ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

هوش مصنوعی دو خلبان حرفه‌ای را در مسابقه پهپادها شکست داد [تماشا کنید]

محققان دانشگاه زوریخ (UZH) با الگوریتم یادگیری ماشینی کوادکوپتری ساخته‌اند که می‌تواند به‌صورت خودکار هدایت شود. این کوادکوپتر در مسابقه‌ای توانسته دو خلبان حرفه‌ای پهپادهای مسابقه‌ای را شکست دهد. پژوهشگران در گذشته مدل‌های ساده‌ای از ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ مرداد ۱۴۰۰ | ۲۳:۵۹

محققان دانشگاه زوریخ (UZH) با الگوریتم یادگیری ماشینی کوادکوپتری ساخته‌اند که می‌تواند به‌صورت خودکار هدایت شود. این کوادکوپتر در مسابقه‌ای توانسته دو خلبان حرفه‌ای پهپادهای مسابقه‌ای را شکست دهد.

پژوهشگران در گذشته مدل‌های ساده‌ای از سیستم‌های کوادکوپتری را به وجود آورده بودند که اجازه می‌داد بهترین مسیر برای حرکت پهپادها انتخاب شود. ولی این بار محققان رویکرد تازه‌ای را در پیش گرفتند. «فیلیپ فون»، دانشجوی دکترای دانشگاه زوریخ می‌گوید: «ایده اصلی این است که به جای تعیین دقیق بخش‌هایی از مسیر پرواز، خود الگوریتم بتواند پهپاد را از داخل مسیرها عبور دهد.»

محققان در این آزمایش به دو خلبان دیگر اجازه دادند مسیرهای مسابقه را تمرین کنند تا رقابت منصفانه‌تر شود. آن‌ها چند دوربین خارجی کار گذاشتند تا موقعیت دقیق پهپاد به‌صورت آنی به الگوریتم اطلاع داده شود. زمانی که هر دو خلبان و هوش مصنوعی آماده شدند، الگوریتم محققان توانست انسان‌ها را در هر دور مسابقه شکست دهد و عملکرد بهتری از خود بر جای بگذارد.

این گروه حالا امیدوار است که با اصلاح سیستم خود بتواند پهپادهایی با قابلیت‌های سودمند و واقعی بسازد. آن‌ها پیش‌بینی کرده‌اند که بتوانند از این روش در زمینه‌هایی مثل عملیات‌های جستجو و نجات، تحویل مرسوله و بررسی‌های ساختمانی استفاده کنند.

این الگوریتم در حال حاضر به شکل قابل توجهی توان پردازشی نیاز دارد. محاسبه بهترین و بهینه‌ترین مسیر حرکت برای پهپاد در حال حاضر چیزی حدود یک ساعت طول می‌کشد. به همین خاطر، جای نگرانی برای خلبان‌ها وجود ندارد، چون به این زودی‌ها قرار نیست شغلشان را از دست بدهند. بدیهی است در مواقع اضطراری که سرعت بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد، آن‌ها سریع‌تر می‌توانند دست به‌کار شوند و ماموریت‌ها را انجام دهند.

«داویده اسکاراموزا»، رئیس گروه رباتیک و ادراک دانشگاه زوریخ می‌گوید: «این الگوریتم می‌تواند در حوزه‌های تحویل بسته با پهپاد، بازرسی، جستجو و نجات و غیره کاربردهای مهمی داشته باشد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی