ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

لاجیتک MX Anywhere 3
نقد و بررسی‌

بررسی ماوس لاجیتک MX Anywhere 3 ؛ پیشرفته‌ترین ماوس کامپکت

ماوس‌های جمع و جور برای لپتاپ‌ها مدل‌های متنوعی را شامل می‌شوند و حتی در بازار می‌توانید ماوس‌هایی با قیمت کمتر از ۱۰۰ هزار تومان هم پیدا کنید. ولی اگر به دنبال ماوس با کیفیت، رده ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | ۲۱:۰۰

ماوس‌های جمع و جور برای لپتاپ‌ها مدل‌های متنوعی را شامل می‌شوند و حتی در بازار می‌توانید ماوس‌هایی با قیمت کمتر از ۱۰۰ هزار تومان هم پیدا کنید. ولی اگر به دنبال ماوس با کیفیت، رده بالا و پیشرفته باشید و قیمت هم برایتان در اولویت نباشد یکی از بهترین‌ها، لاجیتک MX Anywhere 3 است. در این مطلب قصد دارم این ماوس با کیفیت، زیبا و پیشرفته را بررسی کنم و از قابلیت‌های کاربردی و خاص آن بگویم.

مشخصات ماوس لاجیتک MX Anywhere 3 :

  • اتصال از طریق بلوتوث یا دانگل USB وایرلس با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز- با امکان اتصال همزمان به ۳ دستگاه - برد ۱۰ متر
  • سنسور لاجیتک دارک فیلد با دقت اسمی 1000dpi و حداکثر 4000dpi و نرخ نمونه برداری (پولینگ ریت) ۱۲۵ هرتز
  • سازگار با سیستم‌عامل‌های ویندوز، مک او اس، کروم او اس و آیپد او اس
  • مجهز به ۴ کلید قابل برنامه‌ریزی
  • مجهز به باتری لیتیوم پلیمر ۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی و پورت شارژ USB-C
  • شارژدهی باتری ۷۰ روزه و امکان استفاده ۳ روزه تنها با یک دقیقه شارژ
  • جنس بدنه ترکیبی از پلاستیک و پوشش‌های سیلیکونی
  • وزن ماوس ۹۹ گرم
  • ابعاد ۱۰۰.۵ در ۶۵ در ۳۴.۴ میلی‌متر
  • اسکرول فولادی با قابلیت فعال و غیر فعال کردن چرخش پله‌ای و اسکرول تا هزار خط در ثانیه
  • امکان کار روی سطوح مختلف از جمله شیشه با ضخامت حداقل ۴ میلی‌متر
  • عرضه در رنگ‌های خاکستری، سفید و صورتی
  • قیمت حدود ۲.۷ میلیون تومان

لاجیتک MX Anywhere 3 امکان اتصال از طریق بلوتوث یا دانگل USB را دارد و در عین حال می‌تواند به طور همزمان به ۳ دستگاه، چه با بلوتوث و چه با دانگل متصل باشد و به سادگی بین این ۳ سوییچ کند. کمی بعد‌تر در مورد نحوه سوییچ بین چند سیستم متصل توضیح می‌دهم.

لاجیتک همچنین یک مدل دیگر از این ماوس را روانه بازار کرده که MX Anywhere 3 for MAC نام دارد و به طور ویژه برای کاربران مک طراحی شده است. شاید تصور کنید اگر یک کامپیوتر مک دارید بهتر است این مدل را انتخاب کنید؛ در حالی که پیشنهاد می‌کنم در ایران به سراغ همان مدل ساده بروید که در این مطلب بررسی می‌کنم. مدل مک تنها در یک رنگ سفید-نقره‌ای تولید شده تا به گفته لاجیتک هماهنگی بیشتری با کامپیوترهای مک داشته باشد؛ البته امکان اتصال این مدل به دستگاه‌های به غیر از مک هم وجود دارد. این مدل فاقد دانگل USB است و به همین دلیل تنها می‌توانید با بلوتوث آن را به دستگاه‌های خود متصل کنید؛ مگر این که پیش از این دانگل USB Unifying مخصوص ماوس و کیبوردهای لاجیتک را داشته باشید. این مدل همچنین با کابلی با دو سر USB-C همراه شده تا امکان اتصال ساده‌تر آن به مک‌های مجهز به پورت USB-C را داشته باشید. اما چرا می‌گویم به سراغ مدل مک نروید؟ چون از نظر انتخاب رنگ محدودتر است و دانگل USB هم ندارد. اما دلیل مهم‌تری هم وجود دارد. با این که در تمام دنیا این دو مدل قیمت یکسانی دارند اما در کمال تعجب، مدل مک در ایران هنگام انتشار این مطلب با قیمت چند صد هزار تومان گران‌تر به فروش می‌رسد.

لاجیتک MX Anywhere 3

لاجیتک MX Anywhere 3 که کمتر از یک سال از زمان معرفی‌اش در سال پیش می‌گذرد در حدود ۳ سال پس از نسل قبلی یعنی MX Anywhere 2S رونمایی شده است. MX Anywhere 3 در بین مدل‌های رده بالای لاجیتک به حساب می‌آید و در مقایسه با نسل قبل پیشرفت‌های قابل توجهی شامل حالش شده است. یکی از مهم‌ترین قابلیت‌ها اسکرول پیشرفته است. همچنین باید اشاره کنم که این ماوس از نظر قابلیت‌ها مشابه ماوس پیشرفته و با کیفیت لاجیتک MX Master 3 به حساب می‌آید و البته در کنار وزن کمتر و ابعاد جمع و جورتر، فاقد اسکرول افقی روی لبه سمت چپ است.

پیش از این که به سراغ طراحی ماوس بروم می‌خواهم از دلیلی بگویم که من را به سمت خرید این ماوس وسوسه کرد. تجربه استفاده از ماوس در ویندوز و مک کاملا متفاوت است و این تفاوت به ویژه در استفاده از اسکرول به شدت به چشم می‌آید. ویندوز با ماوس‌هایی که مشابه بیشتر مدل‌های معمول، اسکرول پله‌ای دارند به خوبی کار می‌کند اما در مک با ماوس‌هایی که اسکرول غیر پله‌ای و به عبارتی روان دارند تجربه به مراتب بهتری نسبت به مدل‌های با اسکرول پله‌ای دارید. البته مجیک ماوس اپل بهترین تجربه اسکرول را برایتان رقم می‌زند ولی متاسفانه به هیچ وجه ماوس خوش دستی نیست و تجربه من از کار با نسل اول آن هم نشان می‌دهد که دقت چندان بالایی ندارد و تاخیر آن هم فاجعه است. به همین دلیل به دنبال ماوسی بودم که هم با ویندوز و هم با مک کارکرد بی نقصی داشته باشد و در عین حال برای اتصال به سیستم، تنها به دانگل USB یا کابل محدود نباشم. لاجیتک MX Anywhere 3 دقیقا همان ماوسی است که تمامی نیازهای من را بر طرف کرده و پس از خرید و کنار گذاشتن چندین ماوس اولین و شاید تنها ماوسی است که کاملا جواب نیازهای من را می‌دهد.

طراحی

لاجیتک MX Anywhere 3

لاجیتک برای تمامی نسل‌های این سری همان طراحی کلی اولیه را حفظ کرده و از سال ۲۰۰۹ که مدل Anywhere MX معرفی شد تاکنون، ابعاد و شکل کلی همه نسل‌ها کم و بیش یکسان باقی مانده. البته مکان کلیدها، نوع گریپ‌های کناری، رنگ‌ها و مهم‌تر از همه سخت‌افزار این ماوس‌ها پیشرفت‌های قابل توجهی را تجربه کرده است. من از حدود ۱۲ سال پیش از ماوس Anywhere MX یعنی نسل اول این سری استفاده کرده‌ام و با وجود این‌که بارها به دلایلی از جمله فقدان اتصال بلوتوث (تنها محدود به دانگل یونیفاییگ USB ویژه لاجیتک) و تاخیر گاه و بیگاه در اتصال به ویندوز آن را کنار گذاشته‌ام اما هر بار که به سراغش رفته‌ام از راحتی، طراحی زیبا، کیفیت ساخت بالا و خوش دستی‌اش لذت برده‌ام و هنوز هم بعد از این همه سال، این ماوس مثل روز اول کار می‌کند. لاجیتک MX Anywhere 3 پس از نسل اول، دوم و مدل 2S چهارمین محصول از این سری به حساب می‌آید و مشابه دیگر محصولات این سری،‌ زیبا و با کیفیت است.

لاجیتک MX Anywhere 3 موفق شده جایزه طراحی رد دات سال ۲۰۲۱ را از آن خود کند. ظاهر ماوس بسیار شیک و با زیبا است و هیچ گونه درز بی مورد یا مونتاژ بی کیفیتی را شاهد نیستید. طراحی کلی ماوس به گونه‌ای است که تقریبا قرینه است؛ یعنی حتی افراد چپ دست هم می‌توانند به راحتی از آن استفاده کنند البته در این صورت باید قید استفاده از کلیدهای جانبی قابل برنامه‌ریزی قرار گرفته در فریم سمت چپ را بزنند. بیشتر قسمت‌های ماوس پلاستیکی است و تنها دو طرف چپ و راست را یک روکش سیلیکونی پوشانده و اسکرول هم از فولاد ضد زنگ ساخته شده است.

لاجیتک MX Anywhere 3

بخش رویی ماوس یک قاب یک تکه دودی رنگ دارد که یک بخش میانی خاکستری رنگ را احاطه کرده است. در بخش میانی، اسکرول، یک کلید،‌ LED و لوگوی logi به چشم می‌خورد. در بخش رویی، اسکرول فلزی تراش خورده فولادی با آن رنگ نقره‌ای براق بیش از سایر قسمت‌ها جلب توجه می‌کند. لاستیک‌های سیلیکونی قرار گرفته در دو طرف، کیفیت بالایی دارند و چسبندگی بسیار خوبی زیر انگشتان ایجاد می‌کند. زیر ماوس را یک قاب یک تکه خاکستری رنگ پوشانده که از هر طرف با قو‌س‌های بسیار زیبایی تا لبه‌های اطراف ادامه پیدا کرده است. در زیر، ۴ لاستیک با کیفیت برای حرکت نرم و روان ماوس روی سطوح به چشم می‌خورد که در زیر آنها پیچ‌های باز کردن ماوس تعبیه شده‌اند. علاوه بر این شاهد کلید روشن و خاموش و کلید سوییچ کردن بین ۳ سیستم متصل به ماوس به همراه LEDهای نشان دهنده وضعیت اتصال به هر یک از ۳ سیستم هستیم.

پورت USB-C هم در فریم جلوی ماوس یعنی تقریبا در زیر اسکرول تعبیه شده و به نظر می‌رسد با توجه به فاصله کمی که از سطح زیرین ماوس دارد، مستعد جذب گرد و غبار باشد. در مجموع در مورد طراحی ظاهری باید بگویم که لاجیتک MX Anywhere 3 بسیار با کیفیت،‌ شیک، خوش ساخت و زیبا است و شاید اگر اسکرول آن به رنگ تیره‌تری بود کمتر جلب توجه می‌کرد. از نکات منفی طراحی، فقدان بخشی برای نگه‌داری دانگل است؛ در حالی که مدل‌هایی از جمله Anywhere MX (نسل اول) به درب پشتی قابل باز شدن مجهز شده‌اند و مکانی برای قرار دادن دانگل USB در نظر گرفته شده است.

تجربه کاربری

لاجیتک MX Anywhere 3

ماوس ابعاد جمع و جوری دارد و اگر عادت به ماوس‌های بزرگ دارید احتمالا یا برای شما چندان راحت نخواهد بود یا مدتی طول می‌کشد تا به آن عادت کنید. من معمولا در طول هر هفته، با ماوس‌های مختلف از جمله ماوس گیمینگ بزرگ «ریزر Basilisk»، ماوس جمع و جور «مایکروسافت بلوتوث موبایل ۳۶۰۰» و نسل اول لاجیتک Anywhere MX و یک ماوس ارزان قیمت کار می‌کنم و به این ترتیب به کار با ماوس‌هایی با ابعاد مختلف عادت دارم؛ اما شاید سلیقه من در مورد خوش دست بودن مدل مورد بررسی با نظر دیگران متفاوت باشد. با این حال معتقدم لاجیتک MX Anywhere 3 با وجود ابعاد کوچک، یکی از راحت‌ترین ماوس‌هایی است که با آن کار کرده‌ام. برای من که دستان نسبتا بزرگی دارم تقریبا دو سوم از کف دستم خارج از ماوس است. همچنین انگشت شست من به راحتی روی لاستیک سیلیکونی گوشه ماوس می‌نشیند و کنترل خوبی روی این مدل دارم.

وزن ماوس هم بسیار مناسب است و لاستیک‌های با کیفیت زیر ماوس موجب می‌شوند تقریبا روی تمامی سطوح بدون مقاومت حرکت کند. کلیک‌های چپ و راست، عمق فشرده شدن نسبتا زیادی دارند. البته اگر گیمر باشید متوجه این تفاوت می‌شوید و در غیر این صورت چنین موضوعی کاملا به نظرتان طبیعی می‌رسد. کلیک‌ها همچنین نسبتا پر سر و صدا هستند؛ البته میزان صدا در حدی نیست که آزارتان دهد.

زمانی که این بررسی را نگارش می‌کنم چند هفته است که در حال استفاده از لاجیتک MX Anywhere 3 هستم. در این مدت ماوس را به دو سیستم متصل کرده‌ام؛‌ یکی با ویندوز ۱۰ و از طریق دانگل یونیفایینگ USB و دیگری به مک‌بوک از طریق بلوتوث. لاجیتک می‌گوید اتصال با دانگل USB، در محیط‌هایی که دستگاه‌های بیسیم متعددی فعال هستند، کارایی مطمئن‌تری دارد اما از نظر من، این دو روش اتصال تفاوت چندانی در تاخیر یا لگ ندارد.

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی که موجب شده لاجیتک MX Anywhere 3 با دیگر ماوس‌ها متفاوت باشد به اسکرول پیشرفته به نام «مگ اسپید» مرتبط است. اسکرول فلزی ماوس زیر انگشت حس کاملا با کیفیتی را القا می‌کند اما مهم‌تر این که به گونه‌ای طراحی شده که می‌توانید آن را روی حالت کاملا آزاد تنظیم کنید یا مشابه بیشتر اسکرول‌ها حالت پله‌ای را انتخاب نمایید. علاوه بر این امکان تنظیم میزان سفتی در حالت پله‌ای وجود دارد. بسیاری از رقبا از روش‌های مکانیکی برای تغییر میزان سفتی اسکرول استفاده می‌کنند. لاجیتک اما راهکار جالب و متفاوتی را پیش گرفته و از دو آهنربای الکتریکی ظریف داخل حلقه اسکرول استفاده کرده که امکان تغییر حالت قرارگیری نسبت به یکدیگر را دارند. زمانی که قطب‌های هم‌نام دو آهنربا به سمت هستند، حالت پله‌ای فعال می‌شود و اگر قطب‌های مخالف نزدیک به هم باشند حالت آزاد و روان انتخاب می‌شود. همچنین با تنظیم قدرت آهنرباها، میزان سفتی اسکرول پله‌ای تنظیم می‌شود.

لاجیتک MX Anywhere 3
لاجیتک MX Anywhere 3 (سمت راست) در کنار Anywhere MX نسل اول

اما شاید برایتان سوال باشد که چطور باید بین حالت‌های اسکرول سوییچ کنید یا میزان سفتی را تنظیم نمایید. برای سوییچ بین دو حالت کافی‌ست کلید میانی قرار گرفته در وسط ماوس (پایین‌تر از اسکرول) را یک بار فشار دهید. البته در نرم‌افزار تنظیمات «لاجیتک آپشنز» امکان شخصی سازی کارایی این کلید (و نیز دو کلید جانبی در فریم سمت چپ) در نظر گرفته شده است. برای تنظیم میزان سفتی در حالت پله‌ای اما باید به سراغ نرم‌افزار بروید و از روی ماوس امکان تنظیم آن را ندارید.

لاجیتک ادعا می‌کند که اسکرول در حالت آزاد امکان رد کردن هزار خط در ثانیه را دارد. در عمل هم اسکرول بسیار روان می‌چرخد و در عین حال در مدت زمان مناسبی سرعت آن کم می‌شود و می‌ایستد. همچنین هنگامی که اسکرول در حال چرخش است، به سادگی و تنها با یک لمس کوچک، می‌توانید آن را متوقف کنید. در سیستم عامل مک او اس اسکرول کارایی تقریبا بی نقص و بدون دردسری دارد؛ چه در حالت پله‌ای و چه در حالت روان. البته گاه پیش می‌آید که پس از اسکرول به پایین، به اندازه یک اسکرول به بالا بر می‌گردد. اما در ویندوز زمانی که حالت روان را انتخاب می‌کنید، این مشکل بیشتر پیش می‌آید. البته در مجموع چنین مشکلی آن‌قدر کم اتفاق می‌افتد که تجربه استفاده از ماوس را تحت تاثیر منفی چندانی قرار نمی‌دهد. پیشنهاد می‌کنم در ویندوز تا جایی که امکان دارد از حالت پله‌ای استفاده کنید، مگر این که در صفحات بسیار طولانی مثلا در اکسل یا اسناد ورد بخواهید به سرعت بین خطوط جابجا شوید. در مجموع می‌توانم بگویم اسکرول لاجیتک MX Anywhere 3 از نرم‌ترین و در عین حال سریع‌ترین اسکرول‌هایی است که تاکنون تجربه کرده‌ام.

مدل بزرگتر MX Master 3 به اسکرول افقی چرخشی هم مجهز شده اما MX Anywhere 3 فاقد این قابلیت‌ است. در عوض لاجیتک یک راهکار عجیب را برای اسکرول‌های افقی در نظر گرفته. کافی‌ست یکی از دو کلید جانبی را نگه دارید و اسکرول فلزی را بچرخانید. در این صورت اسکرول افقی انجام می‌شود. البته در عمل این راهکار چندان کاربردی نیست. اگرچه انتظار نمی‌رود این ماوس به دلیل ابعاد کوچک، اسکرول چرخشی مشابه MX Master 3 داشته باشد اما حداقل بهتر بود لاجیتک مشابه مدل‌هایی از جمله ماوس قدیمی‌تر Anywhere MX نسل اول، امکان اسکرول افقی با فشردن کلید اسکرول به سمت چپ یا راست را فراهم می‌کرد.

در مورد دقت ماوس هم باید بگویم که چه هنگام اتصال با دانگل و چه با بلوتوث و نیز چه حین کار با ویندوز و چه با مک او اس، بسیار دقیق است و با وجود این که نرخ نمونه برداری (پولینگ ریت) ۱۲۵ هرتز آن به پای ماوس‌های گیمینگ نمی‌رسد اما تاخیر و لگ آن در مجموع بسیار پایین است و برای یک ماوس غیر گیمینگ بسیار عالی عمل می‌کند. همچنین در مدت استفاده از ماوس با اتصال بلوتوث یا دانگل USB با هیچگونه قطع شدن ناگهانی یا لگ ناشی از تداخل فرکانس مواجه نشدم.

اما به سراغ یکی از مهم‌ترین بخش‌های بررسی، یعنی نرم‌افزار «Logitech Options» برویم. بر خلاف اپلیکیشن‌های قدیمی‌تر لاجیتک، این نرم‌افزار رابط کاربری بسیار ساده،‌ قابل درک و کاربر پسندی دارد. همچنین بیشتر قسمت‌های نرم‌افزار در هر دو سیستم عامل ویندوز و مک او اس مشابه هستند. تصاویری که در ادامه می‌بینید از نسخه مک او اس استخراج شده است.

در صفحه اصلی اپلیکیشن (به نام Mouse) ظاهر کلی ماوس نشان داده می‌شود و با کلیک روی هر یک از کلیدها امکان شخصی سازی آنها و تخصیص یک قابلیت خاص به آنها را دارید. مواردی که برای شخصی سازی کلیدها در نظر گرفته شده‌اند شامل گزینه‌های متنوعی از جمله کارکرد معمول کلیک‌ها، کنترل پخش فایل‌های مالتی مدیا، کپی، پیست، آندو، ریدو و بسیاری قابلیت‌های خاص مک یا ویندوز هستند. برای تنظیم سرعت نشانگر ماوس باید به صفحه دوم (به نام Point & Scroll) بروید. در این صفحه همچنین امکانات بسیار متنوعی برای اسکرول پیشرفته ماوس لاجیتک در نظر گرفته شده است. با فعال کردن گزینه Smooth scrolling، زمانی که اسکرول را ناگهان متوقف می‌کنید، اسکرول کمی بیشتر ادامه پیدا می‌کند تا حس نرم‌تری القا شود. البته در عمل تفاوت بین فعال بودن یا نبودن این قابلیت چندان محسوس نیست. با فعال کردن Horizontal scroll قابلیت اسکرول افقی به روشی که کمی پیش‌تر گفتم فراهم می‌شود. برای تنظیم میزان سفتی اسکرول پله‌ای باید اسلایدر بخش Scroll force را تغییر دهید.

SmartShift قابلیتی است که از نظر من چندان کارایی ندارد اما ممکن است به کار برخی از کاربران بیاید. زمانی که این ویژگی را فعال می‌کنید و به طور همزمان در حالت اسکرول پله‌ای هستید، اگر به سرعت اسکرول کنید، به طور موقت اسکرول به حالت روان و آزاد می‌رود و پس از ایستادن اسکرول مجددا به حالت پله‌ای باز می‌گردد. از اسلایدر پایین این قسمت هم می‌توانید میزان حساسیت این قابلیت را تنظیم نمایید. Logitech Options همچنین به شما این امکان را می‌دهد که تمامی قابلیت‌های ماوس را برای هر نرم‌افزار به طور جداگانه تنظیم کنید. به این منظور کافی‌است به منوی بالا سمت راست بروید و پس از انتخاب اپلیکیشن، تنظیمات جداگانه‌ای را برای هر اپ انتخاب کنید تا ماوس در هر اپ به طور خودکار به پروفایل تخصیص داده شده به آن سوییچ کند. علاوه بر این برای اپ‌های مشهور از جمله فوتوشاپ و مایکروسافت آفیس، برخی از قابلیت‌های پیش فرض برای کلیدها در نظر گرفته شده است.

اما سربرگ Flow یکی از جذاب‌ترین و جالب‌ترین بخش‌های اپلیکیشن است. لاجیتک MX Anywhere 3 امکان انتقال بین سه دستگاه متصل به ماوس را از طریق کلید زیر ماوس می‌دهد اما قابلیت Flow در اپلیکیشن پا را یک مرحله فراتر گذاشته و سوییچ کردن بین کامپیوترها را راحت‌تر می‌کند. اگر ماوس را به ۲ یا ۳ کامپیوتر (با سیستم عامل ویندوز یا مک او اس) متصل کرده باشید با فعال کردن این قابلیت ماوس به طور خودکار بین سیستم‌ها منتقل می‌شود. نحوه کارکرد Flow بسیار شبیه به حالتی است که دو نمایشگر را به یک کامپیوتر وصل کرده‌اید؛ یعنی با بردن ماوس به لبه یکی از نمایشگرها، ماوس به طور خودکار به سیستم دیگر می‌رود. عملکرد این قابلیت معمولا به قدری سریع و بدون مشکل است که از عملکرد آن شگفت‌زده می‌شوید. جالب‌تر این که این ویژگی حتی بین ویندوز و مک نیز به خوبی کار می‌کند. در صورتی که مایل نباشید که با بردن نشانگر ماوس به لبه‌ها، نشانگر به سیستم دیگر متصل شود، می‌توانید گزینه Switch between computers را تغییر دهید تا تنها با استفاده از کلید Ctrl کیبورد،‌ به سیستم دیگر سوییچ شوید.

لاجیتک MX Anywhere 3

قابلیت‌های جالب و هیجان انگیز Flow تنها به این مورد محدود نمی‌شود. با فعال کردن Flow به سادگی می‌توانید فایل‌ها و متن‌ها را بین دو کامپیوتر کپی کنید. این قابلیت هم بدون هیچ‌گونه دردسر حتی بین مک و ویندوز عمل می‌کند و بسیار کاربردی است. البته باید اشاره کنم که برای استفاده از تمامی قابلیت‌های Flow باید روی همه کامپیوترها، اپلیکیشن Logitech Options نصب شده باشد و تمامی آنها به اکانت لاجیتک و به شبکه یکسانی متصل باشند. علاوه بر این در صورتی که از ابزارهای تغییر آی‌پی استفاده کنید، این قابلیت از کار می‌افتد. یکی از نکات منفی Flow این است که با سوییچ بین کامپیوترها، پروفایل تعیین شده برای اسکرول پله‌ای یا روان و نیز میزان سفتی اسکرول تغییر نمی‌کند و پروفایل آن سیستمی اعمال می‌شود که ماوس در ابتدا به آن متصل شده است. همچنین گاه حین سوییچ شدن، عملکردهای تخصیص داده شده به هر کلید ماوس، در کامپیوترهای مختلف به کلی از کار می‌افتد.

قابلیت Flow کمی شبیه به Universal Control در مک او اس مانتری است که البته امکانات بسیار محدودتری دارد. به عنوان مثال با Flow امکان درگ اند دراپ یک فایل از یک سیستم به سیستم دیگر ندارید. اگر اپلیکیشن را به اکانت لاجیتک خود متصل کرده باشید همچنین می‌توانید از تنظیمات بکاپ بگیرید تا پس از نصب دوباره سیستم عامل مجددا آنها را اعمال کنید. در مجموع باید گفت که اپلیکیشن قابلیت‌های پیشرفته‌ای را در اختیارتان می‌گذارد.

شارژدهی

لاجیتک MX Anywhere 3

به گفته لاجیتک این ماوس با یک بار شارژ شدن تا ۷۰ روز شارژدهی دارد و با شارژ یک دقیقه‌ای می‌توانید برای مدت ۳ ساعت از آن استفاده کنید. متاسفانه اپلیکیشن Logitech Options میزان درصد باتری را نشان نمی‌دهد و تنها با یک آیکون سه سطحی میزان باتری نمایش داده می‌شود. از آنجایی که پس از یک هفته استفاده، میزان شارژ همچنان کامل نشان داده می‌شود در زمان نگارش این مطلب نمی‌توانم در مورد میزان شارژدهی نظر دهم، ولی اگر ادعای شارژدهی ۷۰ روزه لاجیتک صحت داشته باشد، شارژدهی ماوس بسیار خوب است. برای شارژ هم کافی‌ست یک کابل شارژ USB-C متصل به شارژر یا لپتاپ را به پورت قرار گرفته در جلوی ماوس متصل کنید. همچنین باید اشاره کنم که حتی در حین شارژ هم می‌توانید از ماوس استفاده کنید.

سخن پایانی

لاجیتک MX Anywhere 3

ماوس لاجیتک MX Anywhere 3 یکی از پیشرفته‌ترین ماوس‌های موجود در بازار است که در عین حال کیفیت بالا، طراحی زیبا و کارایی بسیار خوبی دارد. البته اگر دستان بزرگی دارید شاید این مدل براتان راحت نباشد یا مدتی زمان ببرد تا به آن عادت کنید. در صورتی که به دنبال ماوس بزرگتری هستید می‌توانید به سراغ مدل MX Master 3 بروید که ابعاد به مراتب بزرگتری دارد و به اسکرول افقی هم مجهز شده و البته در حدود یک میلیون تومان قیمت بالاتری دارد.

از مهم‌ترین مزایای این ماوس اسکرول راحت و پیشرفته است که به دلیل طراحی خاص سیستم آهنربایی و قابلیت‌های پیشرفته اپلیکیشن لاجیتک آپشنز هم برای کاربران ویندوز و هم مک عملکرد بدون مشکل و بی دردسری دارد. اگر به دنبال یک ماوس بلوتوث جمع و جور و پیشرفته هستید و قیمت هم برایتان در اولویت نیست MX Anywhere 3 می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌هایتان باشد؛ به ویژه اگر برای سیستم عامل مک دنبال ماوسی بدون دردسر و راحت می‌گردید.

نکات مثبت:

  • کیفیت ساخت بالا و طراحی زیبا
  • سبک و جمع و جور
  • دقت بالا و تاخیر پایین
  • امکان کار روی سطوح مختلف
  • شارژدهی باتری مناسب
  • امکان اتصال همزمان به ۳ دستگاه
  • اسکرول پیشرفته
  • انتقال سریع بین دو سیستم متصل از طریق قابلیت Flow
  • امکانات پیشرفته و کامل اپلیکیشن شخصی‌سازی ماوس

نکات منفی:

  • قیمت بالا
  • اسکرول افقی پیچیده و غیر کاربردی
  • ابعاد کوچک برای برخی از کاربران
  • باگ‌های گاه و بی‌گاه در اپلیکیشن شخصی سازی ماوس
  • فقدان جایگاه ویژه نگهداری دانگل داخل ماوس
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی