ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

فضای مجازی به کاهش افسردگی و بهبود کیفیت زندگی افراد میانسال کمک می‌کند

برقراری ارتباط از طریق شبکه‌های اجتماعی با عزیزان و حضور در فضای مجازی به بهتر شدن حال افراد مسن و کاهش اثرات بیماری‌هایی مانند افسردگی و انزوا کمک می‌کند. محققان با بررسی وضعیت ۳۴۹۱ فرد ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۸:۰۰

برقراری ارتباط از طریق شبکه‌های اجتماعی با عزیزان و حضور در فضای مجازی به بهتر شدن حال افراد مسن و کاهش اثرات بیماری‌هایی مانند افسردگی و انزوا کمک می‌کند.

محققان با بررسی وضعیت ۳۴۹۱ فرد سالمند در تابستان ۲۰۲۰ دریافتند که افراد سالمندی که از فضای مجازی برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنند، کمتر دچار افسردگی می‌شوند و استفاده از اینترنت در زندگی روزانه می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کند.

براساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، افراد سالمندی که از اینترنت برای جستجوی اطلاعات مربوط به سلامتی استفاده می‌کنند، از نظر روحی ممکن است دچار اضطراب شوند و بهتر است در جستجوهای اینترنتی به این موضوع توجه داشته باشند.

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی در گروه سنی ۵۵ تا ۷۵ سال که روزانه یک بار یا بیشتر از طریق شبکه‌های اجتماعی با عزیزان خود ارتباط برقرار می‌کنند، کیفیت بالاتری از زندگی را تجربه کرده و احساس رضایت بالاتری از زندگی دارند.

تیم تحقیقاتی امیدوار است که نتایج چنین تحقیقاتی افراد مسن را ترغیب به استفاده از اینترنت کند. همچنین نتایج این تحقیق به افراد جان نیز یادآوری می‌کند که برقراری ارتباط با افراد مسن از طریق شبکه‌های اجتماعی می‌‌تواند به بهداشت روانی این گروه سنی آسیب پذیر کمک کند تا از مشکلاتی مانند تنهایی و احساس انزوا رنج نبرند.

بعد از همه گیری کرونا و شرایط قرنطینه، افراد مسن بیش از سایر گروه‌ها در معرض تبعات این بیماری قرار گرفتند و چنین راهکارهایی می‌تواند خلا به وجود آمده برای این گروه سنی را تا حد زیادی برطرف کند.

شرکت کنندگان در این تحقیق از نظر میزان استفاده از اینترنت و همچنین سلامت روان مورد بررسی قرار گرفتند. دکتر «سیمون ایوانز» مدرس علوم اعصاب و یکی از محققان این پژوهش می‌گوید:

« با توجه به ادامه محدودیت‌های اجتماعی در جریان همه گیری کرونا، افراد مسن بیشتر در معرض خطر تنهایی و آسیب‌های روانی ناشی از آن قرار دارند. اما تحقیقات نشان می‌دهد که ارتباط برقرار کردن از طریق اینترنتی می‌تواند نقش موثری در حل برخی از مشکلات افراد مسن از جمله تنهایی داشته باشد.»

در بخشی از این تحقیق به این موضوع اشاره شده است که افراد میانسالی که موضوعات مرتبط با سلامتی را در فضای مجازی جستجو می‌کنند، ممکن است بیشتر از بقیه در معرض نگرانی و اضطراب قرار بگیرند و این رویکرد نتیجه معکوس برایشان خواهد داشت.

مطالعات آماری از کاربران سالمند در انگلستان نشان می‌دهد که فقط ۵۴ درصد افراد مسن بالای ۷۵ سال، به صورت منظم از اینترنت استفاده می‌کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی