ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

سازمان نصر کشور: ماینرها توانایی جذب درآمد ۲۰۰ میلیون دلاری را در ماه دارند

برخی از مسئولان وزارت نیرو، قطع برق مناطق مختلف تهران در هفته‌های گذشته را متوجه فعالیت ماینرها می‌دانستند و کار به جایی رسید که چندی پیش به صورت شبانه برق برخی از مزارع بیت کوین ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۹:۱۵

برخی از مسئولان وزارت نیرو، قطع برق مناطق مختلف تهران در هفته‌های گذشته را متوجه فعالیت ماینرها می‌دانستند و کار به جایی رسید که چندی پیش به صورت شبانه برق برخی از مزارع بیت کوین را به مدت دو هفته خاموش کرده‌اند؛ با این وجود کمیسیون بلاکچین و رمز ارز نصر کشور معتقد است که این وزارتخانه آدرس غلطی به مردم می‌دهد و سومدیریت خود را به گردن ماینرها می‌اندازد و از طریق مانع تراشی‌ها، کشور را برای رسیدن به ماهانه دویست میلیون دلار درآمد ارزی محروم ساخته است.

در نشست «استخراج رمزارزها» در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور که با حضور فعالین این حوزه و اصحاب رسانه برگزار شد، تاکید شد که وزارت نیرو جزو معدود بدنه‌های دولت است که با ماینینگ مشکل دارد و تا جایی که کمر به قتل فعالین این حوزه بسته است.

گسترش ظرفیت انرژی از وظایف وزارت نیرو است

در ابتدای نشست «برات قنبری» دبیرکل سازمان نصر کشور با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور ایران یک اقتصاد نفت محور‌ و بانک محور است و از همین رو باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم، اعلام کرد که یکی از این حوزه‌ها، موضوع بلاکچین و رمزارزها است. به گفته قنبری در برنامه‌های توسعه کشور در هر برنامه ۵ ساله، همواره بحث پیش بینی ایجاد ظرفیت جدید برای مبحث انرژی وجود دارد چرا که این موضوع موتور محرک صنایع است:

«گسترش ظرفیت انرژی از الزامات توسعه کشور است. در بحث اخیر کمبود ذخیره انرژی به رمرزارزها داده شده است که برای رد آن فقط یک چیز را می‌گویم.  در زمان خاموشی‌های تهران، میزان کمبود انرژی دوبرابر مصرف انرژی رمزارزها بود. این موضوع نشان می‌دهد که مشکل خاموشی‌ها از استخراج رمزارزها نیست. بحث مدیریت انرژی و  مشکل  عدم کنترل و برنامه‌ریزی تقسیم بار و میزان بار شبکه است. به نظر می‌رسد ما نتوانستیم میزان مصرف و نیاز را در زمان‌های مختلف برآورد کنیم.»

قنبری تاکید می‌کند سازمان نصر کشور از ماه های گذشته تلاش کرده با مسئولین تصمیم گیر در این مورد هماهنگی لازم را داشته باشد و با وزارت نیرو به تفاهم برسد؛ اما وزارت نیرو همواره با این صنعت نوپا مخالف بوده است: «در آخرین جلسه‌ای که در کنار معاونت اول ریاست جمهوری داشتیم قرار شد که وزارت نیرو با همکاری سازمان نصر جدول مکانی و زمانی مورد توافق جهت تامین برق صنعت را به همراه قیمت‌های پیشنهادی به صورت ریالی تا ۱۵ آذرماه به ما بدهد که تا الان هیچ اتفاقی نیفتاده است. ما معتقد هستیم که این صنعت و این فناوری جزو الزامات قضیه است و در شرایطی که دچار تحریم هستیم، دستگاه های اجرایی نباید با خود تحریمی مانع رشد این صنعت بشوند. بخشی از ارز مورد نیاز برای واردات و صادرات کشور از طریق ماینینگ به دست می آید.»

کمیسیون بلاکچین: وزارت نیرو دروغ سیستماتیک می‌گوید

«عباس آشتیانی»، رئیس کمیسیون رمز ارز و بلاکچین نظام صنفی در این نشست با اشاره به اینکه بخش خصوصی نیمی از ظرفیت تولید کشور را در زمینه رمز ارز بر عهده دارد و گفت: «رمزارزها برای کشور اهمیت استراتژیک بسیاری دارد. موضوعی که مورد اقبال عموم قرار می‌گیرد، مخالفت با جهش تولید آن به هر دلیلی محکوم است؛ اما‌ دروغ وزارت نیرو درمورد دلیل خاموشی‌ها از کجا نشأت گرفت؟ پیک تابستان امسال ۵۸هزار مگاوات بود و پیک زمستان ۴۲ هزار مگاوات بوده است. چرا خاموشی در زمستان رخ داده است و تابستان وجود نداشت؟»

به گفته آشتیانی در حال حاضر دولت مشغول گفتن یک دروغگویی سیستماتیک است که می‌خواهد به واسطه آن خوراک اطلاعاتی غلط به رسانه‌ها و مردم تزریق کند. او باور دارد فرصت سوزی نتیجه اصلی این اقدام وزارت نیرو است و سرکوب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در نهایت این اقدامات پیش خواهد آمد:

«مخالفت با جهش تولید به هر دلیلی محکوم است. ظرفیت تولید برق پیک تابستان ۵۸هزار مگاوات بود و پیک زمستان ۴۳ هزار مگاوات بوده  از طرفی مرکز مطالعات وزارت نیرو جداولی را تهیه می‌کند مبنی بر پیش بینی ظرفیت و پیک‌ ظرفیت در سال آینده. این مرکز پیش‌تر به وزارت نیرو اعلام کرده بود که ایران در سال ۹۹ به ۶۳ هزار مگاوات پیک خواهد رسید. وزارت نیرو موظف است این مسأله را درست کنید. و با نیروگاه‌ها همراه باشد و نباید برای چیزی که از قبل می‌دانسته غافلگیر شود.»

ماینرهای جدیدی به عرصه ماینینگ در کشور اضافه نشده است

آشتیانی می‌گوید به گفته دولت ۳۱۰ مگاوات ظرفیت قانونی استخراج بیت کوین وجود دارد و این آمار را تاسف بار می‌خواند: «افتخاری به این رقم نیست. دولت کسانی را محاسبه می‌کند که قبل از مصوبه هیات وزیران، دستگاه‌های خود را وارد کشور کرده بودند و حالا مجبور هستند با هر تعرفه‌ای کار کند. دولت برود تحقیق کند و ببیند بعد از انی تعرفه‌های ظالمانه، آیا کسی وارد ماینینگ شده است؟ این آمار تقریبا صفر درصد است و دولت این فرصت را نابود کرده است.»

به گفته آشتیانی مصرف برق ماینینگ‌ها به گفته دولت در نهایت ۱.۴ درصد سهم برق از کشور می‌شود و رقم ناچیزی برای بهانه قطع برقی است: «برق معابر و خیابان‌ها نیز دو درصد سهم برق کشور را در اختیار دارد اما دولت با خاموشی آنها می‌خواهد جوسازی کند وگرنه قطع برق ۲ درصدی معابر چه مشکلی را حل می‌کند؟«

ماینرها را فراری داده‌اند

آشتیانی با ذکر این موضوع که وقتی سیاست کشوری افزایش جمعیت و رشد تولید است، مگر می‌توان بدون برق کاری انجام داد؟ می‌گوید دولت تا امروز کشور را از دو میلیارد دلار سرمایه رمز ارزی محروم کرده است:. او در ادامه صحبت‌های خود به تعرفه برق تعیین شده توسط دولت اشاره کرد و گفت: «دولت تعرفه را ۹۶۵ تومان اعلام می‌کنند. هشت ماه از سال این مقدار نصف می‌شود و چهار ماه از سال هم ۲ برابر می‌شود. اول که تعرفه ۹۶۵ تومان هم با پنهان کاری به مردم اعلام می‌شود، تعرفه متوسط نرخ صادراتی است. زمانی که تعرفه ۹۶۵ تومان اعلام شد، دلار ۱۴ هزار تومان بود. در صورتی که وزارت نیرو تعرفه را اینطور اعلام می‌کند تا سرمایه‌گذار، سرمایه‌گذاری کند و بعد تعرفه را افزایش می‌دهد و آن فرد هم مجبور می‌شود به سرمایه‌گذاری تن دهد. آیا این امنیت سرمایه‌گذاری است؟»

به گفته آشتیانی دولت یک تعرفه نادرست روی قیمت برق ماینرها گذاشته و فراری دادن ماینرها از سمت قانونی به سمت زیرزمینی را مشاهده کرده است: «صنعت استخراج مظهر شفافیت است و نیازی نیست آمار برق استخراج کننده را بشماریم و از آن سو این آمار را به دروغ بدهیم. سهم ایران در ماینینگ دنیا با لحاظ کردن ماینرهای غیرقانونی به ۵ درصد هم نمی‌رسد.»

آشتیانی همچنین بیان کرد که درکشور ۳۶ درصد برق در صنایع، ۳۱ درصد در خانگی، ۱۴ درصد کشاورزی و ۲ درصد معابر مصرف می‌شود و در این زمینه گفت: «وقتی می‌گوییم در ایران ۶۰۰ مگاوات ظرفیت استخراج رمز ارزهاست. نسبت به پیک زمستانه این عدد ۰.۷ درصد است. ایا این عدد اندک عامل خاموشی می‌شود و مازوت سازی را توجیه می‌کند؟ هدف این است تا سو مدیریت خود را به گردن استخراج رمزارزها بندازند.»

تعطیلی مزارع بیت کوین بدون هماهنگی بوده است

آشتیانی با ذکر این نکته که اگر ماینرها بدون مانع تراشی به فعالیت خود در همین وضعیت کنونی ادامه دهند توانایی تولید ۲۰۰ میلیون دلار ارز در ماه را دارند که می‌تواند تقاضای خرد ارزی را پوشش دهد: «بانک مرکزی بارها اعلام کرده که نزدیک به صد و بیست میلیون دلار نیاز خرد ارز کشور است و همین موضوع روی تورم نرخ ارز تاثیر بسزایی دارد. همین رقم کوچک می‌تواند توسط ماینرها به راحتی تامین شود و اگر بگذارند، می‌توانند بیشتر هم ارز آوری کنند.»

او با تاکید بر این مساله که خاموشی مزارع بیت کوین در روزهای اخیر بدون هیچ تفاهمی و شبانه انجام شده است می‌گوید فعلا به مزارع بیت کوین گفته شده «دو هفته‌ای تعطیل باشید تا ببینیم چه می‌شود.»

نوش جان چینی‌ها در ایران

رییس کارگروه بلاکچین نصر کشور در پاسخ به دیجیاتو درباره «فارم رفسنجان» و حضور چینی‌ها در ایران می‌گوید:

«نوش جان شرکت چینی که به عنوان سرمایه‌گذار خارجی از سال ۹۷ وارد کشور شده و با تیمی ایرانی این مزرعه را راه‌اندازی کرده است. اگر تصویر قبض ۴۰ میلیارد تومانی این مزرعه برای جوسازی منتشر می‌شود، باید رقم پولی که از همین مزرعه بیت کوین و مزارع مشابه وارد خزانه کشور شده هم منتشر شود. هر کارخانه‌ای هزینه‌های جاری خود را دارد و رقم ۴۰ میلیارد تومان برای قبض یک مزرعه بزرگ استخراج ارز مجازی رقم عجیب و غریبی نیست و اگر بگذارند به راحتی سوددهی آن برای کشور و تیم سرمایه‌گذار در می‌آید. ولی سیاست‌های غلط باعث شده بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی فکر راه‌اندازی کسب و کار در ایران را دور بیندازند.» او تاکید می‌کند عمر ابزار آلات صنعت بیت‌کوین بسیار کوتاه‌تر از سایر صنایع است و برخوردهای وزارت نیرو عملا فعالان این صنعت را به مخاطره انداخته است.

مصرف برق ماینینگ به ۱۵۰۰ مگاوات هم برسد مشکلی در توزیع برق نباید بوجود بیاید

به گفته آشتیانی حتی اگر مصرف برق ماینینگ در کشور به ۱۵۰۰ مگاوات هم برسد، نباید خللی در توزیع برق به وجود بیاید و این مساله را «فریدالدین معصومی»، نماینده سندیکای تولید برق نیز تایید می‌کند. او با بیان اینکه مجموعه سندیکای تولید برق ۳۶ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه کشور را در اختیار دارد و پنجاه درصد تولید برق دست آنهاست، گفت: «جمع دارایی‌هایی سندیکا ۲۲ و نیم میلیارد یورو است. اعدادی که در مصاحبه‌‌های وزارت نیرو مطرح شد، اعداد دقیقی نیستند. در حال حاضر پیک امسال حدود ۳۸ هزار مگاوات هست و طبق آماری که وزارت نیرو منتشر می‌کند، بالای ۱۲ هزار مگاوات ظرفیت بلااستفاده داریم که نیروگاه‌های کشور با آن هیچ کاری ندارند.»

او تاکید می‌کند مشکل برق کشور ربطی به ماینر ندارد و به راحتی می‌توان ظرفیت برق ماینرها را افزایش داد:  «اتفاقاتی در کشور رخ داده که می‌ترسم رمزارزها در این میان قربانی شوند. قیمت برق از سال ۹۴ تا الان ثابت مانده و تمام شاخص‌های کشور نشان می‌دهد که در تمام اقلام رشد قابل توجهی داشتیم. وزارت نیرو هم حاکم است هم تصدی‌گری می‌کند. یعنی هم نیروگاه دارد و هم قیمت تعیین می‌کند.»

وزارت نیرو سیاست‌های ترامپ را دنبال می‌کند

«امیرحسین سعیدی نائینی»، بنیان‌گذار سازمان نظام صنفی کشور نیز با تاکید بر این مساله که «ما نمی‌توانیم با دستورالعمل های ده سال پیش اقتصاد کشور را حل کنیم و باید تصمیمات جسورانه گرفت.» اعلام کرد این پدیده ده سال است که در دنیا وجود دارد و با توجه به تحریم‌ها و نیاز مبرم به ارز، بخش خصوصی وارد این کارزار شد: «تصور داشتیم دولت با تمام وجود نخبگان در این کار را به آغوش بگیرد اما مخالفت‌ها و نشر اکاذیبی که از وزارت نیرو شروع شده و ادامه دارد همه این تصورات را به هم ریخت. آنها می‌گویند مساجد جای استخراج رمزارز شده در صورتی که همه می‌دانند مزارع بیت کوین سر و صدای زیاد و گرمای زیادی تولید می‌کنند و این حرف‌ها برای ایجاد موج رسانه‌ای است.»

نایینی با ذکر این موضوع که به نظر می‌رسد مسئله مقاومت وزارت نیرو درباره رمزارزها تا حدی یک مسئله سیاسی است در این باره بیشتر توضیح می‌دهد: «آنچه رخ داده هیچ جوابی از نظر منطقی ندارد مگر به جریانات سیاسی کشور نکاه کنید . یک دسته آمریکا را ابرقدرت می‌دانند که اگر با آن کنار نیایید هیچ مشکلی در مملکت حل نمی شود. یک دسته دیگر آمریکا را منشأ بدبختی می‌دانند. با نگاهی به آنچه تا به امروز در ماجرای رمز ارز رخ داده باید پرسید سیاستهای وزارت نیرو در راستای فرمایشات ترامپ است یا مقام معظم رهبری ؟ ترامپ علنا گفت رمزارزها نباید در ایران به کار گرفته شود و وزارت نیرو چنین دیدگاهی را پیش گرفته است.»

نایینی با ذکر این نکته که انگار رمز ارزها برای حل مشکلات ایرانیان در دوران تحریم ساخته شده می‌گوید با کمال تعجب، وزارت نیرو به این مساله بخت و اقبال نشان نمی‌دهد: «یک جریان سیاسی قوی که در مقامات و برخی رسانه‌ها هم رخنه کرده، خط فکری اشتباهی در این باره وجود دارد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • آریا
    آریا | ۴ بهمن ۱۳۹۹

    آره شما درامدزایی کنید ملت هم تو تاریکی میشینن دعاتون میکنند

  • pop_0098
    pop_0098 | ۲ بهمن ۱۳۹۹

    یادم تو صدا سیما داشتن ماینر میکردن اول برند اون صدا سیما گل بگیرند که پول مفت میاد از بودجه دستش بازم میاد ماین می‌کنه

  • Hitchhiker
    Hitchhiker | ۲ بهمن ۱۳۹۹

    به ماین کردن میگید جهش تولید؟
    از جو خارج نشید اینقدر جهش می کنید

  • saeed۱۹۸۵۹
    saeed۱۹۸۵۹ | ۱ بهمن ۱۳۹۹

    چه خوب پس الان ما هم میتونیم ماینر بشیم یا فقط بعضیها

    • dr x dr xx
      dr x dr xx | ۱ بهمن ۱۳۹۹

      فقط خواص

    • SZ
      SZ | ۲ بهمن ۱۳۹۹

      اگه بخوای استارت آپ ها مجوز میگیرن ولی خب هزینه اولیه میخواد که با یه وام کارت را میفته ...

مطالب پیشنهادی