ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اپل
تکنولوژی

بررسی iOS 15؛ یک آپدیت کوچک

زمانی که اپل iOS 13 را منتشر کرد، ویژگی‌های زیاد و کاربردی مانند دارک مود به همراه بی‌نهایت باگ را در اختیار کاربران گذاشت. iOS 14 علاوه بر رفع باگ‌های نسخه قبلی، یکی دو ویژگی ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | ۲۱:۰۰

زمانی که اپل iOS 13 را منتشر کرد، ویژگی‌های زیاد و کاربردی مانند دارک مود به همراه بی‌نهایت باگ را در اختیار کاربران گذاشت. iOS 14 علاوه بر رفع باگ‌های نسخه قبلی، یکی دو ویژگی مانند ویجت‌ها و تنظیم اپلیکیشن‌های ایمیل و مرورگ شخص ثالث به عنوان اپ پیش‌فرض را ارائه کرد. iOS 15 اما در هیچ کدام یک از این دو دسته قرار نمی‌گیرد. چرا که نه ویژگی‌های مهم iOS 13 را دارد و نه آنقدر iOS 14 را بهبود داده تا بتوان گفت یک آپدیت با هدف بهبود است. به زبان ساده iOS 15 را می‌توان همان iOS 14.5 نامید. با بررسی این سیستم‌عامل همراهم باشید.

تماشای ویدیو در یوتوب دیجیاتو:

تماشای ویدیو در آپارات دیجیاتو:

بررسی iOS 15 را با مهم‌ترین و معنادارترین ویژگی‌های آن شروع می‌کنم، چرا که به عنوان یک کاربر قدیمی این سیستم‌عامل که از iOS 4 همراهش بودم، احساس می‌کنم همه ویژگی‌های آن تاثیر یکسانی بر کاربری روزانه یک کاربر ندارند. در نتیجه ویژگی‌های iOS 15 را اولویت بندی کردم و از کاربردی‌ترین به کم کاربردی پیش‌ رفتم.

سافاری؛ بالاخره یک مرورگر حرفه‌ای

مهم‌ترین تغییر ظاهری و معناداری که شما به عنوان یک کاربر با آن سر و کار دارید، سافاری است. سافاری اکنون از افزونه‌ها پشتیبانی می‌کند و حتی می‌تواند ظاهر صفحه اصلی آن را نیر تغییر دهید. از همه مهم‌تر این که آدرس بار از بالای صفحه به پایین منتقل شده تا کار کردن با آن ساده‌تر از گذشته شود. از آن جایی که اپل برای هر ویژگی یک نام انتخاب می‌کند، این حالت سافاری هم «Tab Bar» نامیده. شما به کمک تب بار می‌توانید به سادگی بین تب‌های باز خود جابجا شوید و دقیقا مشابه‌ آیفون‌های فیس آی‌دی دار که بین اپ‌ها جابجا می‌شدید، با یک سوایپ به چپ و راست مرورگری سریع‌تری داشته باشید.

اپل

مدیریت تب‌ها در سافاری iOS 15 نیز بهبود پیدا کرده و شما اکنون به جای تب‌های روی هم، همه آن‌ها را به صورت بلوک‌های مجزا مشاهده می‌کنید. این طراحی مدیریت تب‌ها را بسیار ساده‌تر از قبل می‌کند. ویژگی جدید دیگر سافاری این است که مشابه مرورگرهای اج و کروم، اکنون می‌توانید صفحه اصلی را شخصی‌سازی کنید. بک‌گراند‌های متنوع، گزارش حریم خصوصی و مجموع لینک‌هایی که با شما به اشتراک گذاشته شده همه به صورت گزینه‌های قابل فعال‌سازی در اختیارتان قرار داده می‌شوند. از این‌ها مهم‌تر امکان فعال کردن افزونه‌های متنوع است که به مرور توسعه‌دهنده‌ها آن را برای سافاری هم عرضه می‌کنند.

اپل

به نظر من مجموع این ویژگی‌ها باعث شده تا شما دیگر نیاز به دانلود مرورگرهای کروم و اج نداشته باشید. چرا که ویژگی‌های انحصاری آن‌ها اکنون در سافاری پیاده‌سازی شده‌اند. البته این نکته را در نظر بگیرید که اپل اجازه نمی‌دهد مرورگرهای دیگر از موتورهای شخصی استفاده کنند و چه اج و چه کروم همه مجبورند از موتور «WebKit» سافاری استفاده کنند. در نتیجه در سرعت بارگذاری صفحات تاثیری مشاهده نمی‌کنید.

حالت‌های فوکس؛ ویژگی‌ای که شاید فراموشش کنید

یکی از ویژگی‌های کلیدی iOS 15 حالت‌های فوکس یا «Focus Modes» هستند. این ویژگی در اصل همان «Do Not Disturb» است که اکنون بسیار بسیار پیشرفته‌تر شده. با این حال برای فعال‌سازی و شخصی‌سازی درست و درمان آن باید کمی وقت بگذارید تا از نهایت کارایی آن بهره ببرید.

اپل

خود اپل برای شروع چند پروفایل مانند کار، شخصی، باشگاه را از پیش ساخته، اما شما می‌توانید پروفایل شخصی خود را بسازید. برای مثال من حالت سفر را ساخته‌ام. در این حالت شما می‌توانید افرادی که می‌خواهید تحت هر حالتی به شما دسترسی داشته باشند را انتخاب کنید و سپس به سراغ اپ‌هایی بروید که می‌خواهید برای شما نوتیفیکشن ارسال کنند. در مرحله بعدی، حتی می‌توانید صفحه‌هایی از هوم اسکرین را که تمایل دارید در حین سفر مشاهده کنید را انتخاب کرده و در نهایت تایم یا مکان مورد نظر که پروفایل سفر فعال شود را تعیین کنید. کار تمام است. اکنون شما اگر پروفایل سفر را انتخاب کنید، تنها افراد و اپ‌های خاص «مزاحم» شما می‌شوند و باقی افراد باید تا پایان مدت سفر شما صبر کنند تا پاسخی دریافت کنند. البته همواره می‌توانید به سراغ پیام‌ها و افرادی که در لیست وجود ندارند بروید، اما «تمرکز» سیستم‌عامل روی شرایط مطلوب شما خواهد بود.

اپل

این ویژگی در صورتی که سر حوصله شخصی‌سازی شود بسیار کاربردی خواهد بود. اما من به شخصه فکر می‌کنم افراد کمی از آن استفاده کنند چرا که تاکنون وضعیت «Do Not Disturb» هم همین بوده و همواره سایلنت کردن گوشی در اولویت قرار داشته. با این حال ترکیب حالت‌های فوکس و ویجت‌ها و شخصی‌سازی‌های دیگری که پیش از این به آن دسترسی داشته‌اید، هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد.

لایو تکست؛ نوشته‌ها زنده می‌شوند

ویژگی کاربردی دیگر «Live Text» نام دارد. این ویژگی به کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تمامی متون و شماره‌ها را از درون عکس‌ها، اسکرین‌شات‌ها و حتی تابلوها بیرون می‌کشد و به شما اجازه می‌دهد دقیقا مانند یک متن تایپ شده با آن‌ها رفتار کنید. برای مثال کافیست دوربین گوشی را به سمت یک تابلو بگیرید، لایو تکست آدرس یا شماره تلفنی که روی تابلو نوشته شده باشد را پیدا می‌کند و به سادگی می‌تواند با یک ضربه روی شماره تلفن، با آن تماس بگیرید. همچنین این ویژگی به شما اجازه می‌دهد آن متن را کپی کرده یا اصلا آن را به زبان دیگری ترجمه کند. البته یادتان باشد که این ویژگی فقط با چند زبان محدود سازگار است و اصلا از فارسی پشتیبانی نمی‌کند.

اپل

با این حال این ویژگی بسیار کاربردی است و حتی دست خط ناخوانای من را هم تشخیص می‌دهد و به یک متن قابل ادیت تبدیل می‌کند. خوبی دیگر لایو تکست این است که در کل سیستم‌عامل پیاده‌سازی شده و شما درون مرورگر، گالری یا هر جای دیگری که باشید می‌توانید از آن استفاده کنید.

اپل

البته دو نکته را فراموش نکنید. ۱) لایو تکست در ویدیوها کاربردی ندارد ۲) تنها آیفون‌هایی که از چیپست A12 Bionic (بخوانید آیفون Xs و جدیدتر) بهره می‌برند از این قابلیت پشیتبانی می‌کنند و شما اگر آیفون 6s و حتی X داشته باشید، از این ویژگی محروم خواهید بود.

سیری؛ دستیار صوتی اپل آفلاین شد

نمی‌دانم شما چقدر از سیری استفاده می‌کند، اما اگر مانند من باشید احتمالا هر چند دقیقه یک بار دستوری به سیری می‌دهید. خوش‌بختانه سیری اکنون می‌تواند بسیاری از کارکردهای خود را بدون داشتن اینترنت انجام دهد. به لطف پردازش‌های موتور عصببی و هوش مصنوعی چیپست‌های اپل، سیری عمده پردازش‌ها را روی دستگاه انجام می‌دهد و نیازی به اینترنت ندارد. در نتیجه اگر تاکنون نمی‌توانستید به سیری بگویید که وای‌فای را روشن کند، اکنون می‌توانید.

آی‌کلاد پلاس؛ مانعی به اسم تحریم

یکی از ویژگی‌هایی که اپل در مراسم WWDC معرفی کرد، سرویس‌های امنیتی مازادی بود که برای مشترکین سرویس آیکلاد فعال می‌شد. این سرویس با نام تجاری «+iCloud» در اختیار تمامی مشترکینی که سرویس اشتراکی آی‌کلاد را خریداری کرده‌اند قرار می‌گیرد و به آن‌ها اجازه می‌دهد ایمیل خود را مخفی یا از سرویس VPN اختصاصی اپل استفاده کنند.

اپل

همین باعث شد تا به محض آپدیت آیفون، مستقیم به سراغ سرویس «Private Relay» بروم تا ببینم VPN اپل چگونه کار می‌کند. متاسفانه در همان ابتدای فعال‌سازی این سرویس، با پیامی مبنی بر در دسترس نبودن این سرویس در ایران روبرو شدم. اپل می‌گوید سرویس پرایوت ریلی که به کمک دو هاپ بین دو سرور، می‌تواند آی‌پی کاربر را مخفی کند، در ایران، عربستان، اوگاندا، بلاروس، چین و چند کشور دیگر در دسترس نیست، اما اگر به کشور دیگری مراجعه کنید، می‌توانید از این سرویس بهره ببرید.

با وجود این محدودیت اما چندان هم ناراحت نشدم. چرا که این سرویس به شما اجازه نمی‌دهد محدوده جغرافیایی خود را تغییر دهید و همچنان ترافیک شما به عنوان یک آی‌پی از منطقه‌ای که در آن حضور دارید به وب‌سایت نهایی می‌رسد. یعنی اگر در آلمان باشید و بخواهید به محتوای نتفلیکس آمریکا دسترسی داشته باشید، این سرویس به درد شما نمی‌خورد چرا که در نهایت شما با آی‌پی آلمان به نتفلیکس می‌رسید؛ با این تفاوت که نتفلیکس نمی‌داند شما کی هستید. محدودیت دوم این است که این سرویس تنها در سافاری عمل می‌کند و کل سیستم‌عامل را پوشش نمی‌دهد.

اپل

ویژگی بعدی این سرویس که «Hide My Email» نام دارد، به خوبی در ایران کار می‌کند و شما می‌توانید یک ایمیل عجیب و غریب بسازید و با این ایمیل به وب‌سایت‌ها دسترسی داشته باشید تا ایمیل اصلی شما با بمباران اسپم روبرو نشود و هویت‌تان نیز محفی بماند.

اپل مپس + آب و هوا؛ باز هم جای ایران خالی است

دو بروزرسانی بعدی یکی به صورت کامل و دیگری به صورت نصفه و نیمه در اختیار ما ایرانی‌‌ها قرار ندارد. با این وجود شاید اولین بار باشد که بگوییم اپل فقط چند شهر مهم در جهان را به عنوان کاربران خود در نظر گرفته و باقی کاربران را جا انداخته است. ویژگی جدید اپل مپس که جزئیات بیش از اندازه واقعی را به نمایش در می‌آورد تنها محدود به چند شهر مانند نیویورک، سان‌فرانسیسکو، لوس‌آنجلس و لندن می‌شود.

اپل

با این حال تماشای این حد از جزئیات که حتی تعداد درختان یک محدوده مشخص را نشان می‌دهد هم جالب است. اپل به صورت وسواس گونه لایه‌های جزئیاتی بسیاری از مکان‌های دیدنی این شهر‌ها را به مپس اضافه کرده، به گونه‌ای که شما می‌توانید آجرهای مجسمه آزادی یا ایستگاه مرکزی نیویورک را بشمارید. اپل می‌گوید به زودی شهرهای دیگری به این حد از جزئیات می‌رسند اما بعید می‌دانم حتی تهران شامل «شهرهای دیگر» شود.

اپل

اپ آب و هوا هم پس از تکمیل خرید اپلیکیشن «Dark Sky» دچار تحول شده و اکنون آن‌قدر جزئیات در اختیارتان قرار می‌دهد که شاید حتی نیازتان هم نباشد. تقریبا تمامی ویژگی‌های جدید اپ آب و هوا در ایران فعال هستند ولی بنا به دلایلی شاخص آلودگی هوا را نشان نمی‌دهد. البته این ویژگی در شانگهای هم غیر فعال بود. این طور که به نظر می‌رسد، این ویژگی به تدریج برای شهرهای دیگر فعال می‌شود.

تمام ویژگی‌هایی ریز و درشت دیگر iOS 15

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های iOS 15 که شاید هیجان‌انگیز‌ترین آن نیز باشد، ویژگی «Share Play» است که اپل تصمیم گرفت به دلیل آماده نبودن، آن را در نسخه اولیه سیستم‌عامل جدید آیفون قرار ندهد. این ویژگی به شما اجازه می‌داد که به همراه دوستانتان در اپلیکیشن «FaceTime» با یکدیگر فیلم ببینید یا موسیقی گوش دهد. البته این ویژگی نیازمند این است که تمامی دوستان شما اشتراک اپل موزیک یا اپل تی وی پلاس را داشته باشند.

اپل

تا بحث فیس‌تایم است این را اضافه کنم که چندین ویژگی ریز و درشت مانند حذف نویز محیط و حالت پرتره هم به آن اضاف شده تا بتوانید بهتر با دوستانتان ارتباط بگیرید. در کل می‌توان گفت iOS 15 یک بروزسانی میان نسلی به حساب می‌آید. البته چندان هم نمی‌توان به اپل خرده گرفت چرا که iOS 14 سیستم‌عامل قابلی بود و اکنون تنها بهتر از گذشته شده. در آخر این نکته را فراموش نکنید که اگر از اپ‌های ایرانی که از اپ استورهای ایرانی نصب کرده‌اید استفاده می‌کند، پس از نصب iOS 15 لازم است برنامه‌ها را یک بار پاک کرده و همه را از ابتدا نصب کنید. همچنین گفتن این نکته نیز خالی از لطف نیست که برای مشاهده تغییرات ویژگی‌های iOS 15 ویدیوی بررسی آن را از دست ندهید.

سوالات متداول کاربران درمورد iOS 15 اپل

iOS 15 برای کدام گوشی‌های اپل منتشر می‌شود؟

این سیستم عامل برای گوشی‌های آیفون 6s به بعد منتشر می‌شود.

آیا به iOS 15 ویژگی جدیدی اضافه شده است؟

سیستم عامل iOS 15 ویژگی‌های جدیدی مانند Live Text، سافاری با طراحی تازه، SharePlay و حالت‌های فوکوس دارد، البته تمام ویژگی‌های آن در اختیار کاربران آیفون‌های قدیمی قرار نمی‌گیرد.

چگونه می‌توان iOS 15 را نصب کرد؟

برای نصب iOS 15 باید به بخش تنظیمات، General و Software Update بروید و شروع به دانلود این سیستم عامل کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • hojat qa
    hojat qa | ۲۶ آبان ۱۴۰۰

    سلام وقت بخیر من تا الان اندروید داشتم الان اگر بخواهم گوشی آیفون بخرم بنظر شما پشیمون نمی شم چون برنامه های غیر رسمی برای من مهمه نصب کنم از قبیل جی بی واتساپ و امسال این برنامه ها ممنون می شم راهنمایی بفرمایید که آیا می شود جی بی واتساپ نصب کرد یا نه

  • امیرعلی مرادی
    امیرعلی مرادی | ۳۱ شهریور ۱۴۰۰

    من همین الان آپدیت کردم اما دیدم متاسفانه فونت فارسی تغییر کرده
    راهی برای بازگشت به همون فونت قبلی دارید؟

    • Koorosh_Chaichi
      Koorosh_Chaichi | ۳۱ شهریور ۱۴۰۰

      یکی از راه‌حل‌ها اینه که اپلیکیشن فونت روی گوشی نصب کنید و به به پیش‌فرض سیستم تغییرش بدید. البته من امتحان نکردم اما با توجه به این که سیستم‌عامل به صورت بومی از فونت پشتیبانی می‌کنه باید کار کنه.

    • abpaksazan
      abpaksazan | ۲۰ مهر ۱۴۰۰

      امیر علی عزیز بنده همین مشکل رو داشتم، در قسمت وبلاگ سایت ایران فونت https://irfont.ir/ میتونید مشکلتون رو حل کنید.

      • Zahra Mhm
        Zahra Mhm | ۱ آبان ۱۴۰۰

        سلام میشه توضیح بدید چطوری مشکلتون رو حل کردید من هر کار میکنم نمیشه

    • Zeinab Nikparvar
      Zeinab Nikparvar | ۱۹ آبان ۱۴۰۰

      تونستید مشکلتونو حل کنید؟

مطالب پیشنهادی