ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

بزرگترین هواپیمای خانواده ۷۳۷ مکس بوئینگ اولین پروازش را انجام داد

هواپیما بوئینگ ۷۳۷ مکس ۱۰ بالاخره برای اولین بار پرواز کرد. بزرگترین عضو خانواده ۷۳۷ مکس یعنی مکس ۱۰ برای رقابت با هواپیمای ایرباس A321neo توسعه پیدا کرده و می‌خواهد پس از پایان همه‌گیری کرونا، ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۰

هواپیما بوئینگ ۷۳۷ مکس ۱۰ بالاخره برای اولین بار پرواز کرد. بزرگترین عضو خانواده ۷۳۷ مکس یعنی مکس ۱۰ برای رقابت با هواپیمای ایرباس A321neo توسعه پیدا کرده و می‌خواهد پس از پایان همه‌گیری کرونا، نقش بزرگی در صنعت هوانوردی داشته باشد.

این هواپیما از فرودگاه «رنتون» در واشنگتن از زمین بلند شد و توسط خلبان کاپیتان «جنیفر هندرسون» در بوئینگ فیلد در سیاتل فرود آمد. این پرواز موفق شروع‌کننده برنامه آزمایشی جامعی خواهد بود که در نهایت منجر به دریافت تاییدیه از سوی رگولاتورها می‌شود. بوئینگ می‌خواهد از سال ۲۰۲۳ شروع به استفاده تجاری از هواپیمای ۷۳۷ مکس ۱۰ کند.

این هواپیما مبتنی بر ۷۳۷ مکس ۹ است که با وجود ابعاد بزرگتر نسبت به آن، بسیاری از ویژگی‌هایش را حفظ کرده که شامل بال‌ها می‌شود. با این وجود با تغییراتی هم روبه‌رو هستیم که می‌توان به ارابه فرود جدید اشاره کرد. در حالت کلی این هواپیمای جدید در مقایسه با «بوئینگ ۷۳۷ نسل بعدی» تا ۱۴ درصد کربن کمتری تولید می‌کند و همچنین میزان تولید نویز در آن ۵۰ درصد کاهش یافته است.

بوئینگ ادعا می‌کند که مکس ۱۰ دارای کمترین هزینه برای مایل صندلی موجود (CASM) در میان تمام هواپیماهای باریک‌پیکر تجاری است. این هواپیمای بوئینگ در دو کلاس با گنجایش ۱۸۸ تا ۲۰۴ سرنشین وارد بازار می‌شود، البته به علت طول ۴۳.۸ متری آن می‌توان تا ۲۳۰ مسافر را هم حمل کرد.

برد هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس ۱۰ به لطف موتورهای دوقلو «LEAP-1B» شرکت «CFM International» به ۶۱۱۰ کیلومتر می‌رسد.

هندرسون پس از آزمایش این هواپیما از عملکرد مناسبش خبر داد:

«هواپیما به زیبایی کار کرد. مسیری که پرواز کردیم به ما اجازه داد که سیستم‌های هواپیما، کنترل‌های پرواز و کیفیت فرمان‌پذیری را آزمایش کنیم. عملکرد تمام آن‌ها مطابق انتظارمان بود.»

باید منتظر ماند و دید در آینده این هواپیما غول‌پیکر در آزمایش‌ها چه عملکردی از خودش نشان می‌دهد و رگولاتورها چه برخوردی با آن خواهند داشت چرا که سقوط‌های مرگبار ۷۳۷ مکس در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را فراموش نخواهند کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی