ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

وزیر ارتباطات: تذکر مراجع فرهنگی کشور باعث حذف بسته‌های شبانه اینترنت شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر از تذکر مراجع فرهنگی کشور در رابطه با حذف بسته‌های شبانه اینترنت داد و از آن سو تاکید کرد که نظر وزارت ارتباطات اینست که این بسته‌ها عرضه شوند. ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۴:۳۰

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر از تذکر مراجع فرهنگی کشور در رابطه با حذف بسته‌های شبانه اینترنت داد و از آن سو تاکید کرد که نظر وزارت ارتباطات اینست که این بسته‌ها عرضه شوند.

«محمدجواد آذری جهرمی» در گروه تلگرامی خود به سوالاتی که کاربران از او پرسیده بودند پاسخ داد. وزیر ارتباطات که از طریق این کانال مستقیم با مردم صحبت می‌کند درباره موضوعات مختلفی از جمله حذف بسته‌های اینترنت و شبانه صحبت کرد.

حذف بسته‌های اینترنت شبانه از سوی اپراتورها مسئله‌ی است که بارها توسط کاربران از وزیر ارتباطات پرسیده شده است. پاسخ به این سوال در گذشته این بود که رگولاتوری دستور حذف بسته‌ها را داده است اما وزیر ارتباطات در توضیحات خود جزییات تازه‌ای را درباره حذف این بسته‌ها ارائه کرد.

به گفته جهرمی ساختار شرکت‌های ارتباطی ایران در ارائه خدمات به بازار رقابتی است؛ تعرفه گذاری به صورت آزاد است و همین فضا قیمت بازار را تعیین می‌کند. دولت در بحث قیمت‌گذاری اینترنت دخالت نمی‌کند و اپراتورها در رقابت با یکدیگر نرخ بسته‌های خود را مشخص می‌کنند و ما فقط سقف قیمت اینترنت را مشخص می‌کنیم که در حال حاضر هر کیلوبایت ۰/۴ ریال است و سقف قیمت هر گیگابایت اینترنت می‌تواند به ۴۰ هزار تومان برسد (در اینترنت همراه) اما اپراتورها با یکدیگر رقابت می‌کنند و بسته‌های متنوعی را عرضه می‌کنند.

اما چرا بسته‌های شبانه و نامحدود حذف شد به شرایط رقابتی بین اپراتورها است؛ جهرمی به این سوال چنین پاسخ داد: «اپراتورها بسته‌های مختلفی برای گروه‌های گوناگون عرضه می‌کنند و باهمدیگر رقابت می‌کنند. اپراتورها زمانی که بسته‌ها را عرضه می‌کنند و یکی از آنها یک بسته را حذف و دیگری نگه می‌دارد، کاربران به سمت اپراتوری که بسته را هنوز عرضه می‌کند می‌روند. ما باید مراقب باشیم اپراتورها با یکدیگر تبانی نکنند و به کاربران صدمه بزنند مانند وقایعی که چندی پیش رخ داد و ایرانسل و همراه اول به طور همزمان بسته‌ها را گران کردند و برخی بسته‌ها را حذف کردند.

به گفته جهرمی، شرایطی برای اپراتور غالب در کشور وجود دارد که این اپراتورها باید از سازمان رگولاتوری اجازه بگیرند و آنها تلاش دارند با این مصوبات نگذارند قیمت اینترنت بالا برود.

جهرمی می‌گوید در بسیاری کشورهای دنیا بسته‌های شبانه و نامحدود ارائه می‌شود: «اما واقعیت این است که اعتراضاتی از سوی مراجع فرهنگی در کشور در رابطه با بسته‌های شبانه مطرح شد و ما ابلاغیه‌ای دریافت کردیم که می‌گفت کاربران به سمت بسته‌های اینترنت رایگان شبانه سوق پیدا نکنند. چرا که تاثیر منفی روی دانش‌آموزان و دانشجویان داشت و آن‌ها را شب بیدار نگه می‌داشت و صبح نمی‌توانستند سر کلاس حاضر شوند.» او می‌گوید این توصیه‌ها به اپراتورها هم ارسال شد.

وی ارائه بسته‌های شبانه اینترنت از سوی اپراتورها را یک درخواست درست و منطقی خواند. او باور دارد منطق حکم می‌کند شبکه‌های ارتباطی نیز مانند شبکه‌های برق که ساعت اوج مصرف و کم مصرفی دارند، در ساعات کم مصرفی بسته‌هایی با قیمت کمتر ارائه بدهند تا به این واسطه مشتریان را به سمت ساعات کم‌مصرف هدایت کنند. و تاکید دارد که دو ماه پیش از اپراتورها خواستند که بار دیگر این بسته‌ها را به صورت انبوه ارائه کنند:

«بر اساس این ابلاغیه، منطق زیر پا گذاشته بود؛ منطقی که ایجاب می‌کند ساعت ۱ شب بسته‌های ارزان قیمت ارائه شود. همین منطق باعث شد ما دوباره اپراتورها را فرا بخوانیم و به آن‌ها توصیه کنیم بسته‌های شبانه را ارائه کنند تا بخشی از بار شبکه به ساعت‌های کم‌باری انتقال دهند. البته ما دخالتی در این موضوع نداریم و به نظر می رسد اگر یک اپراتور بسته شبانه ارائه کند، در بازار رقابتی اپراتورهای دیگر نیز چاره‌ای ندارند جز این که بسته شبانه تعریف کنند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (29 مورد)
  • SnailMan
    SnailMan | ۱۷ اسفند ۱۳۹۹

    حتما باید جلوی سرعت اینترنت گرفته بشه، کار مردم ایران شده کلیپ دیدن و فیلم دیدن. آقا بیایید اینترنت داخلیو یا حداکثر سرعت و تخفیف شبانه بذارند، چند تا سایت دانلود توپم طراحی کنند، قسمت درخواست هم داشته باشه تا هر کس نرم افزار یا مورد خیلی خاصی اگه تقاضا داشت بذاره، تا توی اون سایتا سریع براش بذارند. آقایون کم کاری کردند حالا میخواند بندازند گردن فرهنگ و این چیزا، معلومه وقتی اینترنت اینطوری ولنگار باشه فرهنگی باقی نمیمونه

    • realtime
      realtime | ۲۱ اسفند ۱۳۹۹

      برو بابا،شما هم با این ولنگاری ها به عنوان بهونه های الکیتون،نمی خواین نگاه نکنید،یجوری میگین ملت کارشون شده کلیپ دیدن انگاه بقیه جاهای دنیا کلیپ نمی بینن.چرا امثال شما فکر میکنید میتونید واسه کل ملت فکر کنید و فتوا بدین؟اینترنت داخلی توپ؟چی بشه فیلم را با سانسور بدن؟یا بازی رو با حذفیات؟

    • realtime
      realtime | ۲۲ اسفند ۱۳۹۹

      آقا تو چرا واسه مردم تصمیم میگیری؟چرا فکر میکنی این حق رو داری که سرگرمی مردم رو محدود کنی به عقاید خودت.چند تا سایت توپ؟که چی فقط برنامه های مورد نیاز مردم دان بشه و بقیه چیزا فیلتر؟سرعت دیگه چیش محدود بشه؟از این داغون تر؟چرا اصلا تو فکر میکنی فرهنگ تو باید فرهنگ غالب جامعه بشه؟به تو چه ربطی داره که واسه مردم حکم میدی؟

  • Nnb
    Nnb | ۱۷ اسفند ۱۳۹۹

    دی_کتاتوری چیست؟

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی