ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

عمر
سلامت

دانشمندان شاید راهی برای افزایش 80 درصدی طول عمر پیدا کرده باشند

درحالی‌که این مطالعه روی یک قارچ انجام شده است، دانشمندان قصد دارند تحقیقات خود را روی انواع مختلفی از سلول‌های انسانی تکرار کنند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

طبق مطالعه جدیدی که توسط دانشمندان انجام شده است، ظاهراً تمام سلول‌ها به‌طور یکسان پیر نمی‌شوند و دو مسیر متفاوت را دنبال می‌کنند. به‌عنوان نتیجه این مطالعه آزمایشگاهی روی سلول‌ها، گفته شده است که شاید دانشمندان نحوه افزایش طول عمر تا 80 درصد را کشف کرده باشند.

تیمی از «دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو» برای اولین‌بار در تحقیق خود نشان دادند که امکان ربودن و دردست‌گرفتن کنترل مسیر ژنتیکی مرتبط با پیری سلول‌ها وجود دارد. طبق گزارش دیلی‌میل، آن‌ها توانستند طول عمر سلول‌های مخمر را بیش از 80 درصد افزایش دهند. در این گزارش همچنین گفته شده است که هیچ دلیلی مبنی بر اینکه این کار روی سلول‌های پیچیده‌تر انسانی انجام نشود، وجود ندارد.

افزایش طول عمر

محققان در مقاله خود نوشته‌اند:

«کار ما نشان‌دهنده اثبات مفهومی است که کاربرد موفقیت‌آمیز زیست‌شناسی مصنوعی برای برنامه‌ریزی مجدد فرایند پیری سلولی را نشان می‌دهد. این کار ممکن است پایه‌ای برای طراحی مدارهای ژن مصنوعی برای ارتقای طول عمر موجودات پیچیده‌تر نیز ایجاد کند.»

در این مطالعه که توسط مجله Science منتشر شده است، دانشمندان از سلول‌های مخمر به‌عنوان مدلی برای تحقیق در مورد فرایند پیری استفاده کردند. آن‌ها اشاره کرده‌اند که دو الگو در پیری سلولی مخمر مشاهده شده است که یا باعث انشعاب خواص پروتئین‌سازی سلول یا اختلال در تولید انرژی توسط آن می‌شود.

یکی از این مسیرها باعث مرگ سلول می‌شود و مشخص نیست که کدام یک رخ می‌دهد.

افزایش 80 درصدی طول عمر

سلول انسانی

با وجود این شرایط، محققان دانشگاه کالیفرنیا، سن‌دیگو، مدار ژنتیکی جدیدی ساختند که به سلول‌ها اجازه می‌دهد به‌طور منظم بین دو مکانیسم پیری جابه‌جا شوند و از پیری با سرعت طبیعی جلوگیری کنند. آن‌ها به‌عنوان نتیجه‌گیری اعلام کردند که این سلول‌ها 82 درصد بیشتر از سلول‌هایی که دستکاری نشده بودند، عمر کردند.

درحالی‌که این مطالعه روی یک قارچ کوچک تک‌سلولی که برای تهیه نان استفاده می‌شود، انجام شده است، این تیم قصد دارد تحقیقات خود را روی انواع مختلفی از سلول‌های انسانی مانند سلول‌های بنیادی و عصبی انجام دهد. هرچند امکان زنده‌ماندن برای همیشه وجود نخواهد داشت، دانشمندان ممکن است بتوانند از این طریق عمر انسان‌ها را طولانی‌تر کنند.

از سلول‌های انسانی به‌عنوان کارخانه‌های کوچکی یاد می‌شود که تمام فرایندهای مهمی را که بدن ما برای زندگی نیاز دارد، انجام می‌دهند. بااین‌حال، واکنش‌های شیمیایی آن‌ها می‌تواند مواد زائد سمی تولید کند که با افزایش سن، به‌تدریج در DNA و سایر اجزای سلولی ما انباشته شده و به آن‌ها آسیب می‌رساند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی