ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

تلسکوپ فضایی هابل موفق به کشف اختروش‌های دوتایی ۱۰ میلیارد ساله شد

محققان با کمک تلسکوپ فضایی هابل و داده‌های رصدخانه فضایی گایا، موفق شدند اختروش‌های دوتایی با قدمت ۱۰ میلیارد سال را کشف کنند. این اختروش‌ها آنقدر به یکدیگر نزدیک هستند که به نظر می‌رسد یکی ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۰

محققان با کمک تلسکوپ فضایی هابل و داده‌های رصدخانه فضایی گایا، موفق شدند اختروش‌های دوتایی با قدمت ۱۰ میلیارد سال را کشف کنند. این اختروش‌ها آنقدر به یکدیگر نزدیک هستند که به نظر می‌رسد یکی هستند، اما تصاویر هابل تایید می‌کند که جفت هستند.

وقتی کهکشان‌ها به یکدیگر بسیار نزدیک می‌شوند،‌ ممکن است با هم برخورد کنند. این برخورد می‌تواند باعث از بین رفتن یکی از آنها یا ادغام کهکشان‌ها در یکدیگر شود که در این صورت کهکشان بزرگ‌تری ایجاد می‌شود. اما گاهی اوقات در موارد بسیار نادر، هر دو کهکشان ممکن است دارای اختروش باشند که هسته کهکشانی بسیار روشنی است که در اطراف یک سیاهچاله بزرگ ایجاد شده. بنابراین نورانی‌تر از بقیه کهکشان می‌درخشد.

در مطالعه جدید انجام شده، اخترشناسان با کمک تلسکوپ فضایی موفق شدند دو جفت اختروش جرمی یا «کوازار» را در مرکز کهکشانی دور با قدمت ۱۰ میلیارد سال کشف کنند. «یوشن»، یکی از محققان دانشگاه ایلینوی می‌گوید:

«در جهان دوردست، به ازای هر هزار اختروش، یک اختروش جفت وجود دارد. بنابراین یافتن این کوازارهای مضاعف مانند یافتن سوزن در انبار کاه است.»

ستاره‌شناسان بر این باورند که در حدود ۱۰ میلیارد سال پیش ادغام کهکشان‌ها رخ داده و اختروش‌های بسیاری از آن زمان وجود دارد. «نادیا زاکامسکا»، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی از دانشگاه جان هاپکینز می‌گوید:

«این واقعا اولین نمونه از کوازارهای جفت است که در هنگام اوج دوران شکل‌گیری کهکشان‌ها رویت شده است. با استفاده از این اختروش‌ها می‌توان ایده‌های خوبی در مورد چگونگی کنار هم قرار گرفتن سیاه چاله‌های بزرگ به دست آورد.»‌

ستاره‌شناسان می‌توانند با استفاده از کشف این جفت‌ اختروش‌ها، اطلاعات بیشتری در مورد شکل‌گیری کهکشان‌ها به دست آورند.  زاکامسکا می‌گوید:

«کوازارها تاثیر زیادی در شکل گیری کهکشان‌های جهان دارند. کشف کوازارهای جفت از اهمیت زیادی برخوردار است. اکنون می‌توانیم ایده‌های دیرینه خود در مورد چگونگی تکامل سیاه چاله‌ها و کهکشان‌های میزبان آنها را مورد آزمایش قرار دهیم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی