ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

توسعه دستگاه ۱۵ دلاری که می‌تواند از طریق بزاق دهان گونه ویروس کرونا را شناسایی کند

محققان دانشگاه MIT و هاروارد دستگاهی کوچکی ساخته‌اند که می‌تواند ویروس کرونا را ظرف مدت یک ساعت از نمونه بزاق افراد تشخیص دهد و دقتی در حد و اندازه تست‌های PCR موجود داشته باشد. دستگاه ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۹:۴۵

محققان دانشگاه MIT و هاروارد دستگاهی کوچکی ساخته‌اند که می‌تواند ویروس کرونا را ظرف مدت یک ساعت از نمونه بزاق افراد تشخیص دهد و دقتی در حد و اندازه تست‌های PCR موجود داشته باشد.

دستگاه پژوهشگران «miSHERLOCK» نام دارد و حتی می‌تواند جهش‌های ویروسی مرتبط با برخی از گونه‌های ویروس کرونا را شناسایی کند. «جیمز کالینز»، استاد دانشکده مهندسی و علوم دانشگاه MIT می‌گوید: «تحقیقات ما نشان داده که این پلتفرم می‌تواند برای شناسایی گونه‌های جدید کرونا برنامه‌ریزی شود و می‌توانیم خیلی سریع هدف این برنامه را تغییر دهیم.»

این گروه در مطالعات خود گونه‌های انگلیسی، آفریقای جنوبی و برزیلی را مورد آزمایش قرار داده، ولی می‌گوید امکان برنامه‌ریزی این دستگاه برای سایر گونه‌ها مثل گونه دلتا هم وجود دارد. miSHERLOCK با فناوری CRISPR کار می‌کند و به‌طور سه‌بعدی چاپ شده و قیمت آن ۱۵ دلار است. در صورت استفاده مجدد از این دستگاه قیمت آن به ۶ دلار می‌رسد و چنان‌چه شاهد تولید انبوه باشیم، می‌توانیم حتی قیمت‌های پایین‌تری را مشاهده کنیم.

گونه ویروس کرونا

«هلنا دی پوگ» از موسسه Wyss و دانشگاه MIT می‌گوید: «miSHERLOCK نیاز به جابه‌جایی نمونه‌های دریافت شده از بیماران به مراکز آزمایشگاهی را از بین می‌برد و مراحل آماده‌سازی نمونه‌ها را تا حد زیادی ساده‌سازی می‌کند. بیماران و پزشکان از این طریق می‌توانند تصویر سریع‌تر و دقیق‌تری نسبت به وضعیت بیماران و جامعه داشته باشند و این امر در شرایط همه‌گیری اهمیت بسیار بالایی دارد.»

محققان می‌گویند هدف آن‌ها از تولید این دستگاه ساده‌سازی، افزایش بهره‌وری و بالا بردن میزان سهولت در انجام آزمایش‌های کرونا بوده است. «رز لی» دیگر نویسنده این مقاله از موسسه Wyss می‌گوید: «چیزهای ساده‌ای مثل سواب حلق و بینی که قبلا به وفور در بیمارستان‌ها پیدا می‌شد حالا کمیاب شده و همین مسئله روتین ساده انجام آزمایش‌ها را دچار اختلال کرده است. بروز چنین مشکلی در دوران همه‌گیری مسئله بزرگی به حساب می‌آید. انگیزه تیم ما برای این پروژه حذف همین گلوگاه‌ها بوده و می‌خواهیم تشخیص‌های دقیق را با اتکای کمتر به زنجیره تامین جهانی فراهم آوریم. همچنین می‌خواهیم به‌طور دقیق گونه‌هایی نوظهور را شناسایی کند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی