ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

هلیکوپتر «نبوغ» ناسا از دومین پرواز خود در مریخ سربلند بیرون آمد [تماشا کنید]

هلیکوپتر «نبوغ» (Ingenuity) ناسا سه روز پس از اولین پرواز موفقیت آمیز خود، در پرواز دوم توانست تا ارتفاع بالاتری اوج بگیرد و مدت زمان بیشتری پرواز کرده و حتی به سمت طرفین هم حرکت ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۰:۳۰

هلیکوپتر «نبوغ» (Ingenuity) ناسا سه روز پس از اولین پرواز موفقیت آمیز خود، در پرواز دوم توانست تا ارتفاع بالاتری اوج بگیرد و مدت زمان بیشتری پرواز کرده و حتی به سمت طرفین هم حرکت کند.

نخستین پرواز این هلیکوپتر تنها ۳۹ ثانیه طول کشید و فقط توانست حرکت مستقیم از پایین به بالا داشته باشد. در اولین پرواز خود تنها سه متر اوج گرفت. اما در پرواز دوم که روز دوم اردیبهشت ساعت ۱۴ به وقت تهران انجام شد،‌ این هلیکوپتر موفق شد تا ارتفاع بیشتری نسبت به اولین پرواز خود اوج بگیرد. مدت زمان این پرواز ۵۱.۹ ثانیه گزارش شده است.

این هلیکوپتر برنامه ۳۰ روزه‌ای را در مریخ دنبال می‌کند. پرواز دوم نیز مانند پرواز اول با تاخیر چند دقیقه‌ای به دلیل مشکلات مربوط به انتقال سیگنال‌ها از زمین انجام شد. در طول پرواز، مریخ نورد استقامت،‌ داده‌های دورسنجی را به مرکز کنترل در کالیفرنیا منتقل می‌کرد و فیلم این پرواز را نیز ضبط کرد.

مدیر پروژه در مورد پرواز دوم اعلام کرده بود که هلیکوپتر نبوغ می‌تواند در این پرواز تا ارتفاع ۵ متری اوج بگیرد و تا مسافت ۲ متری به طرفین نیز حرکت کند. با توجه به موفقیت دو پرواز هلیکوپتر، تیم تحقیقاتی اهداف بلند پروازانه‌تری را برای صعود این هلیکوپتر در نظر خواهند گرفت.

«باب بالارام»‌از مهندسان ارشد این پروژه می‌گوید:

«بررسی‌ها و مدل‌سازی کامپیوتری انجام شده در مورد هر دو پرواز انجام شده توسط هلیکوپتر اینجنیوتی بسیار دقیق بوده است و اکنون می‌توان به اهداف بزرگ‌تری فکر کنیم.»

ناسا در ابتدای اسفند ماه ۱۳۹۹ موفق شد مریخ نورد «پشتکار» را پس از سفری ۷ ماهه با موفقیت روی سطح مریخ فرود آورد. یکی از جالب‌ترین بخش‌های این پروژه، هلیکوپتری به نام «نبوغ» بود. پرواز این هلیکوپتر برفراز مریخ چالش‌های بسیاری به همراه دارد. جاذبه سیاره سرخ بسیار ضعیف‌تر از زمین است و تراکم جو آن هم بسیار کمتر است. اما بزرگ‌ترین جالش هلیکوپتر نبوغ، دمای بسیار پایین مریخ است که در شب‌ها به منفی ۹۰ درجه سانتیگراد می‌رسد. با این وجود این هلیکوپتر تاکنون توانسته بر مشکلات موجود فایق آید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی