ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دیجی‌تک؛ اینترنت چین چقدر محدود است؟

چین بسته‌ترین و محدود‌ترین اینترنت جهان را در اختیار دارد و شهروندان پرجمعیت‌ترین کشور دنیا دسترسی آزادی به محتوای خارج از چین ندارند و مجبور هستند از جایگزین‌های بومی آن استفاده کنند. از آن جایی که اینترنت محدود پدیده‌ای غیر قابل هضم است، تصمیم گرفتم نگاهی به آن بیندازم.

تماشای ویدیو در یوتوب دیجیاتو:

تماشای ویدیو در آپارات دیجیاتو:

اینترنت در چین از سال ۱۹۸۹ به صورت آزمایشی شروع به کار کرد و سپس در سال ۱۹۹۴ به صورت عمومی در اختیار مردم قرار گرفت. با این حال دولت چندان از وضیعت اینترنت راضی نبود و از همه بیشتر از ایدئولوژی‌های غربی و تاثیر آن بر مردم چین هراس داشت. از همین رو آن‌ها پروژه‌ای به نام سپر طلایی را راه‌اندازی کردند که یکی از زیرمجموعه‌های آن، فایروال بزرگ چین بود.

فایروال بزرگ چین یا به صورت کلی اینترنت چین، به صورت کامل در اختیار وزارت فناوری اطلاعات و صنعت قرار دارد و دولت تمامی محتوای ورودی، داخل چین و خروجی از چین را کنترل می‌کند. به صورت کلی چین به ۵ روش محتوای اینترنت در دسترس شهروندان را کنترل می‌کند.

اینترنت چین

روش اول فیلتر کردن URL وب‌سایت‌هاست. روش دوم مسمویت DNS است. روش سوم خود سانسوری است که هر پلتفرم بومی را موظف می‌کند محتوای درون پلتفرم خود را مطابق با قوانین چین پالایش کند. روش چهارم استفاده از شهروندان به منظور پالایش محتوای اینترنت کل چین و گزارش آن‌ها به صاحبان پلتفرم‌هاست. در نهایت روش پنجم هم از دسترس خارج کردن VPN‌هاست.

به کمک این پنج روش و دولت جاکم بر چین، شهروندان چینی کار بسیار سختی برای دسترسی به پلتفرم‌های خارجی دارند و به همین دلیل تمامی ۱.۴ میلیارد شهروند این کشور، از پلتفرم‌های بومی استفاده می‌کنند. برای این که با جایگزین‌های بومی پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، یوتوب و توییتر آشنا شوید یا این که متوجه شوید شهروندان چینی به جای سرچ در گوگل از چه موتور جستجویی استفاده می‌کند، پیشنهاد می‌کنم ویدیو فوق را از دست ندهید و آن را برای دوستانتان هم بفرستید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • سونیا پارسی
    سونیا پارسی | ۱۹ تیر ۱۴۰۲

    از نظر من کار خوبی هست توی چین انجام میشه اما دلیل نمیشه ما هم اجرا کنیم چون ما با اونا خیلی تفاوت داریم ما فرهنگمون با اونا یکسان نیست و ما اقتصاد خوبی نداریم اما اونا اقتصاد برتر جهان هستن باید از لحاظ اقتصادی برسیم به اونا بعد این کارا رو کنیم

  • Arsin
    Arsin | ۷ مهر ۱۴۰۰

    یکجوری این جناب چایچی حرف میزنه که انگار اروپا و امریکا بهشته. اولا درصد خیلی بالایی از مردم چین نیازی به پلتفورم های خارجی ندارند چون نمونه های داخلی به نحو عالی مشکلشون رو حل میکنه. من هم به عنوان کاربر ایرانی یوتیوب رو خیلی لازم دارم ولی واقعا چند درصد جمعیت کل ایران محتاج یوتیوب هستند یا اصلا چند درصد کاربران ایرانی حرف بدردبخوری در توییتر یا فیسبوک دارند؟! دوم هم این مثلا اینترنت ازاد شما اون چیزیه که امریکا واسش قانون میزنه. خیلی از سایت ها حتی خدمات رایگان برای ایرانی ها و دیگر کاربران کشورها ممنوع است. امریکا قانون وضع کرد سایت مگااپلود بسته شود ولی اصلا براشون مهم نبود خیلی از کاربران از کشورهای دیگر هستند یا اصلا قانون کپی رایت ندارند یا اصلا محتوای مشکل دار ندارند. یا همین الان یک فارسی زبان دارای تابعیت امریکا می تواند از نت فلیکس تقاضای زیرنویس فارسی یا دوبله فارسی بکند؟! این "سرکوب اینترنت" و اصطلاحات دیگه هم همون حرفای رسانه های غربی است که موقشنگ هایی مثل جناب چایچی به زبان فارسی تکرار طوطی وار می کنند. همین نتایج گوگل هم نتایج سانسور شده است. یک دانلود فیلم اگر منبع رو ندونی، خیلی نمیشه به نتایج گوگل امید داشت چه نتایج فارسی و چه نتایج غیر فارسی.

    • realtime
      realtime | ۷ مهر ۱۴۰۰

      نیازی ندارن؟ آها تو پلتفرم های سانسور زدشون لابد کار کنن. حق انتخاب مهمه اینو بفهم. اگه حق انتخاب محترم باشه خیلی از مشکلات حل میشد.

    • AST
      AST | ۱۸ بهمن ۱۴۰۱

      asrin احمق داری از تو پایگاه نظر میدی ؟ چرا شما همه الگو تون شده چین و روسیه اونم نه چیزهای خوبشون فقط و سرکوب و سانسور ؟ کلن تو خفقان و سانسور و سرکوب از هر کشوری باشه الگو میگیرین حتی امریکا . بعد میای میشینی زر می زنی. نت فلیکس یه پلتفرک پخش امریکایه برای شهروند امریکایی مگه پلتفرمای ایرانی زیرنویس یا دوبله انگلیسی میذارن برای مخاطب انگلیسی زبان؟ انگار از همه دنیا طلبکارین فک می کنین فقط خودتون خوبین گوساله های بسیجی احمق

    • rayacoder
      rayacoder | ۳ اسفند ۱۴۰۱

      شما از جستجوگر بومی، پیامرسان بومی، اینستاگرام بومی، سیستم عامل بومی، اندروید بومی استفاده کن! امثال شمایید که اجازه میدید انحصارطلبان دیگری مثل سایپا و ایران خودرو ظهور کنن و با قدرت مافیایی خودشون مردم رو از داشتن حق طبیعیشون محروم کنن و بی کیفیت‌ترین خدمات رو با قیمت چند برابری جهانی به خورد ملت بدهند ! همان گوگل و سایر شرکتها بیش از دولت و حکومت باعث اشتغالزایی در ایران شده‌اند و بسیاری از خدمات رو تسهیل کرده اند و تکنولوژی اونها زندگی مردم جهان و ایران رو بهتر کرده... در مقابل تفکرات شما و امثال شما و مدیران حکومتی ایران چه خروجی در جهان داشته و چه مشکلی رو حل کرده؟ کمی با خودتون خلوت کنید.. التماس تفکر.

  • آریا
    آریا | ۷ مهر ۱۴۰۰

    کمو.نیستای آ.شغا.ل
    این بیشر.فا هم الگوشون همین آ.شغا.لاس

    • سونیا پارسی
      سونیا پارسی | ۱۸ تیر ۱۴۰۲

      اگه بدون توهین کردن بتونید سخن رو بگید خیلی خوب میشه و اینم باید در نظر گرفت هر کشوری یک سری الگوهایی داره که اجرا میکنه اگه ما از این الگو به طور درست استفاده کنیم به نفعمون میشه نه اینکه بی دلیل همه چی رو فیلتر کنیم

دیجیاتو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو سریع‌ترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر می‌خواهید به‌روز باشید، شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.