ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

بهارات بیوتک هند از اثربخشی ۶۵.۲ درصدی واکسن کرونا کواکسین روی گونه دلتا خبر داد

نتایج فاز سوم آزمایش‌های بالینی واکسن کرونا «کواکسین» شرکت بهارات بیوتک هند از اثربخشی ۹۳.۴ درصدی آن روی علائم شدید این ویروس خبر می‌دهد. علاوه بر این، داده‌ها از کارایی ۶۵.۲ درصدی‌اش روی گونه دلتا ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۰

نتایج فاز سوم آزمایش‌های بالینی واکسن کرونا «کواکسین» شرکت بهارات بیوتک هند از اثربخشی ۹۳.۴ درصدی آن روی علائم شدید این ویروس خبر می‌دهد. علاوه بر این، داده‌ها از کارایی ۶۵.۲ درصدی‌اش روی گونه دلتا حکایت دارند.

این واکسن هندی در حالت کلی اثربخشی برابر ۷۷.۸ درصد روی موارد ابتلای علائم‌دار کووید-۱۹ دارد. با این وجود، کارایی آن در برابر گونه دلتا اهمیت بالایی دارد، سویه‌ای که با سرعت بالایی در جهان در حال گسترش است و اخیرا به کشورمان هم راه پیدا کرده است.

این گونه که ابتدا در هند شناسایی شد، افزایش سرسام‌آور شمار مبتلایان و همچنین مرگ و میر در این کشور را در پی داشت و این کشور چندین بار رکورد بیشترین مرگ و میر روزنامه ناشی از کووید-۱۹ را شکست.

در کنار واکسن کرونا کواکسین بهارات بیوتک که در برابر گونه دلتا کارایی بالاتر از ۵۰ درصد دارد، آسترازنکا هم ماه گذشته میلادی از اثربخشی واکسن تولیدی‌اش روی این سویه خبر داد.

واکسن کرونا کواکسین بهارات

بهارات بیوتک با انتشار نتایج فاز نهایی آزمایش‌های بالینی، تخمین زده که ماهانه می‌تواند ۲۳ میلیون دوز از این واکسن را تولید کند.

شرکت آمریکایی «.Ocugen Inc» در توسعه واکسن کواکسین نقش داشته و خودش را برای دریافت تاییدیه کامل از ایالات متحده آماده می‌کند که نتایج اخیر می‌تواند مسیر را برایش هموار کند.

گونه دلتا که در ماه‌های اخیر برای هند دردسرهای زیادی ایجاد کرده، حالا به کشورهای مختلفی راه پیدا کرده و اهمیت واکسیناسیون دوچندان شده. با این حال، بحث‌های زیادی درباره کارایی واکسن‌ها روی این سویه وجود داشت که با توجه به نتایج تا به امروز، ظاهرا می‌توان به شکست آن توسط واکسن‌های کنونی امیدوار بود.

تا زمانی که کرونا در جهان شیوع داشته باشد و میزبان جدیدی پیدا کند، احتمال جهش آن وجود دارد، بنابراین با واکسیناسیون و ممانعت از چنین چرخه‌ای، می‌توان به جلوگیری از جهش‌های آینده امیدوار بود، هرچند هر ویروسی در طول زندگی‌اش چندین بار جهش می‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی