ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

توسعه چیپی با امکان پاکسازی خودکار داده‌ها برای جلوگیری از نفوذ

امنیت داده‌‌ها یکی از موضوعات مهمی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. محققان دانشگاه «میشیگان» موفق شده‌اند با کمک ماده‌‌ای جدید تراشه‌ای توسعه دهند که داده‌های روی آن به صورت خودکار حذف می‌شوند. این روش برای ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۷ مهر ۱۳۹۹ | ۲۲:۳۰

امنیت داده‌‌ها یکی از موضوعات مهمی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. محققان دانشگاه «میشیگان» موفق شده‌اند با کمک ماده‌‌ای جدید تراشه‌ای توسعه دهند که داده‌های روی آن به صورت خودکار حذف می‌شوند. این روش برای محافظت از اطلاعات حساس کاربرد فراوانی دارد.

در ساخت این چیپ جدید که داده‌ها را به صورت خودکار پاک می‌کند، از ماده جدیدی استفاده شده که به صورت موقت انرژی را ذخیره کرده و رنگ نوری که ساطع می‌کند را تغییر می‌دهد. در طی چند روز (‌عموما هفت روز) داده‌ها به‌صورت خودکار از روی چیپ پاک می‌شوند اما با استفاده از نور و گرما می‌توان این مدت را کاهش داد.

«Parag Deotare»، استادیار مهندسی برق و علوم کامپیوتر در دانشگاه میشیگان اعلام کرده:

«شناسایی دستگاهی که در معرض نفوذ و دسترسی متجاوزان قرار گرفته، کار بسیار دشواری است. شاید دستگاه به صورت عادی کار کند، اما احتمال ارسال اطلاعات به شخص ثالث توسط آن وجود داشته باشد.»

تصور کنید دستگاهی قرار است جابه‌جا شده و به محل دیگری منتقل شود و در طی این انتقال، احتمال تغییر در قطعات آن وجود داشته باشد یا اینکه تراشه‌ای به صورت مخفیانه برای شنود در آن قرار بگیرد. اگر چیپ روی دستگاه مجهز به بارکد خاصی باشد، در هرکدام از موارد بالا صاحب آن از چنین موضوعی مطلع خواهد شد.

در ساخت این چیپ‌ها از یک لایه نیمه‌رسانا به ضخامت سه اتم استفاده شده که در قسمت فوقانی لایه نازکی از مولکول‌های آزوبنزن‌ قرار گرفته است. مولکول‌های آزوبنزن‌ در برابر نور فرابنفش از خود واکنش داده و کوچک می‌شوند.

وقتی دستگاه به صورت غیر مجاز مورد دسترسی قرار بگیرد، داده‌‌ها در بازه زمانی هفت روزه پاک می‌شوند. هرچه روی چیپ نوشته شده باشد اعم از بارکد احراز هویت یا پیام مخفی با از دست رفتن خاصیت آزوبنزن، ناپدید می‌شود.

محققان پروژه تاکنون تحقیقات مختلفی روی مواد نوری پیشرفته انجام داده‌اند و پیش از این نیز به دنبال راهکارهایی برای توسعه جوهر نامرئی پاک شونده برای ارسال پیام‌های محرمانه بوده‌اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • fayyaz.saeed
    fayyaz.saeed | ۹ مهر ۱۳۹۹

    خیلی بد و غیر فنی نوشته شده.

مطالب پیشنهادی