ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ممنوعیت واردات برخی موبایل‌های شیائومی؛ انجمن واردکنندگان در پی لغو توقف واردات

واردات تعدادی از گوشی موبایل از برندهای شیائومی و یک مدل از برند نوکیا به دلیل عدم اتصال به شماره‌های اضطراری کشور ممنوع شده است. انجمن واردکنندگان موبایل نسبت به این تصمیم واکنش نشان داده ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | ۱۸:۲۰

واردات تعدادی از گوشی موبایل از برندهای شیائومی و یک مدل از برند نوکیا به دلیل عدم اتصال به شماره‌های اضطراری کشور ممنوع شده است. انجمن واردکنندگان موبایل نسبت به این تصمیم واکنش نشان داده و از رگولاتوری خواسته دستور لغو این ممنوعیت را صادر کند. انجمن در نامه خود تاکید کرده که ممنوعیت واردات این کالاها باعث ایجاد التهاب بازار و نارضایتی مصرف کنندگان و فعالین صنفی شده چرا که این گوشی‌ها سهم ۳۰ درصدی از بازار دارند. انجمن واردکنندگان موبایل چند پیشنهاد به جای ممنوعیت واردات این مدل‌ها را به رگولاتوری اعطا کرده و خواستار همکاری آنها برای حل این مشکل شده است.

آنطور که به نظر می‌رسد و در نامه خود انجمن واردکنندگان هم به آن اشاره شده، نیروی انتظامی و ستاد مدیریت بحران کشور باعث ممنوعیت واردات این کالا شده‌اند چرا که نمی‌توان با این گوشی‌ها به شکل مستقیم و یا بدون سیم‌کارت با شماره‌های اضطراری تماس گرفت. انجمن دغدغه این سازمان‌ها را کاملا به حق و ضروری دانسته اما از آنسو تاکید کرده که این موضوع باید از جنبه‌های دیگر هم مورد بررسی قرار بگیرد و یک راه حل منطقی و عملیاتی پیدا شود تا هم بازار در آرامش باشد و هم به تقاضای بالای مصرف کنندگان نسبت به این مدل گوشی‌ها احترام گذاشته شود.

رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان در این نامه تاکید کرده که شرایط تحریم‌ها باعث قطع ارتباط مستقیم با برندهای اصلی موبایل شده و به همین دلیل امکان مذاکره یا فروش بی‌واسطه به ایران وجود ندارد و بازرگانان با روش‌های سخت تحریم‌ها را دور می‌زنند تا نیاز مصرف کنندگان تامین شود؛ انجمن تاکید کرده به همین خاطر عملا امکان درخواست تغییرات نرم افزاری در این گوشی‌ها به طور رسمی توسط ایران وجود ندارد. انجمن واردکنندگان موبایل از آنسو تاکید کرده که این برندها صرفه اقتصادی برای مردم کشور دارند و اقبال خوبی نیز در بازار پیدا کرده‌اند: «با توجه به سهم ۳۰ درصدی آنها در بازار توقف وارداتشان منجر به تنش و بحران جدی در بازار خواهد شد و این بازار تقدیم سایر برندهای آمریکایی و کره‌ای می‌شود.»

انجمن واردکنندگان در ادامه نامه خود از رگولاتوری خواسته تا مثل همیشه کمال همکاری را برای حل این مشکل داشته باشد. آنها در نامه خود از رگولاتوری خواستند که این محدودیت‌های به وجود آمده را متوقف کنند؛ آنها پیشنهادات خود را در این رابطه نیز در پایان نامه ذکر کرده‌اند:

«دریافت تعهد از بازرگانان برای نصب برچسب روش شماره گیری صحیح سرشماره‌ای اضطراری برای موبایل‌های برندهای مذکور روی جعبه هر گوشی و اطلاع رسانی مناسب در شبکه‌های فروش و شبکه‌های اجتماعی شرکت‌ها برای آگاه سازی مصرف کنندگان تا زمان لغو تحریم‌ها یکی از این پیشنهادات است. همچنین مذاکره با سامانه همتا و همکاری رگولاتوری برای ارسال پیامک اطلاع رسانی به مصرف کننده پس از فعالسازی گوشی با هدف آگاه سازی آنها از روش شماره گیری صحیح شماره‌های ضروری تا زمان لغو تحریم‌ها از دیگر پیشنهادات انجمن واردکنندگان موبایل است. آنها همچنین به این مساله تاکید کردند که می‌توان با اپراتورهای کشور به تعامل رسید تا یک راهکار نرم افزار موقتی برای حل بحران موجود ایجاد کرد و از واردات بخش بزرگی از نیاز بازار موبایل کشور جلوگیری کرد تا تنش و نارضایتی در بین مردم و فعالان صنفی به وجود نیاید.»

انجمن واردکنندگان در نامه خود به سازمان رگولاتوری تاکید کرده بسیاری از کالاهایی که در حال حاضر وارداتشان ممنوع اعلام شده در سفارش‌هایی ثبت شده قرار دارند و در راه ورود به کشور هستند و این موضوع می‌تواند آسیب جدی مالی به بسیاری از واردکنندگان و موجب اعتراضات صنفی و بازرگانان و در نتیجه برهم خوردن نظم بازار بشود.

باید بدانید همه موبایل‌ها قابلیتی دارند تا مالک بتواند بدون داشتن سیم کارت با شماره اضطراری تماس بگیرد. در این میان هر کشور شماره اضطراری خود را دارد و شماره ۱۱۰ یا ۱۱۵ قرار نیست در کشوری مانند آلمان کار کند یا برعکس. در سال‌های گذشته، زمانی که تحریم‌ها به این شدت نبود و برندها به شکل رسمی در ایران فعال بودند، شماره‌های اضطراری ایران در برندهای مختلف قرار می‌گرفت.

شماره اضطراری ایران در سال‌‌های پیش و برای برندهایی که نمایندگی رسمی در ایران نداشتند به این شکل به موبایل‌ها اضافه می‌شد که معمولاً تامین‌کننده‌ها در دبی زمان ثبت سفارش اعلام می‌کردند که برای مثال ۱۰۰ هزار گوشی برای بازار ایران نیاز دارند و این محصولات باید الزاماتی از جمله رعایت شماره تماس اضطراری ایران را داشته باشند. اما در چند سال اخیر، برخی از شرکت‌های سازنده موبایل به دلیل نگرانی از تحریم‌ها نمی‌خواهند هیچ ارتباطی با بازار ایران داشته باشند و دیگر نمی‌پذیرند که شماره اضطراری ایران را در گوشی‌های خود قرار دهند، که به کلام ساده‌تر، نوعی اذعان به فروش موبایل به ایران است.

شنیده‌های دیجیاتو حکایت از این دارد که در نیمه دوم سال گذشته، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری - وزارت ارتباطات) به شرکت‌های واردکننده‌ای که بیشترین سهم واردات را دارند نامه‌ای ارسال و اعلام کرد که استاندارد شماره‌های اضطراری ایران باید توسط شرکت‌های سازنده رعایت شود. در ادامه این بحث، اکنون رگولاتوری دستور توقف واردات برخی موبایل‌های شیائومی و نوکیا را داده است. برای مثال اکنون موبایل‌هایی مانند پوکو X3 و همینطور نسخه NFC این موبایل که از پرفروش‌ترین‌های بازار هستند در این لیست قرار گرفته‌اند.  در همین رابطه نیز ۲۲ تیر ماه، انجمن واردکنندگان موبایل نامه‌ای به رییس سازمان رگولاتوری ارسال و درخواست تجدید نظر فوری می‌کند چرا که موبایل‌های شیائومی اکنون بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از بازار کشور را در اختیار گرفته و در ایران بسیار محبوب شده‌اند.

درخواست رگولاتوری از وزارت صنعت برای جلوگیری از ثبت سفارش برخی برندها، مخصوصا شیائومی، در حالی رخ داده که این برند چینی در یک سال اخیر افزایش سهم سه برابری را در بازار ایران تجربه کرده است. این موضوع در گزارش دیجی کالا که چند روز پیش منتشر شد هم ملموس به نظر می‌رسد و سهم این برند در میان برندهای محبوب و پر جستجو در بزرگترین فروشگاه اینترنتی ایران نسبت به سال گذشته بسیار افزایش پیدا کرده است.

ناگفته نماند التهاب بازاری که انجمن واردکنندگان در نامه خود نسبت به آن هشدار داده در حال حاضر هم به صورت نسبی رخ داده است؛ بر اساس مشاهدات دیجیاتو از روزهای گذشته برخی از مدل‌هایی که واردات آنها ممنوع شده به این دلیل که احتمالا تا زمان حل شدن این مساله حداقل چندین ماه وارداتشان به کشور تاخیر خواهد خورد؛ در بازار گران شده‌اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • ali_mlk
    ali_mlk | ۲۶ تیر ۱۴۰۰

    خب کاری نداره شماره ۹۱۱ رو میتونن به ۱۱۰ دایورت کنن تا مشکل از پایه برطرف شه، اصن این کار باید انجام بشه تا خارجی ها و توریست ها هم بتونن در مواقع اضطراری تماس بگیرن

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی