ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

عربستان سعودی تا سال ۲۰۶۰ به حذف کامل گازهای گلخانه‌ای دست پیدا می‌کند

عربستان سعودی در تعهدی اعلام کرد که تصمیم دارد تا تاثیرات منفی خود روی محیط زیست را کاهش دهد با این حال، مدت زمانی که این کشور برای کاهش آلودگی‌های خود پیشنهاد داد واکنش منتقدان ...

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۲ آبان ۱۴۰۰ | ۲۲:۳۰

عربستان سعودی در تعهدی اعلام کرد که تصمیم دارد تا تاثیرات منفی خود روی محیط زیست را کاهش دهد با این حال، مدت زمانی که این کشور برای کاهش آلودگی‌های خود پیشنهاد داد واکنش منتقدان را برانگیخت. ولیعهد محمد بن سلمان و وزیر انرژی او، عبدالعزیز ابن سلمان اعلام کردند که عربستان تا سال ۲۰۶۰ میلادی به حذف کامل گازهای گلخانه‌ای دست می‌یابد.

حدف کامل در واقع به این معنی است که تمام انرژی یک کشور با سوخت پاک تامین شود و همچنین کربن دی‌اکسید موجود در اتمسفر را به صفر برساند. با این حال، انجام این کار تا ۲۰۶۰ میلادی از محدودیت زمانی اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۵۰ میلادی بسیار بیشتر است.

پادشاهی عربستان امیدوار است تا با اقتصادی دورانی و همچنین تقویت امنیت و پایداری بازار جهانی نفت، بتواند به انتشار صفر خالص برسد. در حالی که عربستان اعلام کرد که تا سال ۲۰۳۰ میلادی می‌تواند سرعت کاهش کربن دی‌اکسید را دو برابر کند، با این حال زمان کافی نیاز دارد تا بتواند این تغییر مسیر را به درستی انجام دهد.

ولیعهد عربستان گفت که همچنان احتمالی وجود دارد که این کشور تا قبل از ۲۰۶۰ میلادی به هدف خود برسد. همچنین، تولیدکننده نفت عربستان اعلام کرد که امیدوار است تا سال ۲۰۵۰ میلادی به انتشار صفر خالص دست یابد. با این حال، در حال حاضر این کشور به آرامی در این مسیر حرکت می‌کند. عربستان اولین نیروگاه انرژی‌های تجدیدپذیر خود را در فروردین‌ماه و اولین مزرعه بادی را در مردادماه امسال تاسیس کرد و همچنان در حال برنامه‌ریزی برای تاسیس نیروگاه سوخت هیدروژنی است.

با این وجود، برنامه محافظه‌کارانه عربستان چیز عجیبی به نظر نمی‌رسد. اگرچه تاکنون عربستان چرخه اقتصادی خود را متنوع‌تر کرده است، همچنان نفت و گاز ۵۰ درصد تولیدات ناخالص داخلی و حدود ۷۰ درصد صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد. تغییرات ناگهانی در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در این کشور می‌تواند به کسب و کار اصلی آن آسیب بزرگی برساند.

با این حال، این وابستگی می‌تواند مشکلات دیگری هم به وجود آورد. بریتانیا و برخی از ایالات آمریکا تا ۱۰ الی ۱۵ سال آینده فروش خودروهایی که موتور احتراق دارند را ممنوع اعلام خواهند کرد. کشورهای صادرکننده نفت مثل عربستان باید اهدافشان در کاهش انتشارات را با کشورهای دیگر تنظیم کنند، چرا که ممکن است فروش خودروهای برقی بسیار بیشتر از چیزی که انتظارشان را داریم رشد کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی