ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مهاجرت ماینرها از چین چه عواقبی برای بازار بیت کوین دارد؟

بخشی بزرگی از بیت کوین‌های جهان در چین استخراج می‌شوند، کشوری که در ماه‌های اخیر بسیار سخت‌گیرتر از گذشته عمل می‌کند و ممنوعیت‌های زیادی برای ماینرها درنظر گرفته. اگرچه شاید فکر کنید چنین موضوعی به ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۷ تیر ۱۴۰۰ | ۲۱:۰۰

بخشی بزرگی از بیت کوین‌های جهان در چین استخراج می‌شوند، کشوری که در ماه‌های اخیر بسیار سخت‌گیرتر از گذشته عمل می‌کند و ممنوعیت‌های زیادی برای ماینرها درنظر گرفته. اگرچه شاید فکر کنید چنین موضوعی به ضرر بازار بیت کوین تمام می‌شود، اما در حقیقت می‌تواند تاثیر مثبتی روی بازار داشته باشد.

سال‌هاست چین با رمزارزها مقابله می‌کند. برای مثال بانک مرکزی این کشور در سال ۲۰۱۷ عرضه اولیه سکه یا ICO را غیرقانونی اعلام کرد که نتیجه‌ای جز کاهش قیمت بیت کوین نداشت. اگرچه پس از آن، چین به مرور زمان معاملات رمزارزها را محدود و محدودتر کرد، اما چیزی که اخیرا نگرانی‌های زیادی در پی داشته، ممنوعیت‌های استخراج در چندین استان است.

چندین روز پیش استخراج بیت کوین در استان «سیچوآن» ممنوع شد. گفته می‌شود این ممنوعیت، تعطیلی ۹۰ درصد ظرفیت ماینینگ چین را در پی دارد. علاوه بر این، قیمت بیت کوین هم در آن زمان کاهش چشمگیری پیدا کرد و حتی به کمتر از ۳۰ هزار دلار رسید، البته هم اکنون بازار وضعیت کمی بهتری دارد.

با وجود اینکه چنین ممنوعیت‌هایی باعث ترس، عدم اطمینان و شک و تردید درباره آینده بازار رمزارزها شده، اما بسیاری از کارشناسان چنین اقدامی را به نفع بیت کوین در بلندمدت می‌دانند. در ادامه به بررسی ۳ دلیلی می‌پردازیم که سخت‌گیری‌های چین و مهاجرت ماینرها را به نفع بازار می‌داند.

۱. بهبود تمرکززدایی استخراج بیت کوین

اگرچه خروج ماینرها از چین می‌تواند در کوتاه‌مدت به ضرر بازار باشد، اما در بلندمدت با تمرکززدایی از استخراج بیت کوین در یک کشور، می‌تواند وضعیت بازار را بهبود دهد. اگر ماینرها در کشورها و مناطق جغرافیایی مختلف فعالیت داشته باشند، کمتر در برابر قوانین و سخت‌گیری‌های آینده آسیب‌پذیر خواهند بود.

طبق پیش‌بینی‌ها، ۶۵ درصد استخراج بیت کوین در چین انجام می‌شود و حالا ماینرها به کشورهای دیگری می‌روند تا نگرانی کمتری درباره قوانین داشته باشند. ظاهرا چین از سال ۲۰۱۸ به دنبال ممنوعیت استخراج رمزارز در این کشور بوده و حالا چنین موضوعی با جدیت دنبال می‌شود. در کشورهای دیگری هم بعضا ماینرها با چنین موضوعی مواجه شده‌اند، اما با شدت کمتر.

بازار بیت کوین

با وجود اینکه کشورهای دیگر هم شاید استخراج بیت کوین را ممنوع کنند، هیچ کدام از آن‌ها به اندازه چین به علت سهم بالایش در بازار، اهمیت ندارند. حالا با خروج ماینرها از چین، دیگر به یکباره با وضع یک قانون، وضعیت استخراج بیت کوین تغییر شدیدی نمی‌کند و در بلندمدت بازار وضعیت بهتری را تجربه خواهد کرد.

۲. صنعتی سبزتر

یکی از دلایل مخالفت با بیت کوین، استفاده از انرژی‌های فسیلی برای ماینینگ است و چین کمتر از کشورهای غربی در این زمینه سخت‌گیری می‌کند. حالا با خروج ماینرها از چین و مهاجرت به کشورهای دیگری مانند ایالات متحده، انتظار می‌رود میزان تولید کربن توسط این صنعت کاهش یابد.

یکی از مناطقی که ماینرها می‌توانند به آن مهاجرت کنند، تگزاس آمریکاست که هزینه برق پایینی دارد و سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در این منطقه رو به افزایش است. علاوه بر این، تگزاس تا به امروز رابطه مناسبی با رمزارزها داشته و به همین دلیل می‌تواند از هرنظر مقصد مناسبی برای ماینرها باشد.

در حالت کلی مهاجرت ماینرها به آمریکای شمالی به علت دسترسی به منابع انرژی تجدیدپذیر متنوع‌تر، می‌تواند باعث کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی شود. طبق پیش‌بینی‌ها، نرخ مصرف زغال‌سنگ ماینرها در آمریکای شمالی برابر ۲۸ درصد است، در حالی که این میزان در مناطق آسیایی به ۶۵ درصد می‌رسد.

بازار بیت کوین

علاوه بر دسترسی بیشتر به منابع انرژی تجدیدپذیر، دولت‌های غربی برای تشویق ماینرها به استفاده از چنین انرژی‌هایی، می‌توانند برای آن‌ها مشوق‌های مالی درنظر بگیرند. بنابراین انتظار می‌رود با مهاجرت ماینرها به این کشورها، صنعت استخراج رمزارزها به ویژه بیت کوین سبزتر شود و افراد کمتری بتوانند به آن ایراد بگیرند.

ایلان ماسک که یکی از طرفداران بازار رمزارزها به حساب می‌آید، در گذشته از پذیرش بیت کوین توسط تسلا خبر داده بود، اما پس از مدتی اعلام کرد که شرکت تحت مدیریتش تا زمانی که استفاده از انرژی‌های پاک برای استخراج این رمزارز به ۵۰ درصد نرسد، آن را قبول نخواهد کرد. بنابراین سبزتر شدن صنعت استخراج بیت کوین، می‌تواند در بلندمدت قدم بسیار مثبتی باشد و نوسانات بازار را هم کمتر کند.

۳. عدم ممنوعیت نگهداری بیت کوین در چین

در حالی که چین سخت‌گیری‌ها برای معاملات و استخراج رمزارزها را افزایش داده، اما افراد را مجبور نمی‌کند که دارایی‌هایشان را واگذار کنند. بنابراین مردم در این کشور همچنان می‌توانند بیت کوین یا سایر رمزارزها را نگهداری کنند. بنابراین هولدرهای بلندمدت همچنان در چین وجود خواهند داشت که به نفع بازار خواهد بود.

رمزارزها بطور مستقیم روی اقتصاد چین و ثبات مالی این کشور تاثیر می‌گذارد و چین می‌خواهد با محدودیت‌ها، اقتصادش را از نوسانات بازار رمزارزها دور نگه دارد. با این حال مردم همچنان می‌توانند رمزارز داشته باشند و ممنوعیتی در این زمینه وجود ندارد.

جمع‌بندی

خروج ماینرها از چین می‌تواند مزایایی برای بازار داشته باشد و صدای منتقدان را کمتر کند. انتقادهای اصلی بازار رمزارزها متوجه نحوه استخراج آن‌هاست. عدم استفاده از سوخت‌های فسیلی در دوره‌ای که با گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم می‌کنیم، اهمیت بالایی دارد بنابراین حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر در بلندمدت هم به نفع زمین و هم به نفع صنعت رمزارزها خواهد بود.

با تمرکززدایی از یک کشور، ماینرها در کشورهای مختلف به منابع متنوعی دسترسی پیدا می‌کنند و البته با تغییر یک قانون در یک کشور، بازار دچار نوسان شدید نمی‌شود. بنابراین خروج از این چین، از چنین منظری هم رویکردی مثبت است.

از دلایل احتمالی سخت‌گیری‌های جدید چین می‌توان به سرمایه‌گذاری سنگین روی یوان دیجیتال و همچنین تلاش این کشور برای کاهش نقشش در تولید کربن اشاره کرد.

باید منتظر ماند و دید چه آینده‌ای در انتظار بازار خواهد بود و آیا روزی می‌تواند بیت کوین دوباره قیمتش را به بالای ۶۰ هزار دلار برساند یا خیر، هرچند برخی کارشناسان حتی به قیمت ۱۰۰ هزار دلاری این رمزارز هم اشاره می‌کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی