ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

۸ فاکتور مهم برای خرید یک سیستم گیمینگ بهینه

با توجه به قیمت قطعات سخت افزاری در ایران و به صورت کلی در جهان، خرید یک سیستم و رایانه گیمینگ، یک نوع سرمایه گذاری به حساب می‌آید. بنابراین طبیعی است که پیش از صرفِ ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۸:۱۵

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

با توجه به قیمت قطعات سخت افزاری در ایران و به صورت کلی در جهان، خرید یک سیستم و رایانه گیمینگ، یک نوع سرمایه گذاری به حساب می‌آید. بنابراین طبیعی است که پیش از صرفِ این هزینه هنگفت، اطلاعات خود را بالا برده و پول خود را درست خرج کنیم. با این حال، نگران نباشید! با کمی مطالعه و پیدا کردن شناخت از قطعات سخت افزاری و البته نیازهای خود، می‌توانید به راحتی یک PC گیمینگ خوب و بهینه را برای تجربه بازی‌های ویدیویی محبوبتان داشته باشید. این راهنمای اجمالی ما برای شما است.

کیس؛ محافظ تمام قطعات

با این که بیشتر گیمرها ابتدا سخت افزار داخل کیس را انتخاب کرده و اهمیت خاصی برای خودِ کیس قائل نیستند، اما باید توجه داشت که انتخاب یک کیس مناسب برای قرار دادن قطعات  داخل آن، بسیار مهم است. امروزه در بازار رایانه‌های شخصی، کیس‌ها در انواع و اقسام اندازه‌ها و شکل‌ها دردسترس قرار گرفته‌اند. کوچک‌ترین نوع کیس، مینی کیس‌ها هستند که همانطور که از نامشان پیداست، کوچک و باریک‌اند. این نوع کیس‌ها با این که فضای بسیار کمی را اشغال می‌کنند، اما به سختی ارتقا داده می‌شوند و عدم چرخش هوا در آن‌ها به دلیل کوچک بودن، صدای فن‌های خنک کننده را به طرز آزار دهنده‌ای درمی‌آورد.

دسته دیگر، کیس‌های مید تاور (Mid Tower) نامیده می‌شوند و می‌توان گفت که محبوب‌ترین نوع کیس میان گیمرها هستند. کیس‌های مید تاور برای جای گرفتن زیر یک میز، به اندازه کافی کوچک هستند و همچنین قابلیت ارتقا و خنک سازی راحت، آن‌ها را به یک انتخاب کم‌دردسر تبدیل می‌کند. با پرداخت مقداری پول بیشتر، می‌توانید یک کیس مید تاور با پنل‌های کناری تمام شیشه‌ای خریداری کرده و از نمای داخلی کیس، نهایت لذت را ببرید. در دسته آخر، کیس‌های فول تاور (Full Tower) قرار می‌گیرند که آزادی عمل فوق‌العاده‌ای برای شخصی سازی به کاربر می‌دهند اما اندازه بزرگ، آن‌ها را برای بسیاری از گیمرها به محصولی محبوب بدل نمی‌سازد.

پردازنده؛ مغز متفکر

زمانی که قصد خرید یک PC گیمینگ را دارید (آماده یا اسمبل نشده)، اولین مشخصه‌‌ای که درباره این رایانه به چشمتان می‌خورد، پردازنده آن است. برای انتخاب پردازنده یا مغز متفکر رایانه، دست شما برای انتخاب، به شدت باز است. امروزه پردازنده‌ها در بازار از مدل‌های دو هسته‌ای تا 16 هسته‌ای در نسل‌های مختلف موجود هستند اما آیا برای تجربه بازی‌های ویدیویی یا به اصطلاح، گیمینگ، حتماً به پردازنده 16 هسته‌ای و بالارده نیاز داریم؟ پاسخ این سوال قطعاً «منفی» است.

امروزه پردازنده‌های شش و هشت هسته‌ای در بازار، محبوبیت چشمگیری پیدا کرده‌اند و نسبت قیمت به عملکرد CPU ‌های اینتل (Intel)  و ای ام دی (AMD) در این رده، بسیار عالی در نظر گرفته می‌شود. پردازنده‌های شش و هشت هسته‌ای (مانند Ryzen 5 3600 یا Core i5 9400) در حال حاضر، تقریباً تمام نیازهای شما برای تجربه بازی‌های روز را برآورده می‌سازند و رقابت دو شرکت اینتل و AMD نیز از جذابیت‌های این بازار به حساب می‌آید. پردازنده‌های AMD، معمولاً تعداد رشته (Thread) بیشتری نسبت به پردازنده‌های اینتل دارند اما در آن طرف، پردازنده‌های بالا‌رده‌اینتل، فرکانس هسته بالاتری نسبت به پردازنده‌های AMD دارند. انتخاب میان این دو غول ساخت پردازنده با شما است، اما توجه داشته باشید که گیمینگ در دوره و زمانه کنونی با پردازنده‌های میان رده نیز به راحتی ممکن است؛ بنابراین در صورت مهم بودن بودجه، بهتر است پول و سرمایه خود را صرف یک پردازنده بالارده نکنید.

کارت گرافیک؛ قلب یک سیستم گیمینگ

کارت گرافیک شاید برای گیمرها، مهم‌ترین قطعه سخت افزاری داخل کیس باشد. از آنجایی که زیبایی‌های بصری و چشم نواز موجود در بازی‌ها، بیشتر به عهده کارت گرافیک است، گیمر باید به این قطعه سخت افزار توجه ویژه‌ای داشته باشد. خوشبختانه دست گیمر برای انتخاب کارت گرافیک مورد نیاز خود بسیار باز است اما توجه داشته باشید که قیمت کارت گرافیک در حال حاضر، در غیر منطقی‌ترین حالت خود قرار دارد.

اگر از آن دسته گیمرهایی باشید که هنوز به دنیای رزولوشن4K   وارد نشده‌ و به رزولوشن فول اچ‌دی راضی‌اند، کارت‌های ارزان قیمت‌تری مانند RX 570 یا GTX 1650 پاسخ تمام نیازهای شما را می‌دهند. اگر رزولوشن 2K با نرخ فریم عالی و رضایت بخش می‌خواهید، کارت‌هایی مانندRTX 2060  ،RX 5700  یا حتی RTX 3060 Ti برایتان مناسب‌اند. اما اگر تنها رزولوشن  4Kبا نرخ فریم‌های بسیار بالا (برای بازی‌های رقابتی) راضی‌تان می‌کند، کارت‌های RTX 3080 یا RX 6800 XT به شما پیشنهاد می‌شود. کارت گرافیک احتمالا بزرگترین بخش بودجه شما را طلب خواهد کرد اما دقت در انتخاب کارت مناسب و هزینه درست برای آن، می‌تواند یک سیستم گیمینگ قدرتمند و قابل اطمینان را برایتان به ارمغان بیاورد.

RAM؛ حافظه زیادی نخرید!

با این که RAM یکی از قطعات مهم و اساسی در هر PC گیمینگی محسوب می‌شود، اما باید توجه داشت که پول و هزینه بیش از حدی را برای این قطعه صرف نکنید. به دفعات دیده شده که کاربران برای تهیه سیستم گیمینگ خود از 64 یا 32 گیگابایت رم استفاده می‌کنند اما حداکثر حافظه رم مورد نیاز برای تجربه بازی‌ها در این دوره، ‌16 گیگابایت است و حتی رم 8 گیگابایتی نیز در بسیاری از مواقع کار شما را راه می‌اندازد. از‌آنجایی که سیستم‌های امروزی همه از رم‌های DDR4 بهره می‌گیرند، سرعت انتقال اطلاعات برای آن‌ها قابل قبول است اما در هنگام خرید حتماً به فرکانس هم دقت کنید.

ذخیره سازی:  SSDهای سریع و مقرون به صرفه

دیگر دوران هارد درایوهای مکانیکی یا همان HDD به اتمام رسیده! امروزه گیمرها و به صورت کلی، کاربران، می‌توانند درایوهای جامد یا همان SSD را با قیمتی منطقی و مقرون به صرفه خریداری نمایند. SSDهای SATA هم‌اکنون با قیمتی تقریباً دو برابر قیمت هاردهای مکانیکی دردسترس قرار دارد و سرعت فوق‌العاده‌ای برای بالا آوردن ویندوز یا اجرای بازی‌های مختلف را به شما ارائه می‌دهند. اگر بخواهید پا را فراتر بگذارید، می‌توانید از درایو‌های ذخیره ساز NVMe استفاده نمایید که به پورت M.2 مادربرد شما متصل می‌شوند و سرعتی فراتر از حد تصور را برایتان به ارمغان می‌آورند. ظرفیت SSD نیز کاملاً سلیقه‌ای است اما یک درایو 500 گیگابایتی به راحتی می‌تواند سیستم‌ عامل، نرم افزارها و بازی‌های شما را در خود جای دهد.

خنک کننده پردازنده؛ سرد و آرام

اگر قصد خرید پردازنده‌های بالا رده شرکت AMD را دارید، با توجه به خنک کننده قابلی که درون جعبه آن‌ها قرار گرفته، نیازی برای خرید یک خنک کننده جداگانه حس نخواهید کرد. با این حال، اگر به سراغ پردازنده‌های پایین رده و میان رده اینتل و AMD می‌روید، استفاده از همان کولر کوچکِ قرار گرفته در جعبه را پیشنهاد نمی‌کنیم. تنوع مدل‌های مختلف خنک کننده در بازار، دست شما را کاملاً برای خرید باز می‌گذارند. اگر بخواهید پا را فراتر بگذارید، می‌توانید به سراغ خنک کننده‌های مایع بروید که بدون شک هزینه‌ بیشتری را نیز برای شما به دنبال خواهند داشت.

منبع تغذیه؛ الکتریسیته جاری میشود

منبع تغذیه یا پاور، از آن دست قطعاتی است که پیشنهاد می‌کنیم از صرفِ هزینه برای آن‌ابایی نداشته باشید. یک منبع تغذیه بد و بی‌کیفیت نه تنها طول عمر کمی دارد،‌بلکه ممکن است به دیگر قطعات نیز آسیب وارد کند. اولین نکته درباره انتخاب منبع تغذیه، توان آن است که باید طبق میزان مصرف برق قطعات سخت افزاری شما انتخاب شود. دومین نکته، توجه به استاندارد Plus80 است که در واقع بازده انرژی و بهینه بودن آن را تضمین می‌کند. این استاندارد، رده‌بندی‌های مختلفی مانند نقره‌ای، طلایی و تیتانیوم دارد.

در قدم بعدی، ماژولار بودن یا نبودن منبع تغذیه مورد بحث قرار می‌گیرد. در پاور‌های غیر ماژولار، تمام کابل‌های لازم به صورت پیش‌فرض به منبع تغذیه متصل‌اند. پاورهای نیمه ماژولار، تنها یک سری کابل اصلی را به خود متصل می‌بینند و در پاورهای تمام ماژولار نیز کابل‌ها به صورت کامل از منبع تغذیه جدا هستند. ویژگی اصلی پاورهای تمام ماژولار این است که کاربر می‌تواند هر کدام از کابل‌ها را بر حسب نیاز متصل کند و این‌گونه مدیریت کابل‌ها نیز آسان‌تر می‌شود. البته نوع پاورها گران قیمت‌اند!

مادربرد؛ دربرگیرنده تمام قطعات

تمام این قطعاتی که درباره آن‌ها صحبت کردیم، بدون یک مادربرد به درد نمی‌خورند! برای خرید مادربرد، خساست به خرج ندهید اما بودجه نجومی و آنچنان بالایی را نیز صرف آن نکنید. برای خرید مادربرد، توجه به دو نکته مهم است؛ یکی سوکت پردازنده و دیگری چیپست. هر شرکت تولید کننده، پردازندهای خود را برای سوکت‌های خاصی می‌سازد. به عنوان مثال، پردازنده Ryzen 3000 روی سوکت AM4 سوار می‌شود. البته اگر قصد خرید سیستم‌های از پیش ساخته شده را دارید، توجه به این نکته مهم نیست.

نکته مهم دوم، چیپست مادربرد است که هر دو شرکت AMD و اینتل از چیپست‌های خاصی بهره می‌برند. به عنوان مثال، چیپست Z590 و B460 مخصوص شرکت اینتل هستند که اولی دارای قابلیت اورکلاک و دومی، فاقد این قابلیت است. در آن طرف میدان، چیپست‌های X570 و B550 قرار می‌گیرند که مخصوص شرکت AMD هستند و مدل اول، خطوط PCIe بیشتری نسبت به مدل دوم دارد.

در این مطلب سعی کردیم به صورت اجمالی،‌ 8 نکته اصلی و اساسی را درباره خرید و تهیه یک سیستم گیمینگ توضیح دهیم. مهمترین موضوع برای خرید یک سیستم گیمینگ، اولاً بالا بردن اطلاعات و معلومات سخت افزاری و نرم افزاری و دوماً شناخت دقیق نیازها و انتظاراتتان است. امیدوار هستیم با این اطلاعات مختصر و مفید، به شما جهت خرید یک PC گیمینگ بهینه، کمک کرده باشیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی