ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی‌

بررسی سامسونگ گلکسی A52 و گلکسی A72؛ فصل جدید رقابت [تماشا کنید]

چند سالی می‌شود که سری گلکسی A سامسونگ بازار را قبضه کرده‌اند. این خانواده محبوب که حالا ده‌ها عضو مختلف با قیمت‌های متنوع دارد، تمام سلیقه‌ها را پوشش می‌دهد و هر کسی با هر بودجه‌ای ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۰

چند سالی می‌شود که سری گلکسی A سامسونگ بازار را قبضه کرده‌اند. این خانواده محبوب که حالا ده‌ها عضو مختلف با قیمت‌های متنوع دارد، تمام سلیقه‌ها را پوشش می‌دهد و هر کسی با هر بودجه‌ای می‌تواند گزینه مناسبی را از میان این جمع انتخاب کند. سامسونگ در آخرین روز کاری سال ۱۳۹۹ در رویدادی که نام بامسمای Galaxy Awesome Unpacked برایش انتخاب شده بود، دو محصول فوق‌العاده را به این خانواده اضافه کرد: گلکسی A52 و گلکسی A72. این دو گوشی معیاری برای میان‌رده‌های سال ۲۰۲۱ هستند و رقابت سنگین این حوزه را به سطح تازه‌ای سوق می‌دهند.

سامسونگ برای گلکسی A52 و گلکسی A72 سنگ تمام گذاشته است. البته از سامسونگ به‌عنوان سردمدار بازار موبایل جز این هم انتظار نمی‌رود، اما باید پذیرفت که شرکت‌های چینی از جمله شیائومی هم با معرفی میان‌رده‌های ارزشمند طی سال‌های اخیر، فشار زیادی را به سامسونگ وارد کرده‌اند. نتیجه این رقابت هم برای ما کاملاً شیرین و دلچسب بوده است؛ حالا میان‌رده‌هایی داریم که برای استفاده عمومی دست‌کمی از پرچم‌داران ندارند. با این مقدمات، سراغ این دو میان‌رده حرفه‌ای سامسونگ می‌رویم.

هر دو گوشی پیشرفت محسوسی را نسبت به نسل قبل تجربه کرده‌اند؛ حالا گلکسی A52 بیشتر و گلکسی A72 کمتر. با این حال برخلاف مدل‌های سال گذشته، تفاوت بین دو گوشی چندان چشمگیر نیست، یعنی گلکسی A72 فقط اندکی بزرگ‌تر است و یک دوربین تله‌فوتو اضافه دارد. این موضوع برای من یادآور گلکسی A8 و A8 پلاس است که چند سال قبل در دیجیاتو بررسی کرده بودم. نکته مهم دیگر این است که هر دو گوشی مدل 5G با سخت‌افزار بسیار قوی‌تر هم دارند (گلکسی A52 5G معرفی شده و گلکسی A72 5G هم به احتمال زیاد به‌زودی معرفی خواهد شد) ولی فعلاً مدل LTE را در اختیار داریم.

بررسی ویدیویی سامسونگ گلکسی A52 و گلکسی A72

تماشای ویدیو از آپارات

تماشای ویدیو با کیفیت عالی از یوتوب

طراحی و کیفیت ساخت

سامسونگ امسال تلاش کرده با تغییر طراحی و انتخاب رنگ‌های جذاب، نسل جوان را به خریدن سری گلکسی A ترغیب کند. البته می‌دانید که طراحی گوشی را نمی‌توان خیلی تغییر داد و هر سال فقط شاهد تغییر جزئی چیدمان دوربین‌ها و بافت بدنه هستیم. آن دوران هم گذشت که میان‌رده‌های پریمیوم سامسونگ با بدنه فلزی و شیشه‌ای معرفی می‌شدند. حالا با بدنه پلی‌کربناتی یا همان پلاستیکی خودمان روبرو هستیم که می‌تواند انتخاب بهتری باشد. همه‌چیز بستگی به نگاه شما دارد.

گلکسی A52 و گلکسی A72 دو گوشی بسیار زیبا و خوش‌ساخت هستند. خوش‌بختانه سامسونگ گلستیک را کنار گذاشته و از بدنه پلی‌کربناتی مات در این دو گوشی استفاده کرده که مقاومت بیشتری در برابر ضربه و خط و خش دارند. انتخاب رنگ سامسونگ را هم باید تحسین کرد: رنگ‌های مشکی و سفید برای آنها که سادگی را دوست دارند و رنگ‌های بنفش و آبی برای خاص‌پسندان. البته هر دو رنگ مشکی و آبی که به دست ما رسیده به‌راحتی لک می‌شوند و کمی لغزنده هستند، ولی به‌نظر من باز هم انتخاب بهتری نسبت به پلاستیک براق نسل‌های قبلی محسوب می‌شوند.

نکته‌ای که در همان ابتدا توجه شما را جلب می‌کند، وزن کمتر از انتظار گوشی‌هاست. گلکسی A52 و گلکسی A72 سبک نیستند، چون به‌ترتیب ۱۸۹ و ۲۰۳ گرم وزن دارند ولی سنگینی آنها در دست حس نمی‌شود. گلکسی A52 از نظر فیزیکی ایده‌آل است و وزن و ابعاد بسیار خوبی دارد، ولی برای استفاده راحت از گلکسی A72 به دستان بزرگ‌تری نیاز دارید. اگرچه کیفیت ساخت دو گوشی بسیار بالاست، ولی جنس فریم و پنل پشتی می‌تواند حس متفاوتی را در افراد مختلف ایجاد کند. نظر من این است که بدنه این دو گوشی، حس یک میان‌رده پریمیوم را به من نمی‌دهد ولی شاید نظر شما متفاوت باشد.

ماژول دوربین هم اندکی دستخوش تغییر شده و حالا با لبه‌های نرم از بدنه بیرون زده است. بافت و رنگ ماژول دوربین هم با بدنه یکسان است تا پشت گوشی یک‌دست‌تر به چشم بیاید. بیرون‌زدگی ماژول دوربین حدود ۲ میلیمتر است و می‌تواند تعادل گوشی روی سطح صاف را به‌هم بزند.

از دیگر تغییرات مهم بدنه گلکسی A52 و گلکسی A72 نسبت به نسل قبل هم می‌توان به این دو مورد اشاره کرد: شیشه محافظ نمایشگر از گوریلا گلس ۳ به گوریلا گلس ۵ ارتقاء یافته تا مقاومت بیشتری در برابر ضربه و خط و خش داشته باشد؛ و دیگری این‌که بدنه دو گوشی با استاندارد IP67 در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم است. البته در سال‌های نه‌چندان دور، میان‌رده‌های پریمیوم سامسونگ استاندارد IP68 داشتند ولی طی دو-سه سال اخیر از این ویژگی بی‌بهره بودند.

نمایشگر

یکی از بخش‌هایی که گلکسی A52 و گلکسی A72‌ را به‌خوبی از نسل‌های قبل و دیگر رقبا متمایز می‌کند، نمایشگر است. سامسونگ امسال نمایشگر سوپر امولد با نرخ رفرش ۹۰ هرتزی را در میان‌رده‌هایش به‌کار گرفته تا تجربه لذت‌بخشی از کار کردن با اندروید را در اختیار شما بگذارد. البته گلکسی A32 کمی زودتر به این ویژگی مجهز شد تا اولین میان‌رده سامسونگ با صفحه ۹۰ هرتزی باشد.

گلکسی A52 نمایشگر ۶.۵ اینچی و گلکسی A72 نمایشگر ۶.۷ اینچی دارد. رزولوشن نمایشگر هر دو گوشی ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل و تراکم پیکسلی آنها به ترتیب برابر ۴۰۷ و ۳۹۴ پیکسل در هر اینچ است. مهم‌تر از این‌ها، هر دو نمایشگر از نرخ رفرش ۹۰ هرتزی پشتیبانی می‌کنند و حداکثر روشنایی آنها به ۸۰۰ نیت می‌رسد. بدین‌ترتیب با اطمینان می‌توان گفت نمایشگر این دو میان‌رده سامسونگ در حد و اندازه پرچمداران عمل می‌کنند.

شاید تصور کنید این اعداد فقط روی کاغذ جذاب هستند، ولی واقعیت حتی بهتر از این است. به نظر من گلکسی A52 و گلکسی A72 در حال حاضر بهترین نمایشگر دنیای میان‌رده‌ها را دارند. نگاه کردن به تصویر این نمایشگر با رنگ‌های جذاب و زنده و کنتراست بی‌نهایت، به‌شدت دل‌پذیر است و حتی کار کردن با رابط کاربری را لذت‌بخش‌تر می‌کند. اشباع رنگ‌ها کمی بیشتر از پرچم‌داران امسال سامسونگ یعنی گلکسی S21 است ولی از حالت طبیعی خارج نمی‌شود. اگر رنگ‌های طبیعی‌تری نیاز دارید می‌توانید از منوی تنظیمات، حالت رنگ طبیعی (Natural) را انتخاب کنید.

روشنایی ۸۰۰ نیتی نمایشگر که فقط در حالت خودکار و در محیط بسیار پرنور فعال می‌شود هم نیازی به تعریف ندارد. با این سطح از روشنایی به‌راحتی می‌توانید تحت هر شرایطی از جمله زیر نور خورشید با گوشی کار کنید.

صفحه ۹۰ هرتزی اگرچه به‌پای نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی پرچمداران سامسونگ نمی‌رسد ولی باز هم تجربه‌ای لذت‌بخش از اندروید را در اختیار شما می‌گذارد. نرخ رفرش صفحه گلکسی A52 و گلکسی A72 ثابت است، یعنی یا ۹۰ یا ۶۰. جالب این‌که بعضی اپ‌ها از جمله اپلیکیشن دوربین یا اکثر بازی‌ها روی نرخ رفرش ۶۰ هرتز قفل هستند، درحالی‌که در حالت ۹۰ هرتزی حتی صفحه همیشه روشن (AOD) هم ۹۰ هرتزی اجرا می‌شود.

نرم‌افزار و رابط کاربری

سامسونگ گلکسی A52 و گلکسی A72 را همراه جدیدترین نسخه سیستم‌عامل و رابط کاربری یعنی اندروید ۱۱ و One UI 3.1 روانه بازار کرده که ترکیب به‌روز و مورد انتظاری محسوب می‌شود. نکته مهم این‌جاست که سامسونگ وعده داده تا ۳ سال آپدیت سیستم‌عامل و تا ۴ سال آپدیت امنیتی را برای این گوشی‌ها منتشر می‌کند. بنابراین میان‌رده‌های جدید سامسونگ اندروید ۱۴ را هم دریافت خواهند کرد. کمتر شرکتی حاضر است چنین وعده‌ای بدهد، چه برسد به این‌که وعده‌هایش را اجرا کند.

رابط کاربری One UI 3.1 تفاوت چشمگیری با دو نسل قبل ندارد و فقط کمی روان‌تر و سبک‌تر شده است. البته نمایشگر ۹۰ هرتزی هم در ایجاد این حس بی‌تأثیر نیست. با سوایپ به سمت راست از صفحه اصلی به فید گوگل می‌رسید که جایگزین فید اختصاصی سامسونگ شده است. سوایپ به بالا و پایین هم به‌ترتیب کشوی اپلیکیشن‌ها و منوی دسترسی سریع را باز می‌کند. این منو حالا تمام صفحه را می‌پوشاند، حتی اگر هیچ نوتیفیکیشنی نداشته باشید.

از تغییرات جزئی رابط کاربری One UI 3.1 می‌توان به امکان افزودن ویجت Digital Wellbeing به صفحه همیشه روشن (AOD) اشاره کرد. همچنین می‌توانید اپ‌های پرکاربرد را به منوی اشتراک‌گذاری اضافه کنید تا سریع‌تر به آنها دست پیدا کنید. امکان حذف موقعیت مکانی و دیگر اطلاعات اضافه از عکس‌ها و فایل‌ها هنگام اشتراک‌گذاری نیز وجود دارد.

یکی از قابلیت‌های کاربری اندروید ۱۱ که در One UI 3.1 هم دیده می‌شود، سابقه اعلان‌هاست که به‌شکل پیش‌فرض غیرفعال است. پیشنهاد می‌کنم با ورود به صفحه تنظیمات و جستجوی Notification History این قابلیت را فعال کنید تا اگر اعلانی را به‌اشتباه حذف کردید، بتوانید در همین منو دوباره پیدایش کنید.

گیم‌لانچر هم یکی از اپلیکیشن‌های همیشگی رابط کاربری سامسونگ است که قابلیت‌های مختصری را برای تجربه بهتر بازی‌ها در اختیار شما می‌گذارد. به‌عنوان مثال می‌توانید اعلان‌ها را هنگام بازی غیرفعال کنید، یا کل زمانی که به بازی کردن اختصاص داده‌اید را ببینید. اگر این عدد شما را نگران می‌کند، می‌توانید غیرفعال‌اش کنید.

سخت‌افزار

همان‌طور که ابتدای مطلب گفتم، گلکسی A52 و گلکسی A72 سخت‌افزار مشابهی دارند، یعنی هر دو از چیپ اسنپدراگون 720G استفاده می‌کنند، ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی دارند. البته گلکسی A52 مدل دیگری با ۴ گیگابایت حافظه رم هم دارد. بدین ترتیب گلکسی A52 در مقایسه با نسل قبلی (مجهز به چیپ اگزینوس ۹۶۱۱) بسیار قوی‌تر شده ولی گلکسی A72 نسبت به نسل قبل (با چیپ اسنپدراگون 730) اندکی ضعیف‌تر شده است.

نتایج بنچمارک‌های آنتوتو ۹، گیک‌بنچ ۵، پی‌سی مارک و تری‌دی مارک (وایلد لایف و اسلینگ‌شات اکستریم) نشان می‌دهند که هر دو گوشی در یک سطح کارآیی دارند. این نتایج را در ادامه می‌بینید.

گلکسی A52 و گلکسی A72 توان کافی برای اجرای روان اندروید، رابط کاربری، اکثر اپ‌ها و بعضی بازی‌ها را دارند. من مثل همیشه چند بازی را روی این دو گوشی تست کردم و نتایج زیر را به‌دست آوردم:

  • آلتو ادیسه با نرخ فریم ۶۰ ثانیه به روان‌ترین شکل ممکن و بدون هیچ‌گونه لگ و تأخیر اجرا می‌شود. این بازی امکان اجرا روی حالت ۹۰ فریم را نداشت.
  • کال آو دوتی موبایل با تنظیمات گرافیکی بالا (High) و نرخ فریم حداکثر (Max) نسبتاً روان و بدون لگ اجرا می‌شود ولی اگر اهل رقابت‌های سنگین هستید، پیشنهاد می‌کنم تنظیمات گرافیکی را روی حالت متوسط (Medium) قرار دهید.
  • اسکای بازی مناسبی برای این دو گوشی نیست چون ظاهراً با چیپست اسنپدراگون ۷۲۰ سازگاری ندارد. نرخ فریم به ۳۰ محدود است و گاهی اوقات پایین‌تر هم می‌آید. گرافیک بازی هم چندان دلچسب نیست.
  • آسفالت ۹ هم نتیجه مشابهی دارد. این بازی روی میان‌رده‌های جدید سامسونگ با لگ‌های محسوس و نرخ فریم پایین (بین ۱۵ تا ۲۰) اجرا می‌شود و گزینه ۶۰ فریم را هم در اختیار شما نمی‌گذارد.

برای این‌که به نرخ فریم بالای ۶۰ برسید و از صفحه ۹۰ هرتزی لذت ببرید، باید سراغ بازی‌های بسیار سبک بروید. در کل تجربه گیمینگ روی گلکسی A52 و گلکسی A72 از سطح میان‌رده‌ها فراتر نمی‌رود. جالب این‌که گلکسی A71 بازی آسفالت ۹ را روی حالت ۶۰ فریم و با نرخ فریم بسیار بهتر از گلکسی A71 اجرا می‌کند.

تجربه صوتی گلکسی A52 و گلکسی A72 فراتر از میان‌رده‌هاست. سامسونگ سرانجام اسپیکر استریو را به میان‌رده‌هایش هم آورد تا تجربه شنیداری کاربران را هم تا حد زیادی بهبود دهد. البته پیش از سامسونگ شاهد استفاده از این ویژگی در گوشی‌های رقبا نیز بودیم. گلکسی A52 و گلکسی A72 از ترکیب بلندگوی اصلی در لبه پایینی و بلندگوی مکالمه برای پخش صدا استفاده می‌کنند. صدای این دو بلندگو چندان متوازن نیست اما ترکیب آنها با یکدیگر، صدای بلند و واضحی را پخش می‌کند. اسپیکر اصلی این دو گوشی بسیار باکیفیت است در کنار فرکانس‌های بالا و میانی، اندکی هم صدای بیس پخش می‌کند.

دوربین

گلکسی A52 و گلکسی A72 بین بهترین گوشی‌های بازار برای عکاسی قرار می‌گیرند. گلکسی A52 در مقایسه با نسل قبل، پیشرفت قابل توجهی داشته و به دوربین اصلی با سنسور بزرگ مجهز شده است. گلکسی A72 هم یک دوربین تله‌فوتو با زوم اپتیکال ۳ برابری دارد که نمونه‌اش را در میان‌رده‌ها کمتر دیده‌ایم. دوربین‌های اصلی این دو گوشی لرزشگیر اپتیکال (OIS) دارند تا در محیط تاریک بهتر عکاسی کنید. در ادامه مشخصات دوربین‌های این دو گوشی را مرور می‌کنیم

گلکسی A52

  • دوربین واید ۶۴ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۱.۷ اینچی، ضریب اف ۱.۸، فوکوس خودکار PDAF، لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی، ضریب اف ۲.۲
  • دوربین عمق‌سنج ۵ مگاپیکسلی، ضریب اف ۲.۴
  • دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی، ضریب اف ۲.۴
  • دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۲.۸ اینچی، ضریب اف ۲.۲

گلکسی A72

  • دوربین واید ۶۴ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۱.۷ اینچی، ضریب اف ۱.۸، فوکوس خودکار PDAF، لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی، ضریب اف ۲.۲
  • دوربین تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی، زوم اپتیکال ۳ برابری، ضریب اف ۲.۴، فوکوس خودکار PDAF، لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی، ضریب اف ۲.۴
  • دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۲.۸ اینچی، ضریب اف ۲.۲

پس از بررسی چند عکس، مشخص شد که دوربین‌های مشترک این دو گوشی عملکرد یکسانی دارند. بنابراین در ادامه فقط تصاویر ثبت شده با گلکسی A72 را می‌بینید.

دوربین اصلی گلکسی A72 یکی از بهترین دوربین‌های دنیای میان‌رده‌هاست. این دوربین در نور کافی تصاویر فوق‌العاده‌ای می‌گیرد که از نظر رنگ، نور و جزئیات، همه را راضی خواهند کرد. البته اشباع رنگ‌ها و به‌خصوص رنگ سبز تا حدی بیشتر از حالت عادی است اما آزاردهنده نیست. در ادامه چند عکس ثبت شده با دوربین اصلی این گوشی را در نور کافی می‌بینید.

در محیط تاریک هم می‌توانید روی دوربین اصلی گلکسی A72 حساب کنید. لرزشگیر اپتیکال به نرم‌افزار دوربین کمک می‌کند تا شاتر را برای مدت بیشتری باز نگه‌دارد و نور بیشتری جذب کند. این موضوع باعث کاهش نویز تصویر می‌شود اما از طرفی سامسونگ با پردازش نه‌چندان مناسب، این برتری را تا حدی از بین می‌برد. در محیط تاریک هم‌چنان با رنگ‌های چشم‌نواز روبرو هستیم اما کمی نویز هم در تصاویر دیده می‌شود و بخش‌های تاریک تصویر، تاریک باقی می‌مانند. نایت‌مود کمی اوضاع را بهبود می‌دهد ولی معجزه نمی‌کند. هنگام استفاده از نایت‌مود، رزولوشن عکس از ۱۶ به ۱۲ مگاپیکسل کاهش پیدا می‌کند و کادر کمی کراپ می‌شود.

image
image
image
image
image
image

دوربین اولتراواید گلکسی A72 در همان حد میان‌رده‌ها کار می‌کند و انقلابی نیست. بنابراین در نور کافی می‌توانید عکس‌های خوبی با این دوربین بگیرید اما در محیط تاریک چندان به‌کار نخواهد آمد. نکته عجیب این‌که نرم‌افزار دوربین گلکسی A52 امکان استفاده از نایت‌مود با دوربین اولتراواید را به شما می‌دهد ولی این قابلیت در گلکسی A72 وجود ندارد. البته نایت‌مود با این دوربین هم کار زیادی از دستش برنمی‌آید. کیفیت تصاویر در گوشه‌ها نسبتاً‌ پایین است اما اگر گزینه اصلاح اعوجاج لبه‌ها را در منوی تنظیمات غیرفعال کنید، مقداری از این مشکل برطرف می‌شود.

سامسونگ با افزودن دوربین تله‌فوتو به گلکسی A72 تجربه عکاسی با میان‌رده‌ها را کمی بهبود بخشیده است. با این حال سنسور کوچک با رزولوشن پایین، فقط در شرایط نوری ایده‌آل به‌کار می‌آید. این دوربین در نور کافی عکس‌های بسیار خوبی می‌گیرد ولی وقتی نور محیط مناسب نباشد، نرم‌افزار دوربین ترجیح می‌دهد از زوم دیجیتال دوربین اصلی برای بزرگ‌نمایی استفاده کند. کیفیت کلی عکس‌های این دوربین قابل قبول است ولی نمی‌توان از این دوربین به‌عنوان مزیت رقابتی اصلی گلکسی A72 نام برد. در واقع دوربین اصلی این گوشی و گلکسی A52 تا ۲ برابر زوم دیجیتال را بدون افت محسوس کیفیت در اختیار شما می‌گذارند.

دوربین ماکرو معمولاً فقط در ابتدای کار کمی جذاب است و پس از یکی-دو هفته سراغ‌اش نمی‌روید. این دوربین فقط در شرایط نوری مناسب عکس‌های قابل قبولی می‌گیرد و استفاده از آن به علاقه شما به عکاسی از سوژه‌های نزدیک بستگی دارد.

دوربین سلفی گلکسی A72 و گلکسی A52 یکی از بهترین نمونه‌ها در دنیای میان‌رده‌ها محسوب می‌شود. این دوربین با رزولوشن بالا و بازه دینامیکی وسیع، هم چهره شما و هم پس‌زمینه را با جزئیات بالا ثبت می‌کند. پرتره‌ها هم دقت مناسبی دارند و شاهد خطای فاحش در جداسازی سوژه از پس‌زمینه نیستیم. در محیط تاریک می‌توانید از نایت‌مود استفاده کنید تا وضعیت رنگ و نور سلفی‌ها بسیار بهتر شود.

در مجموع می‌توان گفت دوربین اصلی و دوربین سلفی میان‌رده‌های جدید سامسونگ باکیفیت‌تر از رقبا هستند ولی بقیه دوربین‌ها را نمی‌توان بین نقاط قوت اصلی آنها جا داد.

باتری و شارژ

ظرفیت باتری گلکسی A52 و گلکسی A72 نسبت به نسل قبلی ۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت بیشتر شده و به‌ترتیب به ۴۵۰۰ و ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت رسیده است. این ارقام با توجه به سخت‌افزار نسبتاً قدرتمند و نمایشگر بزرگ ۹۰ هرتزی، کاملاً رضایت‌بخش هستند. تست باتری با اپلیکیشن پی‌سی‌مارک با وای‌فای روشن و روشنایی ۵۰ درصدی نمایشگر در حالت ۹۰ هرتزی نشان داد با دو گوشی قدرتمند از نظر شارژدهی روبرو هستیم. در این تست، گلکسی A52 حدود ۱۲ ساعت و گلکسی A72 حدود ۱۳ ساعت دوام آوردند.

این دو گوشی از شارژ سریع ۲۵ واتی هم پشتیبانی می‌کنند که طبق ادعای سامسونگ طی نیم ساعت تا ۵۰ درصد و طی ۹۰ الی ۱۰۰ دقیقه باتری را شارژ خواهد کرد. البته ما این دو گوشی را بدون جعبه دریافت کردیم و امکان تست ادعای سامسونگ را نداشتیم ولی طبق تجربه، این اعداد را می‌توان واقعی دانست. فقدان شارژ وایرلس را می‌توان یکی از معدود نقاط ضعف میان‌رده‌های جدید سامسونگ عنوان کرد.

جمع‌بندی

گلکسی A52 و گلکسی A72 دو گوشی میان‌رده ارزشمند در بازار کشور هستند و تقریباً نیاز تمام کاربران را برطرف می‌کنند، ولی آیا بهترین انتخاب در بازه قیمتی حدود ۱۰ میلیون تومان محسوب می‌شوند؟ پاسخ به این سؤال بستگی به علائق شما دارد. اگر طرفدار سامسونگ هستید احتمالا از خریدن این گوشی‌ها راضی خواهید بود. طراحی زیبا و مینیمال، نمایشگر فوق‌العاده، سخت‌افزار مناسب، دوربین اصلی حرفه‌ای و شارژدهی خوب از ویژگی‌های مثبت این دو میان‌رده هستند. پشتیبانی نرم‌افزاری و امنیتی درازمدت سامسونگ هم خیال شما را برای چند سال راحت خواهد کرد.

اگر گوشی‌های قبلی این سری به‌جز گلکسی A71 دارید و می‌خواهید گوشی نو بگیرید، پیشنهاد می‌کنم گلکسی A52 را انتخاب کنید، چون تمام ویژگی‌های گلکسی A72 را دارد. نگران دوربین تله‌فوتو هم نباشید چون دوربین اصلی این گوشی می‌تواند تا ۲ برابر زوم دیجیتال بدون افت محسوس کیفیت را در اختیار شما بگذارد. تعویض گلکسی A71 با این دو میان‌رده جدید را توصیه نمی‌کنم، چون به‌جز نمایشگر ۹۰ هرتزی تغییر دیگری را احساس نخواهید کرد. گلکسی A52 5G هم گزینه ارزشمند دیگریست که به‌زودی در دیجیاتو بررسی خواهم کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • alimardaniiii
    alimardaniiii | ۱۸ تیر ۱۴۰۰

    آقای @حمید مقدسی
    به موردی برخوردم که شاید برای دوستان جالب باشه . این بحث در مورد رنگ Awesome Blue در گوشی های A52 – A72 هست .

    دو نوع از این رنگ وجود دارد یکی آبی غلیظ و یکیرنک آبی روشن ؟!!

    اول فکر کردم چشمام اشتباه میبینه . بعد درفروشکاه ها و و سایت های ببین المللی دیدم واقعیت داره .

    نمیدونم مربوط به کیفیت ساخته یا چیز دیگه . ولی دو نوع رنگ آبی هست برای این گوشی !!!!!!!!!!

    رنگ آبی غلیظ
    https://www.businessinsider.in/thumb/msid-81756614,width-600,resizemode-4,imgsize-233138/tech/mobile/news/checkout-samsung-galaxy-a52-mobile-phone-review/samsung-galaxy-a52.jpg

    رنک آبی روشن
    https://media.techpp.com/wp-content/uploads/2021/05/samsung-galaxy-A52-review-4.jpg

    —————-
    عکس اولی
    https://s4.uupload.ir/files/galaxy-a52_fonearena-1-1024x648_5hqx.jpg

    عکس دوم
    https://s4.uupload.ir/files/samsung-galaxy-a52-nahled_3lak.jpg

  • rezakianoosh
    rezakianoosh | ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

    سلام pcoco x3 nfc از نظر دوربین توی عکس و فیلم بهتره یا a52 و a72؟

    • alimardaniiii
      alimardaniiii | ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰

      A72 عکس های بهتری داره

  • alimardaniiii
    alimardaniiii | ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

    حاشیه ها هم پسرفت داشته .
    حاشیه ها نسبت به A51 بسیار بیشتر شده و این نا امید کنندست .

    ولی در کل پیشرفت عالی هستند و استفاده از پردازنده اسنپدراگون عالی بوده .

  • alimardaniiii
    alimardaniiii | ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

    بسیار ممنونم از بررسی عالیتون .
    واقعا این بیشتر شدن لنز ها دیگه داره کسل کننده میشه . لنز قطعه گرونی هست .ای کاش سامسونگ یک لنز بزرگ و با کیفیت استفاده میکرد و هزینه باقی لنز ها رو صرف کیفیت بدنه و افزایش قدرت تراشه میکرد .
    در مورد پردازنده :
    ای کاش حداقل در نسخه LTE از Snapdragon 732G استفاده میشد.
    واقعا چرا باید A42 و A52 هر دو و احتمالاً A72 5G یک پردازنده داشته باشند ؟ منظورم Snapdragon 750G هست .
    سامسونگ هیچ وقت از پردازنده پرچمدار سری 700 استفاده نکرده .
    مثلا اسنپدراگون 780 یا 765

مطالب پیشنهادی