ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

چاپگر هولوگرام LitiHolo تولید تصاویر سه‌بعدی متحرک را ممکن می‌کند

هولوگرام یکی از ایده‌های علمی تخیلی جذابی است که ظاهرا دور از دسترس باقی مانده. حالا محقق سابق «آزمایشگاه رسانه MIT» در تلاش برای گردآوری سرمایه برای یک چاپگر رومیزی هولوگرام سه‌بعدی است که می‌تواند ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۰:۳۰

هولوگرام یکی از ایده‌های علمی تخیلی جذابی است که ظاهرا دور از دسترس باقی مانده. حالا محقق سابق «آزمایشگاه رسانه MIT» در تلاش برای گردآوری سرمایه برای یک چاپگر رومیزی هولوگرام سه‌بعدی است که می‌تواند تصاویری با جلوه سه‌بعدی بسازد، تصاویری که ظاهرا حتی حرکت هم می‌کنند.

با وجود اینکه صفحات بازتاب‌دهنده، هدست‌ها و حتی برنامه‌های زنده‌ای که توسط خوانندگان مرده برگزار می‌شوند همه هولوگرام به حساب می‌آیند، ولی این فناوری در واقع به نوع خاصی از تصاویر سه‌بعدی اشاره می‌کند که درون یک محیط دوبعدی قرار داده می‌شوند. این تصاویر با لیزر به وجود می‌آیند و اطلاعاتشان با یک نور تعدیل‌شده درون یک نوار خاص درج می‌شود تا هر پیکسل اطلاعاتی برای زاویه دیدهای مختلف داشته باشد. اثر خروجی، تصویری است که سه‌بعدی به نظر می‌رسد و با توجه به زاویه دید حتی می‌تواند متحرک به نظر بیاید.

این هولوگرام‌ها قبلا روی محصولات مختلفی مثل کارت‌های بیسبال و برچسب‌های امنیتی استفاده شده بودند. با این حال، قابلیت ساخت این تصاویر در دسترس بسیاری از مردم قرار نداشت. این‌جاست که «پاول کریستی» و شرکتی که با نام LitiHolo وارد کار می‌شود.

چاپگر سه‌بعدی LitiHolo به کاربران اجازه می‌دهد تا حتی از داخل خانه تصاویر هولوگرافیک خود را بسازند. این سیستم که اندازه‌اش فقط کمی بزرگ‌تر از چاپگرهای معمولی است، می‌تواند مدل‌های سه‌بعدی را از سرویس‌هایی مثل Sketchfab یا Qlone یا سایر برنامه‌های رندرینگ سه‌بعدی بگیرد و آن‌ها را به هولوگرام تبدیل کند. به‌علاوه، ظاهرا قابلیتی در نظر گرفته شده تا کاربران بتوانند با دوربین تلفن‌های هوشمند به ضبط ویدیو و چاپ هولوگرام آن‌ها بپردازند.

البته اثر خروجی کمی پیکسلی به نظر می‌رسد و لایه‌ای از رنگ قرمز روی آن قرار می‌گیرد. LitiHolo می‌گوید چاپگر آن‌ها می‌تواند هولوگرام‌هایی با حداکثر ابعاد ۱۰.۱ در ۱۲.۷ سانتی‌متر و میدان دید ۴۵ درجه بسازد. از آن‌جایی که در هر پیکسل می‌توان تا ۲۳ تصویر را کدگذاری کرد، هولوگرام نهایی می‌تواند حرکتی چندثانیه‌ای را از طریق جابه‌جایی تصویر یا سر فرد به نمایش بگذارد.

فناوری به کار رفته در این دستگاه بسیار جذاب است و می‌تواند آثار هنری چشم‌نوازی را برای خانه شما به وجود بیاورد. کارزار جمع‌آوری مالی LitiHolo تاکنون توانسته دو برابر عدد ۳۰ هزار دلاری مدنظر خود را جذب کند و این در حالی است که ۲۶ روز دیگر از این مهلت این کارزار باقی مانده است. LitiHolo می‌گوید قیمت پایه چاپگر آن‌ها ۸۹۹ دلار خواهد بود و اگر همه چیز خوب پیش برود، عرضه این دستگاه از اکتبر ۲۰۲۱ آغاز می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی