ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

پژوهشگران از اهمیت بالای رژیم غذایی سالم و ورزش کردن در سنین کودکی خبر می‌دهند

مطالعه جدید انجام شده توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد افرادی که از سنین کودکی رژیم غذایی سالمی دارند و ورزش می‌کنند، ‌در دوران پیری از سلامت مغزی بیشتری برخوردار خواهند بود و کمتر دچار ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۲:۰۰

مطالعه جدید انجام شده توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد افرادی که از سنین کودکی رژیم غذایی سالمی دارند و ورزش می‌کنند، ‌در دوران پیری از سلامت مغزی بیشتری برخوردار خواهند بود و کمتر دچار مشکلاتی مانند اضطراب می‌شوند.

محققان با بررسی موش‌های آزمایشگاهی متوجه شدند که ترکیب تغذیه سالم و فعالیت بدنی در سنین پایین‌تر ارتباط مستقیمی با عملکرد مغز در سنین بالاتر دارد. افرادی که از سنین کودکی تغذیه مناسبی ندارند،‌ نه تنها به مشکلات و بیماری‌های روده دچار می‌شوند، بلکه در سنین بالاتر از مشکلات مغزی نیز رنج خواهند برد. علاوه بر رژیم غذایی سالم‌،‌ ورزش کردن و داشتن تحرک از سنین پایین‌تر از موضوعات مهمی است که می‌تواند ارتباط مستقیمی با سلامت افراد در دوران کهولت داشته باشد. ‌

مطالعه انجام شده توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا، مشخصا روی رژیم غذایی و ورزش کردن تمرکز دارد. معمولا افرادی که با مشکلاتی همچون اضافه وزن به دکتر مراجعه می‌کنند، اولین توصیه پزشک به آنها ورزش کردن و تعذیه مناسب است. در واقع ورزش کردن و تغذیه ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند.

رژیم غذایی

در مطالعه انجام شده، محققان موش‌های جوان را در چهار گروه مختلف قرار داده و نوع تغذیه و تحرک بدنی آنها را مورد بررسی قرار دادند. به یک گروه از موش‌ها غذای چرب و حاوی مواد قندی داده شد. گروه دیگری رژیم غذایی سالم داشتند. یک گروه از موش‌ها در شرایطی قرار گرفتند که مجبور شوند تحرک داشته باشند و گروه دیگر در شرایط آزمایشگاهی بدون تحرک بودند.

به مدت سه هفته همین روال در شرایط آزمایشگاهی دنبال شد. نتایج بررسی‌های محققان نشان می‌دهد که رژیم غذایی سالم و تحرک، روی وضعیت سلامت موش‌ها تاثیر بسیاری دارد و سطح چند هورمون را در آن‌ها تغییر می‌دهد.

نتایج نشان می‌دهد که ورزش منظم و تغذیه سالم در دوران جوانی می‌تواند به بزرگ شدن مغز کمک کند و مانع بروز برخی مشکلات مانند  اضطراب شود. محققان خاطر نشان کردند که ورزش در دوران جوانی، صرف نظر از رژیم غذایی منجر به افزایش غلظت لپتین می‌شود. لپتین هورمون تولید شده توسط سلول‌های چربی است که اشتها و ذخیره چربی را تنظیم می‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی