ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

جهرمی در افتتاحیه مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات: عبارت «اینترنت ملی» خیانت است

وزیر ارتباطات کشور در آیین مراسم افتتاحیه مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات، اعلام کرد که شبکه ملی اطلاعات ضامن رشد و توسعه اقتصاد جوانان ایرانی است و نباید این شبکه را با لفظ «اینترنت ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۶:۲۵

وزیر ارتباطات کشور در آیین مراسم افتتاحیه مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات، اعلام کرد که شبکه ملی اطلاعات ضامن رشد و توسعه اقتصاد جوانان ایرانی است و نباید این شبکه را با لفظ «اینترنت ملی» خطاب کرد چرا که به نظر او این کار، کار خائنین است.

«محمد جواد آذری جهرمی» در این مراسم با ذکر این نکته که شبکه ملی اطلاعات مادر همه شبکه‌ها، و اینترنت هم یکی از سرویس‌های این شبکه است اعلام کرد خدمات پایه‌ای مانند موتورهای جست‌وجو، ایمیل و پیام‌رسان، عامل بازدارندگی در برابر حملات کشور است: «امروز با داشتن شبکه ملی اطلاعات، سهمگین ترین حملات روی گیت وی ما می آید و شبکه ما سالم است و کار می کند. ما تأکید داریم شبکه ملی  اطلاعات ضامن رشد اقتصاد دیجیتال در کشور بوده و خدمات پایه ای که روی این شبکه ارائه می شود، ضامن بازدارندگی در حملات دشمن است.»

«محمدجواد آذری جهرمی» همچنین با اشاره به خبر حمایت ۴۰۰ میلیارد تومانی دولت از پیام‌رسان‌های بومی به هزینه‌های دیگری که برای توسعه شبکه ملی اطلاعات صرف شده اشاره کرد و گفت:

«دولت ۲۰ هزار میلیارد تومان برای هسته شبکه ملی اطلاعات با ۲۰ هزار گیگابیت ظرفیت و بیش از ۲۳ هزار کبلومتر فیبر نوری و ۴ مرکز IXP در کشور و دو SUB IXP ایجاد کرده هزینه کرده است. بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بخش خصوصی برای توسعه شبکه‌های ارتباطی هزینه کرده است.»

جهرمی تاکید می‌کند که ۴۰۰ میلیارد تومان برای پایداری و استقلال این شبکه سرمایه‌گذاری شده اصلا عدد بزرگی برای این موضوعات نیست: «من شخصا برای این ۴۰۰ میلیارد تومان بیش از ۲۰ بار به سازمان‌های مختلف رفت و آمد داشتم. این هزینه ضامن رشد اقتصادی جوانان ماست.» او می‌گوید شبکه ملی اطلاعات ضامن رشد اقتصاد دیجیتال در کشور است و لفظ اینترنت ملی به کار بردن برای آن از دیدگاه او توسط خائنین به کشور صورت می‌گیرد.

جهرمی با ذکر مشکلات تحریمی که تاکنون برای مردم ایران و تیم‌های استارتاپی از سوی سرویس دهندگان خارجی پیش آمده ادامه داد:

«اگر یک روز بیدار شویم و ببینیم یک موتور جستجوی جهانی به ایرانیان خدمتی نمی‌دهد چه کار کنیم؟ اتفاقی که رخ دادن آن عجیب نیست و در استارتاپ‌های داخلی به کرات رخ داده و به دلیل تحریم‌ها سرویس‌های مختلف به رویشان بسته شد. کشوری که اقتصاد دیجیتال آن از ۲.۵ درصد به بیش از ۶ درصد است و رشد بهتری پیش روی خود دارد و با کسانی روبروست که به ظالمانه‌ترین راه تحریم می‌کند، قطعا تحریم‌های بیشتری هم از آنها به زودی خواهد گرفت. این کارها برای جلوگیری از این مسائل انجام شده است تا استقلال داشته باشیم. به عنوان مثال ما امروز در خدمات ابری نیازی به سرویس‌های جهانی نداریم.»

به گفته جهرمی این مرکز داده ایجاد شده تا بتواند از پایه‌های شبکه ملی اطلاعات حمایت کند: «سه سرویس ایمیل ایرانی (چاپار. ایران میل و رشد) در این مرکز میزبانی می‌شوند. سه پیام رسان نیز در این مرکز مستقر شدند و خدمات به مراتب بهتر و با‌کیفیت‌تری دریافت می‌کنند.» او اسامی پیام‌رسان‌هایی که در این مرکز مستقر شدند را نگفت. جهرمی معتقد است موفقیت پیام‌رسان‌های بومی فقط به این موارد فنی ختم نمی‌شود:

«پیام‌رسان‌ها فقط نیازمند سرور و پهنای باند نیستند. پیام رسان اگر بخواهد در کشور رشد کند نیاز به خدمات دارد. من از سایر دستگاه‌ها تقاضا دارم که بر اساس مصوبه شورایعالی فضای مجازی وظیفه دارند به وظایف خود انجام دهند. پیام‌رسان‌ها باید امکان پرداخت و انجام خدمات الکترونیک داشته باشند. حمایت‌های حقوقی و قضایی و رسانه‌ای نیز باید صورت بگیرد. تا این وظایف انجام نشود نمی‌توان از پیام‌رسان‌های بومی انتظار داشت تا تمام خدمات خود را به خوبی انجام دهد. این مدل‌های بومی پیشرفت خوبی در دو سه سال اخیر داشتند ولی کافی نیست.»

وزیر ارتباطات این مرکز را به عنوان مرکز خدمات آموزشی نیز معرفی کرد و اعلام کرد که این موضوع را به وزارت آموزش و پرورش و علوم نیز گفته است. به گفته جهرمی خدمات پایه آموزشی را به صورت داوطلبانه برای مجموعه‌ها ایجاد می‌شود تا دانش آموزان و دانشجویان بتوانند در شرایط کرونا کار خود را پیش ببرند.

جهرمی در خاتمه صحبت‌های خود تصریح کرد که ستاد نیروهای مسلح برای توسعه برخی زیرساخت‌ها پیشنهاد داده که برای توسعه‌شان کمک کند و آنها نیز این کمک را پذیرفته‌اند: «آنها در بحث موتور جستجو به ما کمک می‌کنند. در حوزه پیام‌رسان نیز اعلام آمادگی کردند که کمک می‌کنند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • Ahmad
    Ahmad | ۱۷ شهریور ۱۳۹۹

    فقط جنگ زرگری و لفاظی ، بازی مسئول خوب و مسئول بد ، درحالی که همه اون پشت دست در دست هم دارن کار رو جلو میبرن . سلام کره شمالی

  • Xperia_Sola
    Xperia_Sola | ۱۷ شهریور ۱۳۹۹

    با سلام چندتا نکته جالب مرکز دیتاسنتر رو کجای دنیا با کولر اسپلیت خنک می کنن؟! یعنی بیاد برای من توضیح بده اونم دیتاسنتر مهمی به قول این آقایون
    نکته دوم دقیقا همکاری نیروهای مسلح توی بخش موتور جستجو و پیام رسانا چیه؟! همه جای دنیا نیروهای مسلح سرویس گیرنده ان به جز کشورای کمونیستی که کل خدماتشون به نیروهای مسلح وصله مثل روسیه و چین!!!!!!!!!حتی نیروهای نظامی آمریکای جهان خوار! هم سرویس گیرنده از شرکتای دیگه ان

  • molavy
    molavy | ۱۶ شهریور ۱۳۹۹

    فاز یک فقط یک ترابیت، اینم افتتاح داره خوب

  • irezai
    irezai | ۱۶ شهریور ۱۳۹۹

    درست میگه، چون درواقع اترنت (Ethernet) ملی هست.

    • yosof
      yosof | ۱۶ شهریور ۱۳۹۹

      خخخخ

مطالب پیشنهادی