ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

بررسی منشا کرونا پیچیده‌تر شد: امتناع چین از ارائه اطلاعات مهم از بیماران اولیه

چین از ارائه اطلاعات مهم به محققان سازمان جهانی بهداشت در مورد بیماران اولیه کووید-۱۹ در ووهان خودداری و در روند پرونده بررسی منشاء کرونا اختلال ایجاد کرد. محققان سازمان جهانی بهداشت از دولت چین ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۱:۰۰

چین از ارائه اطلاعات مهم به محققان سازمان جهانی بهداشت در مورد بیماران اولیه کووید-۱۹ در ووهان خودداری و در روند پرونده بررسی منشاء کرونا اختلال ایجاد کرد.

محققان سازمان جهانی بهداشت از دولت چین داده‌های خام ۱۷۴ بیمار اولیه کووید-۱۹ در ووهان چین و بیماران دیگر که در روزهای اولیه شیوع کرونا (دسامبر ۲۰۱۹) مبتلا شده بودند را درخواست کرده، ولی به گزارش چندین منبع دولت چین تنها خلاصه‌ای از اطلاعات بیماران را در اختیار محققان قرار داده است.

«دومینیک دوایر» (Dominic Dwyer)، متخصص بیماری‌های واگیردار از استرالیا و عضو تیم تحقیق کننده سازمان جهانی بهداشت درباره منشاء کرونا می‌گوید دانستن جزئیات بیماران اولیه کرونا در آغاز شیوع ویروس «یک فرآیند استاندارد» در بررسی بیماری‌های واگیردار است. او می‌افزاید داشتن اطلاعات آن ۱۷۴ بیمار اولیه بسیار مهم است چون تنها نیمی از آنها با بازار جانوران دریایی «هوآنان» در ارتباط بوده‌اند که گمان می‌رود شیوع ویروس کرونا از آنجا شروع شده باشد.

دوایر اضافه می‌کند: «به خاطر همین برای گرفتن آنها پافشاری کردیم. اما در مورد اینکه چرا به ما اطلاعات نمی‌دهند نمی‌توانم نظری بدم. شاید پای سیاست در میان است یا زمان ندارند یا اینکه برایشان مشکل است. اینکه دلایلی دیگری در میان است خبری ندارم. تنها می‌توان گمانه زنی کرد.»

عدم همکاری چین در ارائه اطلاعات دقیق و کافی در مورد موارد اولیه کرونا در این کشور باری دیگر این گمانه زنی را بوجود آورده که چین به دنبال مختل کردن روند پرونده بررسی منشاء کروناست و بسیاری را نسبت به کسب اطلاعات جدید توسط تیم اعزامی سازمان جهانی بهداشت ناامید کرده است.

تیم اعزامی سازمان جهانی بهداشت تاکنون گزارش کتبی از بررسی‌های خود منتشر نکرده و تنها قرار است خلاصه‌ای از یافته‌های خود را در هفته‌های آتی منتشر کند. البته این تیم یک کنفرانس خبری ۳ ساعته برگزار کرد و اعضای تیم در مورد ویروس کرونا و منشاء احتمالی آن صحبت کردند.

در این جلسه «پیتر بن امبارک» (Peter Ben Embarek)، دانشمند سازمان جهانی بهداشت و رهبر تیم گفت که یافته‌ها نشان می‌دهند ویروس کرونا «به احتمال زیاد» پیش از سرایت کردن به انسان از یک میزبان (مثلا خفاش) به جانور دیگری منتقل شده است. او احتمال شیوع ویروس از آزمایشگاه را «فوق العاده ضعیف» دانست و کاملاً آن را رد کرد و افزود هیچ دلیلی ندارد تا حتی در مورد آن تحقیق شود.

جالب اینجاست که «تدروس آدهانوم» دبیر کل سازمان جهانی بهداشت با حرف‌های امبارک موافق نیست. او در یک کنفرانس خبری گفت: «ابهاماتی در مورد رد برخی نظریه‌ها بوجود آمده است. من با برخی از اعضای تیم صحبت کرده‌ام و تأیید می‌کنم که هیچ فرضیه‌ای رد نشده و در این زمینه به تحلیل و مطالعه بیشتر نیاز است. برخی از تحقیقات ممکن است خارج از محدوده این مأموریت باشند.»

اظهارات نظر ضد و نقیض دبیرکل سازمان جهانی بهداشت و تیم تحقیق کننده ارسالی آن و همچنین پنهانکاری چین، احتمالا توجهات بیشتری را به نتیجه بررسی‌ها جلب خواهد کرد که بسیاری منتظر آن هستند.

چین همچنان به شیوع ویروس کرونا در ووهان از طریق بسته‌بندی غذاهای یخ زده یا وارد شدن ویروس از جایی دیگر به این کشور پافشاری می‌کند. متخصصین مستقل در درست بودن هر دوی این ادعاها شک و تردید دارند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • Heimdallr
    Heimdallr | ۲۸ بهمن ۱۳۹۹

    واکنش تابلو تر از این؟!

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی