ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

چرا نمونه اولیه راکت استارشیپ علیرغم فرود موفق منفجر شد؟

اسپیس ایکس سرانجام نمونه اولیه راکت استارشیپ را برای اولین بار فرود آورد. اما سوالی که برای برخی از کاربران پیش آمده این است که چرا این راکت با وجود فرود موفق منفجر شد؟ در ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۱:۳۰

اسپیس ایکس سرانجام نمونه اولیه راکت استارشیپ را برای اولین بار فرود آورد. اما سوالی که برای برخی از کاربران پیش آمده این است که چرا این راکت با وجود فرود موفق منفجر شد؟ در ادامه یکی از دلایل احتمالی را توضیح می‌دهیم.

اسپیس ایکس علیرغم لغو شدن پرتاب در لحظه آخر، سرانجام نمونه اولیه دیگری از راکت استارشیپ با شماره سریال ۱۰ (SN10) را روز چهارشنبه آزمایش کرد. تیک‌آف بی‌نقص بود و همانطور که گزارشگر اسپیس ایکس حین پخش زنده می‌گفت، همه چیز طبق برنامه پیش می‌رفت. این راکت تا ارتفاع هدف حدوداً ۱۰ کیلومتری اوج گرفت و بعد به سمت زمین شیرجه رفت.

SN10 با نزدیک شدن به سکوی پرتاب، اولین مانور تغییر وضعیت را به درستی انجام داد و با قرارگیری در وضعیت عمودی، برای فرود آماده می‌شد. متأسفانه فرود بی‌نقص نبود و این را از روی خاک‌های بلند شده از روی زمین می‌شد تشخیص داد. SN10 با کمی زاویه روی زمین نشسته بود و مدت کوتاهی پس از قطع شدن پخش زنده، به سرنوشت SN8 و SN9 دچار شد و با انفجاری باشکوه از بین رفت.

خوشبختانه اسپیس ایکس یکی از معدود شرکت‌هایی در جهان است که به سرعت اشتباهاتش را پذیرفته و آن‌ها را علنی می‌کند. با توجه به همین سیاست، پس از مدت کوتاهی ایلان ماسک و اسپیس ایکس انفجار SN10 را تأیید کردند. اسپیس ایکس این حادثه را «یک از هم گسستگی سریع و برنامه‌ریزی نشده» خواند، اما توضیحات بیشتری در مورد علت آن نداد.

اسپیس ایکس هنوز علت اصلی انفجار را اعلام نکرده و ماسک هم فعلاً سکوت اختیار کرده است، اما برخی خبرگزاری‌ها علت آن را فاش کرده‌اند. آنطور که در گزارش نوشته شده، بعضی از پایه‌های فرود راکت که باید پیش از فرود باز شده و قسمتی از وزن راکت را تحمل کنند، وظیفه خود را به درستی انجام ندادند.

عملکرد ناقص بعضی از پایه‌ها سبب شد تا وزن SN10 به جای افتادن روی پایه‌ها روی موتور بیفتد. این اتفاق سبب نشت متان شد و از آنجا که این ماده از هوا سبک‌تر است، احتمالاً زیر راکت به دام افتاده و پس از قرارگیری در برابر جرقه سبب منفجر شدن راکت شده است.

آزمایش SN10 از بسیاری جهات، موفقیت آمیز بود. اسپیس ایکس می‌تواند به راحتی این آزمایش‌ها را در شبیه سازها انجام دهد، اما داده‌های بدست آمده از آزمایش‌های واقعی بسیار با ارزش‌تر هستند و این شرکت تاکنون انبوهی از اطلاعات ارزشمند را از این پرتاب و پرتاب‌های قبلی بدست آورده است.

استارشیپ، راکت نسل بعد بشر خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود باز هم از این دست «شکست ها» در آینده رخ دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی