاز | ۱۹ دی ۱۳۹۴

    قابل توجه همه اندرویها
    خیلی توپید
    راستی از اطلاعاتتونم ممنون
    pishtazco.info

  • دانش هم آرا
    دانش هم آرا | ۱۳ دی ۱۳۹۴

    از مطالب مفید و جذابتون و از اینکه دانش فنی مارو بالا می برید متشکرم.
    http://www.dhamara.com/

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی