ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

اولین تراشه ۵ نانومتری مدیاتک با نام دیمنسیتی ۲۰۰۰ سال ۲۰۲۲ از راه می‌رسد

در حالی که سامسونگ و کوالکام از تراشه‌های ۵ نانومتری خود رونمایی کرده‌اند، هنوز با چیپست ۵ نانومتری مدیاتک روبه‌رو نشده‌ایم. ظاهرا این کمپانی سال ۲۰۲۲ از تراشه دیمنسیتی ۲۰۰۰ با این لیتوگرافی رونمایی خواهد ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۳۰ دی ۱۳۹۹ | ۰۹:۱۱

در حالی که سامسونگ و کوالکام از تراشه‌های ۵ نانومتری خود رونمایی کرده‌اند، هنوز با چیپست ۵ نانومتری مدیاتک روبه‌رو نشده‌ایم. ظاهرا این کمپانی سال ۲۰۲۲ از تراشه دیمنسیتی ۲۰۰۰ با این لیتوگرافی رونمایی خواهد کرد.

شرکت مدیاتک می‌خواهد در آینده نزدیک از نسل جدید پردازنده‌های 5G خود رونمایی کند. این چیپ‌ها که دیمنسیتی ۱۲۰۰ و ۱۱۰۰ نام دارند، با لیتوگرافی ۶ نانومتری به تولید می‌رسند. این تراشه‌ها ابتدا در گوشی‌های اوپو و ویوو مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ظاهرا این کمپانی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ از اولین پردازنده ۵ نانومتری خود با نام دیمنسیتی ۲۰۰۰ رونمایی می‌کند که این چیپ هم در گوشی‌های اوپو و ویوو مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر این دو شرکت، انتظار می‌رود آنر هم یکی از مشتریان این پردازنده ۵ نانومتری باشد چرا که تراشه دیمنسیتی ۱۰۰۰ پلاس قلب تپنده آنر V40 خواهد بود.

دیمنسیتی ۲۰۰۰

این احتمال وجود دارد که دیمنسیتی ۲۰۰۰ به اولین عضو خانواده مدیاتک با هسته قدرتمند Cortex-X تبدیل شود. شاید در این چیپ از هسته Cortex-X2 به همراه هسته‌های بزرگ Cortex-A79 و پردازشگر گرافیکی Mali-G79 استفاده شود، البته هنوز هیچ‌کدام از آن‌ها معرفی نشده‌اند.

انتظار می‌رود Cortex-A79 یک هسته «Matterhorn» باشد که امسال از راه می‌رسد که اگرچه بهبود عملکرد کمی را نسبت به Cortex-A78 تجربه می‌کند، اما نسبت به هسته قدیمی A73 تا ۲.۵ برابر عملکرد بهتری خواهد داشت. این هسته جدید از سخت افزاری برای تشخیص امنیت حافظه استفاده می‌کند.

معماری بعدی ARM با نام «Makalu» معرفی می‌شود که ۳۰ درصد سریعتر از A78 خواهد بود. این احتمال وجود دارد که این معماری، هسته Cortex-X2 باشد، البته تا سال ۲۰۲۳ بطور انبوه از راه نمی‌رسد. یکی از قابلیت‌های Makalu، عدم پشتیبانی از برنامه‌های ۳۲ بیتی است.

مدیاتک شاید در مراسم معرفی تراشه‌های دیمنسیتی ۱۲۰۰ و ۱۱۰۰ اشاره‌ای به دیمنسیتی ۲۰۰۰ داشته باشد. انتظار می‌رود دیمنسیتی ۱۱۰۰ دارای ۴ هسته Cortex-A78 با فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز و ۴ هسته Cortex-A55 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز باشد. احتمالا در این تراشه از پردازشگر گرافیکی Mali-G77 استفاده می‌شود.

این چیپست از نمایشگر با رزولوشن فول اچ دی پلاس و رفرش ریت ۱۴۴ هرتز پشتیبانی می‌کند. این تراشه همچنین قادر به پشتیبانی از دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی، رم LPDDR4x و حافظه داخلی UFS 3.1 خواهد بود.

پردازنده دیگر یعنی دیمنسیتی ۱۲۰۰ که در بنچمارک آنتوتو توانسته اسنپدراگون ۸۶۵ را شکست دهد، از یک هسته با فرکانس ۳.۰ گیگاهرتز و ۳ هسته دیگر با فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز بهره می‌برد. این کمپانی فردا مراسمی برای معرفی چیپ‌های جدید خود برگزار خواهد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی