ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نتربیت
نقد و بررسی‌

معرفی مودم روترهای +ADSL2 نتربیت

نتربیت یکی از برندهای تازه‌وارد بازار ایران در حوزه محصولات شبکه است که در حال حاضر روی تولید مودم روترهای ADSL و VDSL تمرکز دارد. در این مطلب به معرفی دو مودم اقتصادی این شرکت ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | ۲۰:۱۵

نتربیت یکی از برندهای تازه‌وارد بازار ایران در حوزه محصولات شبکه است که در حال حاضر روی تولید مودم روترهای ADSL و VDSL تمرکز دارد. در این مطلب به معرفی دو مودم اقتصادی این شرکت می‌پردازیم.

نکته جالب در مودم‌های نتربیت این است که روی بسته بندی آنها عبارت «ساخت ایران» درج شده است. به گفته آونگ این محصولات حاصل همکاری شرکت آونگ و نتربیت هستند و با گارانتی ۳ ساله آونگ وارد بازار شده‌اند. نتربیت می‌گوید دو مرکز تحقیق و توسعه در تایوان و امارات متحده عربی دارد و در این شرکت بیش از ۲۰۰ کارمند مشغول به کار هستند. 

مودم‌ روترهایی که آنها را بررسی می‌کنیم از نظر بسیار از مشخصات فنی مشابه هم هستند اما مدل اول ظاهر مدرن‌تری دارد و به پورت USB برای به اشتراک گذاری فایل‌ها نیز مجهز شده است.

مشخصات فنی نتربیت ND-4230NU

  • مجهز به مودم +ADSL2
  • پشتیبانی از وای‌فای 802.11n با حداکثر سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه با پشتیبانی از MIMO
  • ۴ پورت لن ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه (یکی از پورت‌ها امکان استفاده به عنوان ون برای اتصال به روتر یا مودم دیگر) و یک پورت اتصال سوکت تلفن
  • یک پورت USB2.0 برای به اشتراک گذاری فایل‌ها در شبکه
  • ۲ آنتن بدون امکان جدا شدن با قدرت ۵dBI
  • مقاومت در برابر شوک رعد و برق تا ۶۰۰۰ ولت
  • دمای کارکرد ۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد
  • ابعاد ۱۵۸ در ۱۰۶ در ۳۰ میلی‌متر
  • فرم‌ور زمان تست: ۵۰.۲۲.۱.۱۰
  • قیمت ۴۵۰ هزار تومان

در جعبه این مدل علاوه بر مودم روتر، دفترچه راهنمای سریع، یک کابل لن، ۲ کابل تلفن (با سوکت RJ11)، یک اسپلیتر و یک آداپتور قرار داده شده است.

طراحی نتربیت ND-4230NU

نتربیت

با نگاهی به این روتر متوجه می‌شوید که با یک مودم روتر کاملا اقتصادی طرف هستید اما در کل ظاهر روتر قابل قبول است. روی روتر را یک پلاستیک سفید مات یک تکه پوشانده که در بخش پایینی آن LEDهای پر تعداد نشانگر عملکرد پورت‌ها و وضعیت روتر به چشم می‌خورد. بخش زیر و اطراف روتر یک قاب خاکستری رنگ دارد که در برخی قسمت‌های آن حفره‌های تهویه در نظر گرفته شده است. نتربیت همچنین در زیر روتر سوراخ‌هایی برای اتصال به دیوار تعبیه کرده است.

پشت روتر میزبان پورت RJ11 برای اتصال سیم تلفن، ۴ پورت لن ۱۰۰ مگابیت (با امکان استفاده پورت اول به عنوان ون)، پورت USB، کلیدهای WPS‌ و روشن و خاموش کردن وای‌فای، ورودی آداپتور و کلید روشن و خاموش است. آنتن‌های قرار گرفته در دو گوشه قاب پشتی هم قدرت ۵dBi دارند که برای استفاده بیشتر کاربران در آپارتمان قدرت کافی محسوب می‌شوند. این آنتن‌ها غیر قابل جدا شدن هستند اما به لطف چرخش بیش از ۱۸۰ درجه‌ای به سادگی امکان تنظیم در تمامی جهت‌ها را دارند.

نتربیت

یکی از مزایای این مدل مجهز شدن به کلید روشن و خاموش کردن وای‌فای است که در قاب پشتی قرار گرفته و به این ترتیب به راحتی و بدون نیاز به مراجعه به رابط کاربری می‌توانید وای‌فای را فعال یا غیر فعال کنید. کلید ریست نیز در زیر دستگاه مخفی شده و برای استفاده از آن به یک سوزن کوچک نیاز دارید. در مجموع طراحی روتر از نظر زیبایی و کیفیت بدنه، قابل قبول و البته در حد یک روتر اقتصادی است اما برچسب گارانتی نقره‌ای که در گوشه سمت راست چسبانده شده توی ذوق می‌زند. با این حال با توجه به این که باز کردن روتر از طریق جدا کردن قاب بالایی انجام می‌شود، شرکت آونگ راه دیگری برای چسباندن برچسب گارانتی نداشته است.

رابط کاربری نتربیت ND-4230NU

نتربیت

برای راه‌اندازی روتر باید آداپتور را به برق بزنید و دستگاه‌ها را از طریق وای‌فای یا پورت‌های لن به روتر متصل کنید. اگر اینترنت‌تان از نوع ADSL است باید کابل تلفن را نیز به پورت RJ11 (با اسپلیتر یا بدون آن بسته به نیاز به دستگاه تلفن) وصل نمایید. پس از ‌آن باید از طریق مرورگر به آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ بروید تا به صفحه تنظیمات روتر دست پیدا کنید. نتربیت بر خلاف بسیاری از روترهای دیگر راهنمای مرحله به مرحله را برای راه‌اندازی ساده روتر در نظر نگرفته و در عوض باید تنظیمات کلی را از صفحه هوم انجام دهید و برای تنظیمات دقیق‌تر به منو‌های مختلف روتر در بخش Advanced بروید.

اگر پیش از این با روترهای قدیمی‌تر تندا کار کرده باشید، ظاهر رابط کاربری این روتر نتربیت برایتان آشنا است. طراحی صفحه هوم و بیشتر منوها به همان شکلی است که در نسل‌های قدیمی‌تر روترهای شرکت چینی تندا دیده می‌شود. در بالای صفحه هوم، پورت‌های روتر نمایش داده می‌شوند و به سادگی متوجه می‌شوید که کدام پورت‌های روتر متصل هستند.

در بخش Advanced، منوهای اصلی و فرعی در سمت چپ و تنظیمات یا اطلاعات مورد نیاز در سمت راست قرار گرفته‌اند. رابط کاربری در مجموع قابلیت‌های پایه مشابه دیگر مودم روترهای اقتصادی را در اختیارتان می‌گذارد و در مقایسه با بسیاری از روترهای امروزی چندان کاربر پسند طراحی نشده و معمولا برای پیدا کردن بسیاری از قابلیت‌ها باید در منوهای متنوع آن بگردید.

نتربیت ND-4230NU همچنین به یک پورت 2.0 USB برای به اشتراک گذاری فایل‌ها در شبکه از طریق SMB مجهز شده است. در آزمایش‌هایی که داشتیم یک فلش ۸ گیگابایت با فرمت‌های FAT32 و NTFS‌ بدون مشکل کار کرد. این پورت همچنین امکان به اشتراک گذاری پرینتر از طریق روتر را در اختیارتان نمی‌گذارد؛ البته این ویژگی بیشتر در روترهای رده بالاتر دیده می‌شود.

مشخصات فنی نتربیت ND-4230N

  • مجهز به مودم +ADSL2
  • پشتیبانی از وای‌فای 802.11n با حداکثر سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه
  • ۴ پورت لن ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه (یکی از پورت‌ها امکان استفاده به عنوان ون برای اتصال به مودم یا روتر دیگر) و یک پورت اتصال سوکت تلفن
  • ۲ آنتن بدون امکان جدا شدن با قدرت ۵dBI
  • دمای کارکرد ۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد
  • ابعاد ۱۱۴ در ۹۷ در ۲۲ میلی‌متر
  • فرم‌ور زمان تست: ۱۱۲۹-۲.۳.۱
  • قیمت ۵۵۰ هزار تومان

داخل جعبه این مدل علاوه بر خود مودم روتر، کابل لن، یک کابل تلفن، اسپلیتر، آداپتور ۱۲ ولت یک آمپر، دفترچه راهنمای سریع و یک سی‌دی به چشم می‌خورد که داخل آن تنها یک فایل PDF راهنمای کارکرد دستگاه به زبان انگلیسی است و هیچ فایل دیگری از جمله برای راه‌اندازی ساده روتر وجود ندارد.

این روتر از نظر مشخصات فنی بسیار شبیه به مدل قبلی اما فاقد پورت USB است. به گفته شرکت آونگ دلیل بالاتر بودن قیمت این مدل، مجهز شدن به چیپست Realtek RTL8676S است که در مقایسه با چیپست نامشخص مدل‌ قبلی، کیفیت و کارایی بالاتری دارد.

طراحی نتربیت ND-4230N

نتربیت

طراحی ظاهری این مدل شباهت زیادی به برخی از روترهای دی‌لینک دارد. بیشتر قسمت‌های روتر با یک پلاستیک براق پوشانده شده که مستعد جذب چربی دست است. LEDهای نشان دهنده کارکرد مودم روتر جلوی قاب رویی قرار گرفته‌اند. طراحی LEDها به گونه‌ای است که اگر کمی با زاویه به آنها نگاه کنید تصور می‌کنید خاموش هستند و باید از زاویه بالا یا زوایای کم آنها را چک کنید. 

نتربیت

در فریم سمت راست کلیدهای WPS و ریست قرار گرفته و آنتن‌های 5dBi که امکان چرخش با زاویه‌ای کمی کمتر از ۱۸۰ درجه را دارند در دو طرف هستند. مشابه مدل دیگر، در این روتر هم پورت‌ها در قاب پشتی هستند و یک پورت RJ11 برای اتصال کابل تلفن، ۴ پورت لن ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه (با امکان تغییر عملکرد پورت اول به ون)، جک آداپتور ۱۲ ولت یک آمپر و کلید روشن و خاموش را شامل می‌شود. حفره‌های تهویه نیز در قاب زیرین قرار گرفته‌اند. در مجموع در مورد طراحی ظاهری این روتر می‌توانم بگویم که بسیار ساده است و ظاهر و کیفیتی کاملا در حد یک مدل اقتصادی دارد.

رابط کاربری نتربیت ND-4230N

نتربیت

رابط کاربری این مدل اما کاملا با مدل مجهز به پورت USB متفاوت است. پس از این که از طریق مرورگر و آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ به رابط کاربری هدایت می‌شوید صفحه هوم نمایش داده می‌شود. به نظر من نتربیت یا این رابط کاربری را به طور اختصاصی برای این مدل طراحی کرده یا من پیش از این رابط کاربری مشابهی ندیده‌ام. در این مدل قابلیت‌ راه‌اندازی اولیه ساده در نظر گرفته شده است.

رابط کاربری در مقایسه با مدل دیگر، طراحی کاربر پسند و ساده‌تری دارد. منوهای اصلی در بالای صفحه طراحی شده‌اند و زیر منوها در سمت چپ نمایش داده می‌شوند. این مودم روتر نیز از قابلیت‌های مشابه بیشتر مدل‌های اقتصادی بهره می‌برد و گزینه پیشرفته دیگری در رابط کاربری دیده نمی‌شود. یکی از مشکلات رابط کاربری مربوط به تنظیم زمان است که به طور خودکار عملکرد درستی ندارد و مجبور می‌شوید آدرس سرورهای تایم (NTP) را از اینترنت پیدا کرده و به طور دستی وارد کنید تا روتر بتواند زمان درست را تشخیص دهد. البته آونگ از رفع این مشکل با ارائه آپدیت فرم‌ور در آینده‌ای نزدیک گفته است. در مجموع در مورد رابط کاربری باید گفت که نتربیت ND-4230N یک محصول اقتصادی‌ است که در مقایسه با برخی از رقبا رابط کاربر پسندتری دارد.

مودم روترهای نتربیت با گارانتی ۳۶ ماهه آونگ به فروش می‌رسند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Cyanic
    Cyanic | ۱۸ شهریور ۱۴۰۰

    رابط کاربری ND-4230NU دقیقا از رابط کاربری تندا کپی شده

  • haashmo
    haashmo | ۱۷ شهریور ۱۴۰۰

    یه نگاه به مودم های دی لینک و تندا بندازید این مودم های نتربیت دقیقاً کپی از روی اونها هستن فقط یه برچسب نتربیت زدن روش 😂

  • امیر
    امیر | ۱۷ شهریور ۱۴۰۰

    یه‌زمانی گفتن VDSL میخاد بیاد، ما رفتیم کلی هزینه کردیم مودم vdsl خریدیم و امکاناتشو فراهم کردیم. بعد هیچ خبری نشد و پروژه تعطیل شد... مملکته داریم آخه؟!؟!

مطالب پیشنهادی