ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واکسن کودکان
سلامت

اولین کشور در جهان؛ غنا واکسن مالاریای دانشگاه آکسفورد را برای مصرف تأیید کرد

غنا به اولین کشور جهان تبدیل شد که به نخستین واکسن مالاریا با اثربخشی بالای 75 درصدی مجوز مصرف می‌دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۰

غنا به اولین کشور جهان تبدیل شد که به واکسن مؤثر دانشگاه آکسفورد برای مقابله با بیماری مالاریا مجوز مصرف داده است. این محصول اولین واکسن دنیاست که توانسته به هدف اثربخشی حداقل 75 درصدی مدنظر سازمان بهداشت جهانی دست پیدا کند.

به‌ گزارش گاردین، واکسن R21/Matrix-M از سوی سازمان غذا و داروی غنا جهت استفاده برای کودکان 5 تا 36 ماهه تأیید شد. این گروه سنی در معرض بالاترین ریسک مرگ‌ومیر بر اثر بیماری مالاریا قرار دارد. پروفسور «آدرین هیل»، رئیس مؤسسه جنر از زیرمجموعه‌های دانشگاه آکسفورد می‌گوید: «این دستاورد حاصل 30 سال تحقیق پیرامون تولید واکسن مالاریا با اثربخشی بالا در دانشگاه آکسفورد است که در مقیاس مناسب در کشورهای نیازمند آن قابل تأمین باشد.»

واکسن R21 مالاریا هنوز به تأیید WHO نرسیده است

سازمان بهداشت جهانی هنوز واکسن R21 را برای استفاده عمومی تأیید نکرده و تا زمانی که این تأییدیه صادر نشود، ابهاماتی پیرامون جذب سرمایه برای توزیع جهانی این محصول وجود دارد. فاز سوم کازآزمایی‌های بالینی واکسن R21/Matrix-M هنوز ادامه دارد، اما کارآزمایی‌هایی قبلی از اثربخشی 77 درصدی خبر داده بودند. این سطح از ایمنی می‌تواند یک سال پس از تزریق با یک دوز واکسن بوستر حفظ شود.

«خاویر گوزمان»، رئیس بخش سیاست‌های سلامت عمومی در Center For Global Development، می‌گوید هیجان‌انگیز است که غنا به واکسن R21 مجوز داده؛ اما این بدان معنی نیست که سازمان‌های حامی توزیع جهانی واکسن‌ها ازجمله Gavi سرمایه لازم برای توزیع این محصول را تأمین خواهند کرد. این سازمان‌ها همچنان منتظر تأیید سازمان بهداشت جهانی می‌مانند.

با وجود امیدواری‌هایی که واکسن مالاریا به‌وجود می‌آورد، برخی متخصصان باور دارند که این راهکار نمی‌تواند مشکلات مربوط به این بیماری را به‌طور کامل و سریع برطرف کند. براساس گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی، در سال 2021 حدود 619 هزار نفر در دنیا بر اثر مالاریا جان خود را از دست داده‌اند. بخش عمده قربانیان، اهالی کشورهای آفریقای سیاه یا آفریقای جنوب صحرا بوده‌اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی