ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تهدید شرکت‌ها، مشکلات حقوقی و مالی باعث تعطیلی سایت «جاب گای» می‌شود

جاب گای یکی از معدود سایت‌های ایرانی است که کاربران می‌توانند در آن تجربه شغلی یا حتی تجربه مصاحبه خود در شرکت‌های مختلف ایرانی را بنویسند. بنیان‌گذاران این سایت درباره خودشان نوشته‌اند: «هدف ما جمع‌آوری ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۷:۱۵

جاب گای یکی از معدود سایت‌های ایرانی است که کاربران می‌توانند در آن تجربه شغلی یا حتی تجربه مصاحبه خود در شرکت‌های مختلف ایرانی را بنویسند. بنیان‌گذاران این سایت درباره خودشان نوشته‌اند: «هدف ما جمع‌آوری اطلاعات در رابطه با تجربه‌کاری برای بهبود در انتخاب مسیر شغلی، تعیین حقوق و شناخت شرکت‌هاست.» اما اکنون بنیانگذاران جاب گای خبر از پایان فعالیت این سایت داده‌اند و می‌گویند ظرف یک ماه آینده، این وب سایت ایرانی برای همیشه تعطیل خواهد شد. آنها دلیل این تعطیلی را مشکلات مالی و حقوقی و از همه مهم‌تر شکایات پی در پی شرکت‌ها اعلام کرده‌اند.

«علی پامناری» در گفتگو با دیجیاتو می‌گوید که آنها فعالیت خود را از سال ۹۷ شروع کردند و یک سال پس از آن اولین نسخه رسمی از جاب گای را عرضه کردند. او می‌گوید هدف آنها از همان ابتدا شفافیت و بهبود شرایط کاری در شرکت‌های ایرانی بود و هیچ‌گاه از این هدف خود دور نشدند: «تنها پس از مدتی فهمیدیم که در حال بازتاب یک طرفه تجربه کارمندان هستیم و از همین رو پنل منابع انسانی برای شرکت‌ها هم ایجاد کردیم تا آنها بتوانند به مطالب پاسخ دهند؛ قابلیتی که متاسفانه کمتر شرکتی از آن استفاده کرد و اکثرا مایل به حذف تجربه‌های کارمندان بودند.»

پامناری در مورد چرایی پایان کار جاب گای به دیجیاتو می‌گوید که این کار بنا به دلایل زیادی صورت گرفته و هرچند تصمیم سختی برای تیم ۴ نفره‌شان بوده اما مجبور شدند که این کار را انجام دهند: «مهمترین دلیل تهدیدها و آزار و اذیت شبانه روزی شرکت‌ها بود. البته مساله مالی هم بی‌تقصیر نیست چرا که با توجه به طرح تجاری جاب گای، مدل‌های مالی زیادی برای آن تعریف نمی‌شد و یا برخی مدل‌ها که به ماهیت جاب‌گای می‌خورد اگر پیاده سازی می‌شد ممکن بود که اثر منفی به همراه داشته باشد و با اصول اخلاقی ما منافات داشته باشد.»

پامناری تاکید دارد که از روز نخست تا این روزهای پایانی جاب گای با ۴ نفر کار خود را ادامه داده است. او در پاسخ به این پرسش که چرا از ابتدای امر با پلتفرم‌های آماده استخدام وارد صحبت نشدند تا به عنوان یک ویژگی در این سایت‌ها مشغول شوند می‌گوید: «با چند پلتفرم وارد مذاکره شدیم اما آنها می‌گفتند شاید مشکلاتی برایشان ایجاد شود و از همین رو همکاری نکردند. همچنین خودمان هم نگران دیتای کاربران بودیم؛ البته با یک پلتفرم مذاکرات به خوبی پیش رفت اما در نهایت خبری از سمت آنها نشد و تصمیم به عدم همکاری گرفتیم.»

«یزدان وکیلی نژاد» دیگر بنیانگذار جاب گای نیز در گفتگو با دیجیاتو در پاسخ به این پرسش که جنس تهدیداتی که در طول فعالیت جاب گای دریافت می‌کردند چگونه بود، می‌گوید:

«همه تهدیدها و گله‌ها به پلتفرم تا به امروز از سمت شرکت‌های خصوصی بوده که عمدتا درخواست های غیر منطقی بودند که ما نمی‌توانستیم به آنها عمل کنیم، به طور مثال درخواست‌های خیلی زیادی برای حذف کامل صفحه شرکت‌ها دریافت کردیم که با اساس کار جاب گای منافات داشت اما در بعضی موارد به دلیل مزاحمت و تهدیدهای فراوان مجبور به غیر فعال کردن متن تجربه ها و قرار دادن متنی تحت عنوان «شرکت X درخواست رسمی خود را مبنی بر عدم به اشتراک گذاری این اطلاعات روی پلتفرم جاب گای ابلاغ کرده و به این منظور جابگای مجبور به حذف این اطلاعات می‌باشد» را می‌گذاشتیم. او می‌گوید از سوی نهادهای دولتی یا حاکمیتی مشکلی نداشته‌اند.

وکیلی نژاد درباره بدترین تهدیدی که به آنها شده به دیجیاتو می‌گوید: «سعی می‌کنیم خیلی از این مزاحمت‌ها را فراموش کنیم چرا که ما بازخوردهای مثبتی از سمت کاربران سایت داشتیم و با آن انرژی می‌گرفتیم. اما با خبر شدن از اینکه یکی از شرکت ها در یکی از بند های قرارداد استخدام ممنوعیت قرار دادن تجربه روی سایت جاب گای را در شرایط آورده بود به ما نشان داد که جاب گای در شرکت‌های ایرانی تاثیر گذار بوده است.»

افراد می‌توانستند بدون عنوان کردن نام خود، تجربه مصاحبه یا کار در شرکت یا استارتاپ‌های مختلف را عنوان کنند. با نگاهی به درخواست‌های حذف تجربه‌های افراد توسط شرکت‌ها، می‌توان دید که بیشتر شرکت‌های سنتی‌تر درخواست داده‌اند تا نظرات افراد درباره آن‌ها حذف شود.

پامناری در پاسخ به این سوال که آیا در این مدت هیچ‌گونه حمایت مالی شده‌اند یا خیر می‌گوید که برخی کاربران از آنها حمایت مالی می‌کردند که برای وکیل گرفتن کافی نبود: «به دنبال جذب سرمایه هم نبودیم و صحبت‌هایمان با پلتفرم‌های کاریابی هم بی‌نتیجه مانده بود. ما مشکل حقوقی و قانونی داشتیم که نتوانستیم آن را حل کنیم.»

او در پاسخ به این سوال که اساسا سایتی مثل جاب گای چه کمکی به وضعیت اشتغال در جامعه می‌کند، می‌گوید: «علاقه کاربران به اشتراک تجربه هاست که جابگای را زنده نگهداشت. نکته مهم بعدی به وجود آمدن فرهنگ انتقاد پذیری برای شرکت‌هاست که این مساله نیاز به تداوم و تعدد پلتفرم‌هایی مثل جابگای را دارد.» پامناری می‌گوید هدف اصلی جابگای بهبود فضای کاری و اشتغال کشور است:

«ما این هدف را در این مسیر دیدیم که کاربران بتوانند قبل از استخدام در هر شرکتی شرایط آن شرکت را متناسب با شرایط خود سنجیده و با آگاهی کامل تصمیم بگیرند. زیرا بخش مهمی از زمان و زندگی افراد در هنگام کار در کنار یکدیگر و در محیط شرکت ها می‌گذرد. نکته بعدی این است که شرکت‌ها می‌توانند از دیدگاه کارمندهای خود به محیط شرکت آگاه شوند و از این اطلاعات در جهت بهبود شرایط و حس کارمند استفاده کنند، که همه این ها موجب بهبود فضای کاری در شرکت ها می‌­شود.»

وکیلی نژاد در پاسخ به این پرسش که آیا جاب گای برای همیشه تمام شده و یا ممکن است که روزی در قالب دیگری ادامه پیدا کند، می‌گوید: «هنوز در حال بررسی هستیم که شاید بتوانیم مدلی را پیدا کنیم که جاب گای بتواند کارش را ادامه دهد، پیشنهادات خیلی خوبی از سمت کاربران در توییتر دیدیم که امیدوار هستیم بتوانیم مدل مناسبی را با استفاده از این پیشنهادات و اصول جاب گای بسازیم و جاب گای بتواند مثل قبل به شفافیت بازار کار ایران هر چقدر کوچک کمک کند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی