ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

IDC: مشکل کمبود جهانی نیمه‌‌رسانا احتمالا تا اواسط ۲۰۲۲ برطرف می‌شود

در حالی که جهان با کمبود جهانی تراشه روبرو است و اردیبهشت ماه امسال برخی تحلیلگران بازار پیش بینی کرده بودند این شرایط تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت، برآوردهای موسسه تحقیقاتی IDC حاکی از ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۸:۳۰

در حالی که جهان با کمبود جهانی تراشه روبرو است و اردیبهشت ماه امسال برخی تحلیلگران بازار پیش بینی کرده بودند این شرایط تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت، برآوردهای موسسه تحقیقاتی IDC حاکی از آن هستند که این بحران تا اواسط سال آینده میلادی به خط پایان خود نزدیک می‌شود.

تراشه‌ها امروزه در بسیاری از وسایل پیرامون ما، از پلی استیشن گرفته تا ماشین لباس‌شویی و ساعت‌های هوشمند استفاده می‌شوند. ولی میزان تولید آن‌ها به دلایل مختلف کاهش یافته و بحرانی را به وجود آورده که برخی آن را «چیپاگدون» یا «آخرالزمان تراشه‌ای» نامیده‌اند.

اما به باور تحلیلگران این وضعیت تغییر خواهد کرد و رشد سالانه صنعت تراشه‌سازی در سال جاری ۱۷.۳ درصد خواهد بود که بالاتر از رشد سالانه ۱۰.۸ درصدی در ۲۰۲۰ محسوب می‌شود.

همه‌گیری کرونا باعث شد میزان تقاضای محصولاتی مانند گوشی‌های هوشمند،‌ تبلت و گجت‌های پوشیدنی افزایش پیدا کند. به همین نسبت میران تقاضای تراشه نیز با افزایش چشمگیری روبرو شد. این در حالی است که در برخی صنایع از جمله برای برخی ماژول‌های خودرو و تجهیزات خانه هوشمند نیز از تراشه استفاده می‌شود که چنین صنایعی نیز تقاضای رو به رشد خودش را دارند.

انتظار می‌رود در بخش 5G، درآمد سال جاری افزایش ۱۲۸ درصدی را تجربه کند. این در حالی است که درآمد بخش نیمه هادی گوشی‌های هوشمند به صورت کلی در حدود ۱۸.۵ درصد افزایش پیدا می‌کند.

همچنین پیش‌بینی می‌شود بخش کنسول بازی، دستگاه‌های مربوط به خانه هوشمند و گجت‌های پوشیدنی به ترتیب ۳۴، ۲۰ و ۲۱ درصد رشد را تجربه کنند. درآمد حاصل از قطعات الکترونیکی خودرو ۲۲.۸ درصد بیشتر از سال قبل خواهد بود. در بخش لپ‌تاپ نیز میزان فروش رشد ۱۱.۸ درصدی و بخش سرور x86 نیز رشد ۲۴.۸ درصدی خواهد داشت.

به اعتقاد تحلیلگران‌، مشکل کمبود جهانی نیمه هادی تا اواسط سال ۲۰۲۲ برطرف می‌شود و در سال ۲۰۲۳ نیز بر اساس برآوردهای IDC، حتی ممکن است شاهد تولید مازاد نیز در این صنعت باشیم. به طور کلی، IDC پیش‌بینی می‌کند که ارزش بازار نیمه هادی تا سال ۲۰۲۵ به ۶۰۰ میلیارد دلار برسد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی