ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بورس
رپورتاژ آگهی

روش‌های سرمایه گذاری در بورس کدامند؟

محل‌های متفاوتی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد که در این مطلب در خصوص سرمایه‌گذاری در بورس و انواع روش‌های آن صحبت خواهد شد.

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۱:۰۰

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

اکثر افراد به‌صورت پیوسته در حال تلاش هستند تا بتوانند به اهداف خود دست پیدا کرده و رفاه بیشتری را برای خود و اطرافیانشان فراهم کنند. داشتن یک منبع درآمد مناسب یا یک سرمایه‌گذاری مناسب و سودمند از راه‌های رسیدن به این اهداف کوچک و بزرگ هستند. سرمایه گذاری به معنای تخصیص منابع مالی به یک یا چند دارایی مختلف، به امید به دست آوردن منابع با ارزش‌تر در آینده است. محل‌های متفاوتی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد که در این مطلب در خصوص سرمایه‌گذاری در بورس و انواع روش‌های آن صحبت خواهد شد.

اولین قدم برای شروع فعالیت در بورس

دریافت کد بورسی، اولین قدم برای شروع فعالیت در بورس است. در گذشته فرآیند دریافت کد بورسی به صورت حضوری صورت می‌گرفت که با گسترده شدن بازار سرمایه و فراهم شدن زیرساخت‌های مورد نیاز، امکان دریافت کد بورسی به صورت غیرحضوری و آنلاین به‌وجود آمد.

نحوه دریافت کد بورسی

برای دریافت کد بورسی متقاضی باید در یکی از کارگزاری‌های کشور افتتاح حساب و ثبت‌نام کند تا کد بورسی انحصاری برای وی صادر گردد. کد بورسی از ترکیب سه حرف و یک عدد پنج رقمی (به‌عنوان مثال آذر۱۲۳۴۵) که معمولا ترکیبی از اختصار نام‌خانوادگی شخص و اعداد بوده، تشکیل شده است. بعد از اتمام فرآیند دریافت کد بورسی، پیامک فعال‌سازی دسترسی به سامانه‌های معاملاتی آنلاین کارگزاری برای سرمایه‌گذار ارسال می‌شود که به منزله دسترسی سرمایه‌گذار به سامانه‌های معاملاتی بورسی برای خرید و فروش سهام و صندوق است.

سرمایه‌گذاری در بورس به چند روش امکان‌پذیر است؟

سرمایه‌گذاری در بورس به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود. سرمایه‌گذاری به روش مستقیم در واقع همان خرید و فروش اوراق بهادار است  که توسط خود سرمایه‌گذار و با استفاده از تجربه و دانش‌های تحلیلی نظیر «تکنیکال»، «فاندامنتال» و «تابلوخوانی» انجام می‌شود.

در سرمایه‌گذاری به روش غیرمستقیم عملا نیاز «دانش‌های تحلیلی» از بین می‌رود. به این صورت که افراد سرمایه خود را در اختیار نهادهای مالی که «صندوق‌های سرمایه‌گذاری» و «شرکت‌های سبدگردانی» نامیده می‌شوند قرار می‌دهند. شرکت‌های سبدگردانی در طی یک قرارداد منعقد شده با سرمایه‌گذار موظف می‌شوند تا پرتفوی وی را مدیریت کرده و به جای او خرید و فروش سهام را انجام دهند. با توجه به محدودیت‌هایی نظیر «حداقل سرمایه مورد نیاز» که برای پذیرش سبدگردانی وجود دارد، این روش سرمایه‌گذاری ممکن است برای همگان مناسب نباشد.

صندوق‌های سرمایه‌‌گذاری را می‌توان گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری قلمداد کرد، چرا که در این روش سرمایه‌گذاری غیرمستقیم می‌توان با مقادیر اندک نیز سرمایه‌گذاری کرد. ممکن است در نگاه اول افراد تصور کنند که برای سرمایه‌گذاری در بورس به سرمایه‌های کلان نیاز است و افرادی که سرمایه آنچنانی ندارند نمی‌توانند در این بازار فعالیتی داشته باشند. اما این یک دیدگاه اشتباه است، چرا که در بورس فرصت‌های متنوعی برای سرمایه گذاری با پول کم وجود دارد.

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

امروزه انواع مختلفی از صندوق‌‌ها در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند. سرمایه‌گذاران می‌توانند نوع صندوق مناسب خود را با در نظر گرفتن پارامترهایی شامل ریسک سرمایه‌گذاری، بازدهی مورد انتظار و مدت زمان سرمایه‌‌گذاری، انتخاب کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری را می‌توان به ۲ دسته کلی صندوق‌های قابل معامله (ETF) و صندوق‌های صدور و ابطالی تقسیم کرد. منظور از صندوق etf این است که خرید و فروش این نوع صندوق همانند سهم‌های دیگر در سامانه‌های معاملاتی انجام می‌شود. سرمایه‌گذاری در صندوق صدور و ابطالی نیز همانطور که از اسم آن مشخص است، نیازمند طی شدن فرآیند صدور و ابطال است که سرمایه‌گذار می‌تواند با مراجعه به سایت مربوط به هر صندوق و به صورت اینترنتی این اقدام را انجام دهد.

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر اساس ترکیب دارایی

 صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند که شامل صندوق تضمین اصل سرمایه، درآمد ثابت، سهامی، مختلط، مبتنی بر سکه طلا، شاخصی و اهرمی می‌شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی