ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استانداردهای خودرو
خودرو

آشنایی با استانداردهای خودرو در سال 1402

استانداردهای خودرو برای سال 1402 از سوی وزارت صمت تعیین شدند. این استانداردها شامل برخی آپشن‌های ایمنی هستند.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۵:۰۰

اگر اهل مرور مطالب فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باشید، حتماً تصاویر پژو پارس با چراغ‌ دی‌لایت را مشاهده کرده‌اید. این اقدام ایران‌خودرو به‌دلیل تغییر استانداردهای خودرو برای سال 1402 رخ داده است. اضافه‌شدن دی‌لایت به خودروها بخشی از این استانداردهای جدید است که در گزارش سالانه وزارت صمت برای صنعت خودرو شرح داده شده‌اند.

براساس جدول ارائه‌شده در گزارش سالانه وزارت صنعت معدن و تجارت، استانداردهای جدیدی برای گروه خودرویی M ۱ یا گروه خودروهای سواری در نظر گرفته شده است. خودروسازان تا پایان تیرماه فرصت دارند تا این استانداردها را در محصولات تولیدی خود اعمال کنند.

براساس این گزارش، دو آپشن دی‌لایت یا چراغ روشنایی در روز و همچنین سنسور نور یا چراغ‌های اتوماتیک بایستی در تمامی خودروهای تولیدی لحاظ شوند. برای خودروهایی که افزودن این دو آپشن به آن‌ها زمان‌بر است، این امکانات بعد از مدتی به آن‌ها اضافه خواهد شد. مهلت نصب این آپشن‌ها اسفندماه 1401 عنوان شده بود. بنابراین تمامی خودروهای تولید‌شده پس از اسفند 1401 بایستی به این دو آپشن مجهز شده باشند.

علاوه بر استانداردهای یادشده، نشانگر تعویض دنده (GSI)، نشانگر فشار باد تایر (TPMS)، سیستم کنترل پایداری و استاندارد حفاظت از عابر پیاده بایستی تا پایان تیرماه در تمامی خودروهای سواری نصب شوند. بنابراین بسیاری از خودروهای داخلی تنها تا تیرماه 1402 به تولید می‌رسند و پس از آن تولید این خودروها متوقف خواهد شد.

تأثیر استانداردهای خودرو بر بازار

سخت‌گیرانه شدن استانداردهای تولید خودرو در شرایط فعلی، تنها منجر به التهاب بیشتر بازار خودرو خواهد شد. کاهش کیفیت خودروهای داخلی از نظر بدنه، قوای فنی و سیستم‌های الکتریکی و الکترونیکی مسئله‌ای ملموس در شرایط فعلی است. بنابراین در شرایط فعلی، اضافه‌کردن دی‌لایت یا نشانگر تعویض دنده به خودروهایی با بدنه بی‌کیفیت، دلیل منطقی ندارد. علاوه‌برآن، به‌جز تارا و شاهین، سایر خودروهای ایرانی براساس پلتفرم‌های قدیمی توسعه یافته‌اند که امکان افزودن سیستم‌های ایمنی مدرن به آن‌ها وجود ندارد.

بدیهی است که اضافه‌کردن سیستم کنترل پایداری به خودروهایی همچون پژو پارس، تیبا و ساینا یا حتی دنا بسیار هزینه‌بر خواهد بود. ازاین‌رو شرکت‌های تولیدکننده تصمیم به حذف این محصولات می‌گیرند. همان‌گونه که در سال‌های قبل شاهد بودیم، برخی خودروها همچون تیبا، پژو 405 و سمند از برنامه تولید خارج شدند. عدم تولید خودروهای ارزان به‌دلیل استاندارد نبودن، تأثیرات مخربی بر بازار داشت و سبب افزایش قیمت سایر خودروها شد. این مسئله کاملاً واضح است که توقف تولید محصول محبوب و پرفروش پژو پارس از سوی ایران خودرو موجب گرانی بیشتر خودرو در بازار آزاد خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • sadcitizen
    sadcitizen | ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

    "بدیهی است که اضافه کردن سیستم کنترل پایداری به خودروهایی همچون پژو پارس، تیبا و ساینا یا حتی دنا بسیار هزینه‌بر خواهد بود"
    این گذاره به کل اشکال داره و هیچ توجیهی نداره که کنترل پایداری هزینه بر هست رو خودروهای قبلی. به هر صورت این خودرو ها و پلتفرمشون سالها در دنیا کار کردن و توسعه یافتن و بسیاری از این سیستم ها قبلا براشون طراحی شده و فقط این موارد در ایران بابت کنار گذاشتن خودروهای قبلی و جابجایی با خودروی دیگر تنها با هدف افزایش قیمت خودرو هست

مطالب پیشنهادی