ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

چرا باید سرمایه‌گذاری کنیم؟

در دنیای امروز به ویژه در کشورهایی که دچار تورم مزمن هستند، سرمایه‌گذاری تنها یک انتخاب نیست، بلکه به معنای واقعی یک ضرورت است. واژه‌هایی همچون سرمایه، سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری، زمانی واژه‌های سنگینی قلمداد می‌شدند ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۱:۰۰

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

در دنیای امروز به ویژه در کشورهایی که دچار تورم مزمن هستند، سرمایه‌گذاری تنها یک انتخاب نیست، بلکه به معنای واقعی یک ضرورت است.

واژه‌هایی همچون سرمایه، سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری، زمانی واژه‌های سنگینی قلمداد می‌شدند و بسیاری از افراد فکر می‌کردند این واژه‌ها هیچ ارتباطی با آن‌ها ندارد و تنها مخصوص قشر ثروتمند جامعه است.

اما امروزه با توسعه بازارهای مختلف و رشد روزافزون رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، بخش قابل توجهی از جامعه متوجه شده‌اند که سرمایه‌گذاری تنها به یک قشر خاص گره نخورده و سایر اقشار نیز می‌توانند به فراخور توان مالی خود اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

پیش از آن‌که بیشتر در مورد سرمایه‌گذاری صحبت شود و ضروریات و مزایای آن عنوان گردد، بهتر است به این سوال پاسخ داده شود که اساساً سرمایه گذاری چیست و چه تفاوتی با پس‌انداز دارد؟

سرمایه گذاری چیست؟

در علم اقتصاد، سرمایه‌گذاری به معنای تخصیص منابع مالی به یک یا چند دارایی است، با این امید که ارزش آن‌ها در آینده افزایش یابد. در واقع زمانی که افراد دارایی‌های فیزیکی مانند زمین و طلا یا دارایی‌های مالی مثل اوراق مشارکت و سهام را خریداری کرده و منتظر افزایش قیمت آن‌ها در آینده می‌مانند، اقدام به سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

سرمایه‌گذاری می‌تواند در افق‌های زمانی کوتاه‌مدت، میان‌مدت یا بلندمدت انجام شود. افق زمانی سرمایه‌گذاری بدین معناست که فرد یا نهادی که در یک یا چند دارایی مشخص سرمایه‌گذاری کرده است، انتظار دارد ظرف چه مدتی به بازدهی مد نظر خود از این سرمایه‌گذاری دست پیدا کنند.

آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟

برخی افراد تفاوتی بین سرمایه‌گذاری و پس‌انداز قائل نیستند، در حالی که این دو مفهوم تفاوت‌های بنیادینی با یکدیگر دارند. پس‌انداز به معنای کنار گذاشتن تدریجی مقادیری پول (معمولاً به صورت سپرده بانکی) با هدف خرید کالاها یا خدماتی در آینده و همچنین آمادگی برای پرداخت مخارج اضطراری است. افرادی که پول خود را پس‌انداز می‌کنند، انتظار افزایش ارزش آن را ندارند؛ هرچند ممکن است بازدهی اندکی در قالب سود بانکی نصیبشان شود. این در حالی است که در سرمایه‌گذاری، افزایش ارزش دارایی‌ها یک هدف و انتظار اساسی است.

تفاوت بنیادین دیگری که بین سرمایه‌گذاری و پس‌انداز وجود دارد، به «ریسک» مربوط می‌شود. پس‌انداز معمولاً ریسک بسیار کمی دارد یعنی به ندرت اتفاق می‌افتد که بخشی از ارزش اسمی پول پس‌انداز شده از بین برود، اما در مورد سرمایه‌گذاری همان‌طور که انتظار بازدهی بیشتر وجود دارد، احتمال از دست رفتن بخشی از اصل سرمایه (آورده اولیه) بر اثر کاهش ارزش دارایی‌های خریداری شده نیز نباید نادیده گرفته شود.

سرمایه‌گذاری چه مزایایی دارد؟

حال که تعریف سرمایه گذاری و تفاوت‌های آن با پس‌انداز مطرح شد، باید به این سوال مهم نیز پاسخ داده شود که چرا با وجود ریسک بیشتر سرمایه‌گذاری نسبت به پس‌انداز، برخی افراد همچنان سرمایه‌گذاری را به پس‌انداز ترجیح می‌دهند؟ سرمایه‌گذاری چه مزایایی را نصیب آن‌ها می‌کند که حاضر به پذیرش ریسک بیشتر می‌شوند؟

دستیابی به اهداف مالی و ارتقای کیفیت اقتصادی زندگی به کمک بازدهی حاصل از سرمایه‌گذاری، در امان ماندن از تورم و رفع دغدغه‌های مالی دوران بازنشستگی را می‌توان مهم‌ترین مزایای سرمایه‌گذاری دانست؛ مزایایی که البته تحقق آن‌ها منوط به سرمایه‌گذاری صحیح و اصولی است.

در کشورهایی که از تورم مزمن رنج می‌برند، سرمایه‌گذاری به نوعی یک ضرورت قلمداد می‌شود، زیرا قیمت دارایی‌ها در این کشورها دائما در حال افزایش است و افرادی که سرمایه‌گذاری نکرده و صرفاً به پس‌انداز اکتفا می‌کنند، در آینده شاهد افت ارزش واقعی پول و کاهش قدرت خرید خود خواهند بود.

کجا برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

گزینه‌ها و بازارهای مختلفی برای سرمایه‌گذاری وجود دارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به املاک و مستغلات، طلا، ارز، اوراق درآمد ثابت و بورس اشاره کرد.

هریک از این بازارها مزایا و معایب خاص خود را دارند و از لحاظ ریسک و بازده نیز با یکدیگر متفاوتند. از سوی دیگر سرمایه‌گذاری در برخی بازارها به ویژه املاک و مستغلات اغلب مستلزم برخورداری از سرمایه زیادیست، در حالی که بازارهایی وجود دارند که امکان سرمایه‌گذاری با مبالغ کم در آن‌ها وجود دارد.

به عنوان مثال، در بورس تهران می‌توان تنها با ۵۰۰ هزار تومان سرمایه‌گذاری کرد. جالب اینجاست که برای خرید سهام در قالب عرضه اولیه یعنی حالتی که سهام یک شرکت برای اولین بار در بورس عرضه می‌شود، حتی همین حدنصاب ۵۰۰ هزار تومانی نیز وجود ندارد و سرمایه‌گذاران می‌توانند با هر مبلغی در عرضه اولیه شرکت کنند.

البته امکان سرمایه‌گذاری با مبالغ اندک، تنها مزیت بورس نسبت به سایر بازارها نیست. در ادامه به برخی از مهم‌ترین مزایایی که باعث جذابیت هرچه بیشتر بورس نزد سرمایه‌گذاران شده‌اند، پرداخته می‌شود.

مزایای بورس در مقایسه با سایر بازارها

بر اساس آمار و ارقام رسمی، بورس در بسیاری از کشورها دست‌کم در بلندمدت پربازده‌ترین بازار به شمار می‌آید و بدون شک کسب بازدهی بیشتر اگر مهم‌ترین معیار سرمایه‌گذاران برای انتخاب بازار مناسب برای سرمایه‌گذاری نباشد، حداقل جزو مهم‌ترین معیارهای آن‌هاست.

البته در دنیای سرمایه‌گذاری، بازدهی بیشتر در قبال پذیرش ریسک بیشتر حاصل می‌شود و بورس نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما با توجه به تنوع گزینه‌های سرمایه‌گذاری در بورس، امکان مدیریت بهینه ریسک در این بازار به مراتب بیشتر از سایر بازارهاست. علاوه بر این، ریسک نقدشوندگی که جزو مهم‌ترین ریسک‌های سرمایه‌گذاری است، در بورس بسیار کمتر از سایر بازارها بوده و سرمایه‌گذاران در اغلب موارد به راحتی دارایی‌های خود را نقد می‌کنند. همچنین در بورس می‌توان برای حداقل کردن ریسک، در صندوق درآمد ثابت سرمایه گذاری کرد.

از سوی دیگر سرمایه‌گذاری در بورس بسیار ساده است و امروزه اغلب به صورت آنلاین انجام می‌شود. بورس از لحاظ شفافیت نیز برتری کاملاً محسوسی نسبت به سایر بازارها دارد. اطلاعات مربوط به معاملات و همچنین اطلاعات مالی شرکت‌های بورسی از طریق سامانه‌های رسمی بورس در دسترس همه قرار دارد و سرمایه‌گذاران می‌توانند از این اطلاعات برای اتخاذ تصمیمات بهتر استفاده کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی