ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مصرف غذاهای سرخ کردنی
سلامت

هشدار محققان: مصرف بیش‌از‌حد سیب‌زمینی سرخ‌کرده می‌تواند شما را افسرده کند

پژوهشگران می‌گویند مصرف مداوم خوراکی‌های سرخ‌کردنی احتمالاً منجر به افسردگی و اضطراب می‌شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۲:۳۰

برخی دانشمندان پیش‌تر گفته بودند که مصرف مواد غذایی ناسالم می‌تواند بر سلامت روان افراد اثر بگذارد. حالا گروهی از محققان دریافته‌اند که مصرف مکرر خوارکی‌های سرخ‌کردنی مثل سیب‌زمینی سرخ‌کرده می‌تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به افسردگی و اضطراب شود.

محققانی از چین بیش از 140 هزار شهروند بریتانیا را به‌طور میانگین به مدت حدود 11 سال دنبال کردند تا ببینند مصرف خوراکی‌ها چه تأثیری بر سلامت روان آن‌ها می‌گذارد. آن‌ها از شرکت‌کنندگان خواستند تا حداکثر چهار بار در پرسش‌نامه‌هایی اعلام کنند که در 24 ساعت گذشته چه خوراکی‌هایی خورده‌اند.

درنهایت در پایان پژوهش مشخص شد افرادی که خوراکی‌های سرخ‌شده حداقل یکی از اجزای رژیم غذایی متداول آن‌ها بود، 12 درصد بیشتر از بقیه در معرض اضطراب قرار داشتند. این ریسک درزمینه نمایش نشانه‌های افسردگی حدود 7 درصد بیشتر می‌شد.

خوراکی‌های سرخ‌کرده چگونه مغز را ملتهب می‌کنند؟

پژوهشگران حدس می‌زنند که ترکیب شیمیایی آکریل‌آمید عامل افزایش این ریسک باشد. این ماده شیمیایی زمانی به‌وجود می‌آید که خوراکی‌هایی مثل سیب‌زمینی در دمای بالا سرخ می‌شوند. آکریل‌آمید احتمالاً با ایجاد التهاباتی در مغز در ارتباط است. محققان می‌گویند سیب‌زمینی سرخ‌کرده و گوشت سفید سرخ‌کرده ازجمله موادی هستند که بیشترین پیوند را با افزایش ریسک اضطراب دارند.

این پژوهش همچنین مدعی شده است که مردان و افراد جوان‌تر بیشتر در معرض این ریسک قرار دارند، چون بیشتر غذاهای سرخ‌کردنی مصرف می‌کنند. محققان در آزمایش‌هایی سعی کردند اثر آکریل‌آمید را در گورخرماهی شبیه‌سازی کنند تا اطلاعات بیشتری دراین‌باره به‌دست بیاورند. نتیجه این بود که این ماهی رفتارهایی شبیه به اضطراب و افسردگی را از خود به‌ نمایش گذاشت.

با تمام این تفاصیل، نتایج این مطالعه هنوز مقدماتی است و اطلاعات دقیقی از اثر خوراکی‌های سرخ‌کردنی بر مغز موجود نیست. از طرف دیگر، این پژوهش از کشف رابطه علت و معلولی خبر نداده است، پس همان‌قدر که مواد سرخ‌کردنی می‌توانند عامل افسردگی باشند، از آن طرف ممکن است افراد افسرده تمایل بیشتری به مصرف این نوع مواد غذایی داشته باشند.

نتایج این تحقیق در مجله PNAS منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی