ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

در «دومین رویداد شکوفا» مطرح شد: 12 درصد از مدیران عامل دانش‌بنیان زنان هستند

همچنین 17 درصد از سهام شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در اختیار زنان قرار دارد.

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۷

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در دومین رویداد شکوفا اعلام کرد که 12 درصد از مدیران عامل شرکت‌های دانش‌بنیان زنان هستند. او همچنین به سهم 22 درصدی آنان از عضویت در هیئت‌مدیره این شرکت‌ها اشاره کرد. به گفته «محمد‌صادق خیاطیان»، 17 درصد از سهام شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در اختیار زنان قرار دارد.

به گزارش دیجیاتو، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در دومین رویداد شکوفا با تمرکز بر روز جهانی مالکیت فکری با شعار «زنان و مالکیت فکری: شتابدهی خلاقیت و نوآوری» گفت: «706 نفر از مدیران عامل شرکت‌ها، یعنی 12 درصد، زنان و 2582 نفر، معادل 22 درصد از اعضای هیئت‌مدیره شرکت‌های دانش‌بنیان نیز زنان هستند.»

افتتاحیه این رویداد با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و نمایندگان مجلس برگزار شد. در این رویداد زنان کارآفرین خواستار فرصتی برای اظهار نظر پیرو مشکلات این حوزه بودند.

زنان کارآفرین سهمی برابر با مردان از صندوق نوآوری دارند

«سیاوش ملکی‌فر»، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، در پاسخ به دیجیاتو پیرامون چگونگی حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از زنان کارآفرین، گفت: «زنان کارآفرین همان‌قدر که از فعالیت در دانش‌بنیان سهم دارند، به‌طور میانگین سهمی با همان تناسب را از خدمات صندوق به‌دست می‌آورند.»

ملکی‌فر تأکید کرد هیچ تبعیضی در جریان فعالیت زنان کارآفرین دانش‌بنیان، چه مثبت و چه منفی وجود ندارد. او دراین‌باره گفت: «صندوق هیچ مانعی در مسیر خدمات به‌واسطه زن بودن ایجاد نکرده است.»

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا صندوق برنامه‌ای در راستای تبعیض مثبت به‌منظور حمایت بیشتر از زنان کارآفرین در دستور کار خود دارد یا خیر، گفت: «صندوق درحال‌حاضر چنین برنامه‌ای در دستور کار خود ندارد، اما برگزاری نشست‌ها و همایش‌هایی با محوریت زنان در راستای توانمند‌سازی زنان انجام می‌شود.»

او همچنین به رایزنی و تعامل با سازمان‌های مرتبط ازجمله معاونت‌های ریاست‌جمهوری در حوزه‌های مرتبط نیز اشاره کرد.

ملکی‌فر در بخشی از رویداد شکوفا اعلام کرد صندوق با سرمایه اولیه سه هزار میلیارد تومان کار خود را آغاز کرده است و شرکت‌های دانش‌بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی را با ارائه وام‌ها می‌شناسند: «در طول چند سال گذشته، بیش از 37 هزار میلیارد تومان به شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی خدمات‌رسانی شده است.»

عدالت جنسیتی یا عدالت مبتنی بر توانمندی؟

«انسیه خزعلی»، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور نیز در این نشست به اهمیت زنان اشاره کرد و آن‌ها را نرم‌افزار و سخت‌افزار حرکت و مالکیت فکری دانست و گفت: «عدالت بین زنان و مردان اهمیت قابل‌توجهی دارد. این درحالی است که در قوانین ما تساوی پیش از عدالت است.»

به گفته او، یکی از مواردی که زنان متقاضی آن هستند، این است که به زنان یکسان نگاه نشود و مرخصی‌ها مورد‌توجه باشد.

او بر اینکه زنان مسئول پرورش نسل هستند و باید شرایط منحصر‌به‌فردی به نفع زنان داشته باشیم، تأکید کرد و گفت: «برای اولین‌بار در این دولت، رئیس‌جمهور تأکید دارد در تمام شوراها زنان باشند. به‌هرحال، همان‌طور که هسته اولیه جامعه، یعنی خانواده مدیریت ترکیبی تلفیقی دارد، جامعه هم باید همین باشد و نرم‌افزار و سخت‌افزار را با هم پیش ببرد و اجازه دهد در سویه‌های مختلف توانمندی‌ها را نشان دهیم.»

از سوی دیگر، «روح‌الله دهقانی فیروزآبادی»، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، بر این باور است که زنان و مردان فارغ از جنسیت و براساس توانمندی‌هایشان باید در جایگاه مناسب قرار بگیرند.

دهقانی تأکید کرد در عالم دو طیف خلقت داریم که زن و مرد هستند و صفات مختلفی در افراد از این دو طیف توزیع و متجلی شده است: «اینکه بین زنان و مردان در توانمندی زنان تفکیک و تمایز و تبعیض قائل شویم، نگرشی صحیح نیست و باید به هر دو جنس از منظر انسان نگاه کنیم. باید بستر و فضایی فراهم شود تا هر فرد متناسب با علایق، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خود در جامعه نقش‌آفرینی کند.»

هم‌زمان با اشاره دهقانی به توانمندی زنان، زنان حاضر در این نشست نیز در واکنش به او اعلام کردند که بانوان مانند مردان و در شرایطی برابر امکان حضور در پست‌های مدیریتی را دارند و صرفاً زن بودن آن‌ها را گاهی به حاشیه رانده است.

در ادامه، دهقانی گفت: «نیمی از دانشجویان و 30 درصد از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور را زنان تشکیل می‌دهند. شرایط و فرصت مناسبی برای شکوفایی استعدادها و توانمندی‌ها برای بانوان نخبه صاحب ایده و کارآفرین در زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان فراهم شده است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی