ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

میمونی که با ایمپلنت مغزی نیورالینک، بازی کامپیوتری می‌کند [تماشا کنید]

نیورالینک شرکت آمریکایی «ایلان ماسک» که در زمینه فناوری عصبی و توسعه واسط مغز و رایانه فعالیت دارد به تازگی ویدیویی را در صفحه یوتیوب خود منتشر کرده که در آن میمونی تنها با استفاده ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۹:۳۰

نیورالینک شرکت آمریکایی «ایلان ماسک» که در زمینه فناوری عصبی و توسعه واسط مغز و رایانه فعالیت دارد به تازگی ویدیویی را در صفحه یوتیوب خود منتشر کرده که در آن میمونی تنها با استفاده از ذهن خود در حال حرکت دادن مکان‌نما و انجام بازی ویدیویی است.

راوی ویدیو عنوان می‌کند که حدود شش هفته قبل از ضبط این ویدیو،  نیورالینک موفق به قرار دادن یک ایمپلنت مغزی در «پیجر» میمون ۹ ساله‌ این ویدیو شده است. در ابتدا به او آموختند که با جوی‌ استیک‌ چگونه بازی کامپیوتری را انجام دهد و در مقابل به عنوان جایزه، می‌تواند از نی فلزی قرار گرفته اسموتی موز بنوشد.

در حالی که او مشغول انجام بازی بود، دستگاه اطلاعاتی را در مورد اینکه فعالیت کدام سلول‌های عصبی او منجر به یادگیری و انجام حرکات می‌شود، ضبط کرد. پس از یادگیری الگوها، محققان جوی استیک مورد استفاده را از رایانه جدا کردند. در ادامه، میمون فقط با استفاده از ذهن خود و بدون جوی استیک به بازی ادامه می‌دهد.

ایلان ماسک در توییتر خود در این رابطه عنوان می‌کند:

«اولین محصول نیورالینک به کسی که فلج است این امکان را می‌دهد تا سریعتر از شخصی که از انگشت شست خود استفاده می‌کند با گوشی کار کند.»

وی در ادامه به این موضوع اشاره می‌کند که نسخه‌های بعدی این محصول می‌تواند از نیورالینک‌های قرار گرفته در مغز استفاده کنند تا به به نرون‌های عصبی بدن سیگنال نیز ارسال کند، بنابراین با این روش افرادی که دچار پاراپلژی‌ یا فلج کامل هستند بتوانند مجددا راه بروند.

همچنین ماسک در سال ۲۰۱۹ عنوان کرده بود که یک میمون با استفاده از مغز خود و ایمپلنت‌های نیورالینک موفق شده است با کامپیوتر کار کند. از آن زمان به بعد شاهد آزمایشات فناوری نیورالینک در خوک‌ها بوده‌ایم و اکنون ماسک درباره تاثیر این فناوری روی افراد فلج صحبت می‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۱ فروردین ۱۴۰۰

    🐒 بیچاره، ولش کنید اینو بره طبیعت، چی کار دارید بهش

  • Uncle_STULIN
    Uncle_STULIN | ۲۱ فروردین ۱۴۰۰

    این تکنولوژ طبق چیزی که ایلان ماسک میخواهد هیچ وقت نمی تونه قدرت مغز رو افزایش بده چونکه اصلاً روش پردازشی مغز با این دستگاه ها یکی نیست، ولی به شدت برای کسانی دستگاه عصبیشون مشکل داره (مثل کسانی که فلج هستن، البته بیشتر منظورم با کسانی که فلج مغزی هستن هست) به شدت مفید و کاربردی هست اما تا وقتی که فضای شخصی و هزارتا چیز دیگه میره رو هوا تا صد سال سیاه هم نمی خواهد تکنولوژی پیشرفت کنه

  • Nnb
    Nnb | ۲۱ فروردین ۱۴۰۰

    جالب بود
    لطفا در پاراگراف اخر
    نیورالینک به نورالینک اصلاح شود

مطالب پیشنهادی