ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تب‌های باز مرورگر
سلامت

مطالعه جدید: تب‌های باز مرورگر می‌تواند موجب استرس شود

مشخص نیست که چه تعدادی از تب‌های باز موجب افزایش استرس می‌شود؛ زیرا این مقدار برای هر فرد متفاوت است.

امیر امام جمعه
نوشته شده توسط امیر امام جمعه | ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۰

یک پژوهش جدید نشان داده است که تعداد تب‌های باز در مرورگر می‌تواند با سطح استرس در کاربران ارتباط داشته باشد. البته ممکن است استرس در هنگام استفاده از ابزارهای آنلاین، دلایل مختلفی داشته باشد، اما به‌نظر می‌رسد که باز بودن تعداد زیادی از صفحات در مرورگر قادر است سهم عمده‌ای را به خود اختصاص دهد.

ارتباط تب‌های باز مرورگر با استرس چیست؟

تحقیق صورت‌گرفته توسط محققان دانشگاه آلتو در فنلاند، نشان داده است که تب‌های باز با استرس افراد در ارتباط هستند. آن‌ها برای اثبات این موضوع، از ۴۰۰ پرسشنامه آنلاین و ۱۶ مصاحبه حضوری بهره گرفتند. هدف آن‌ها یافتن تعداد تب‌هایی بوده است که موجب افزایش استرس می‌شود و همچنین روی موضوعات دیگری نیز مثل تأثیر تبلیغات، نوتیفیکیشن‌های پاپ‌آپ و داده‌های دسته‌بندی‌نشده تمرکز داشته‌اند.

اگرچه نتایج این پژوهش نتوانسته است رقم خاصی را برای تعداد تب‌های باز در مرورگر که موجب افزایش سطح استرس می‌شود، پیدا کند، ولی نشان داده است که حدود ۲۵ درصد از شرکت‌کنندگان انباشته‌شده صفحات باز در مرورگر را یک مشکل جدی تلقی می‌کنند. همچنین ۵۷ درصد از افراد این موضوع را یک پدیده آزاردهنده اما نه‌چندان نگران‌کننده می‌دانسته‌اند و درنهایت ۱۸ درصد از آن‌ها نیز هیچ مشکلی با باز بودن انبوهی از صفحات نداشته‌اند.

گروه‌بندی تب‌ها
نمایی از قابلیت گروه‌بندی تب‌ها در مرورگر گوگل کروم.

به‌نظر می‌رسد که مرز تب‌های دردسرساز برای هر فرد مقدار متغیری است. طبق میانگین به‌دست‌آمده، افراد معمولاً عادت دارند بین ۱ الی ۳ پنجره مرورگر و ۵ الی ۱۰ تب را به‌شکل هم‌زمان در دسترس داشته باشند. بااین‌حال در میان شرکت‌کنندگان، اشخاصی نیز وجود داشته‌اند که حدود ۴۰۰ تب را به‌صورت یکجا باز نگه داشته‌اند. در سوی دیگر، برخی افراد با عبور از ۳ تب دچار افزایش سطح استرس می‌شوند.

شایان ذکر است که برای کاهش سطح استرس حتماً نیازی به بستن تب‌های باز وجود ندارد؛ بلکه می‌توان از امکانات داخلی مرورگرهایی مثل گوگل کروم و مایکروسافت اج به‌منظور گروه‌بندی تب‌ها استفاده نمود. این قابلیت می‌تواند تب‌های مرتبط با یکدیگر را در یک گروه قرار داده و اغتشاش بصری را کاهش دهد. همچنین مرورگر اج به ویژگی دیگری تحت عنوان Collections مجهز است که بین گروه‌بندی تب‌ها و بوک‌مارک کردن صفحات قرار می‌گیرد. برای فرار از المان‌های تبلیغاتی در صفحات وب که موجب حواس‌پرتی می‌شوند نیز می‌توان از حالت مخصوص مطالعه (Reader Mode) یا افزونه‌های مسدودکننده تبلیغات کمک گرفت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی