ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ویروس عفونی جدید «یزو» در ژاپن شناسایی شد؛ تب، کاهش پلاکت و گلبول‌های سفید

محققان ژاپنی ویروسی را شناسایی کرده‌اند که از طریق گزش کنه به انسان منتقل می‌شود و پیش‌تر شناخته نشده بود. این ویروس «یزو» نام دارد و باعث ایجاد علائمی از جمله تب، کاهش پلاکت‌ها و ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | ۱۲:۳۰

محققان ژاپنی ویروسی را شناسایی کرده‌اند که از طریق گزش کنه به انسان منتقل می‌شود و پیش‌تر شناخته نشده بود. این ویروس «یزو» نام دارد و باعث ایجاد علائمی از جمله تب، کاهش پلاکت‌ها و گلبول‌های سفید خون می‌شود.

پژوهشگران می‌گویند ویروس یزو اولین بار در سال ۲۰۱۹ در مرد ۴۱ ساله‌ای مشاهده شد که پس از گزیده شدن توسط یک کنه در جنگل‌های منطقه «هوکایدو» به تب و درد پا مبتلا شده بود. او در آن زمان تمامی آزمایش‌های ویروسی کنه‌ها را انجام داد و با دریافت پاسخ منفی پس از دو هفته از بیمارستان مرخص شد. یک سال بعد، بیمار دیگری که توسط کنه گزیده شده بود با علائم مشابه به بیمارستان مراجعه کرد.

محققان دانشگاه هوکایدو با انجام بررسی‌های ژنتیکی روی خون این دو بیمار نایروویروس جدیدی کشف کردند. این گروه از ویروس‌ها نام خود را از ویروس گوسفندی نایروبی گرفته و شامل ویروس تب کریمه-کنگو می‌شود که باز هم از طریق نیش کنه انتقال می‌یابد.

محققان با بررسی نمونه‌های خونی قدیمی‌تر فهمیدند که ویروس یزو حداقل در پنج بیمار دیگر وجود داشته و همگی با تب، کاهش پلاکت‌ها و گلبول‌های خون روبرو بوده‌اند. این بیماران همچنین نشانه‌هایی از اختلال‌های کلیوی داشتند. «کیتا ماتسونو» از دانشگاه هوکایدو در بیانیه‌ای می‌گوید: «از سال ۲۰۱۴ حداقل هفت نفر به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تاکنون مرگی از بابت این بیماری تایید نشده است.»

نام ویروس یزو از اسم تاریخی جزیره هوکایدو گرفته شده که ویروس اولین بار در آن‌جا کشف شد. پژوهشگران RNA ویروس یزو را در سه گونه اصلی کنه‌ها در شمال ژاپن شناسایی کرده‌اند.

ماتسونو می‌گوید اگرچه تاکنون هیچ تلفاتی از ابتلا به ویروس یزو گزارش نشده، اما باید آزمایش‌های بیشتری در سراسر مراکز تحقیقاتی ژاپن انجام بگیرد. او متذکر می‌شود: «هیچ کدام از موارد ابتلا به ویروس یزو که ما از آن‌ها خبر داریم تاکنون تلفاتی به بار نیاورده‌اند، اما احتمالش بالاست که این بیماری در خارج از هوکایدو کشف شود، پس باید به‌سرعت شیوع آن را تحت بررسی قرار دهیم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی