ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

هشدار سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی: دمای زمین همچنان رو به افزایش است

سازمان ملل متحد اعلام کرده برخلاف تمام تعهداتی که برای جلوگیری از گرمایش زمین داده شده، زمین همچنان به طرز خطرناکی در حال گرم شدن است. مختصصان سازمان ملل متحد برنامه‌های اقلیمی صد کشور را بررسی ...

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۵:۳۰

سازمان ملل متحد اعلام کرده برخلاف تمام تعهداتی که برای جلوگیری از گرمایش زمین داده شده، زمین همچنان به طرز خطرناکی در حال گرم شدن است. مختصصان سازمان ملل متحد برنامه‌های اقلیمی صد کشور را بررسی کرده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که در حال حرکت در مسیر اشتباهی هستیم.

محققان اخیرا اعلام کردند که برای جلوگیری از گرمایش جهانی و تاثیرات مخرب آن، تا سال ۲۰۳۰ میلادی باید انتشار گازهای گلخانه‌ای تا ۴۵ درصد کاهش پیدا کند. اما بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که گازهای گلخانه‌ای در این دوره تا ۱۶ درصد افزایش پیدا می‌کند.

چنین چیزی باعث می‌شود تا دمای زمین ۲.۷ درجه سلسیوس بیشتر از دوران قبل از انقلاب صنعتی شود. افزایش دما تا این حد حتی از محدودیتی که جامعه بین‌المللی تعیین کرده بود، بیشتر خواهد شد. این اتفاق با هشدار محققان و دانشمندان برای کاهش فوری و پایدار گازهای گلخانه‌ای در مقیاس‌های بزرگ در تضاد است.

کنفرانس بین‌المللی COP26 که امسال در گلاسگو برگزار خواهد شد، روی این هشدار تمرکز می‌کند و امید می‌رود بتواند از افزایش دمای هوا تا حد مشخصی جلوگیری کند. چنین کاری تنها با همکاری کشورها و متقاعد کردن ملل مختلف برای کاهش گازهای گلخانه‌ای خود ممکن خواهد بود.

طبق توافقنامه پاریس درباره تغییرات اقلیمی، کشورها باید قوانین خود را برای کاهش گازهای گلخانه‌ای در هر پنج سال به‌روز کنند. اما سازمان ملل متحد می‌گوید که از ۱۹۱ کشور، تنها ۱۱۳ کشور قوانین خود را به‌روز نگه داشته‌اند. با این حال، کشورهایی که برنامه‌های اقلیمی بلندپروازانه‌ای داشتند توانستند نمودار گازهای گلخانه‌ای در جهان را رو به پایین ببرند، اما تا زمانی که تمام کشورها مخصوصا غول‌های اقتصادی دنیا همکاری نکنند، این تلاش‌ها نتیجه‌ای نخواهند داشت.

طبق بررسی‌ها، تنها کشورهایی مثل انگلستان و ایالات متحده اهداف خود را دنبال کردند و کشورهایی چین، هند، عربستان و ترکیه که مسئول تولید ۳۳ درصد از گازهای گلخانه‌ای جهان هستند، هنوز برنامه خود را به‌روز نکردند.

استرالیا و اندونزی هنوز برنامه‌ای را اجرا می‌کنند که در سال ۲۰۱۵ میلادی تعیین کرده بودند. همچنین گازهای گلخانه‌ای برزیل، مکزیک و روسیه به جای اینکه کاهش پیدا کنند، روزبه‌روز در حال افزایش هستند. برای کشورهای فقیر که افزایش سطح دریاها و خشکسالی تهدیدات خطرناکی به شمار می‌رود، کاهش این آلودگی‌ها امری حیاتی است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی