ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

اسنپدراگون ۸۹۸ و دیمنسیتی ۲۰۰۰ با معماری ARM یکسان از راه می‌رسند

کوالکام اسنپدراگون ۸۹۸ و مدیاتک دیمنسیتی ۲۰۰۰ نسل بعدی تراشه‌های پرچمدار موبایل هستند که به‌زودی معرفی می‌شوند. این تراشه‌ها در طیف وسیعی از گوشی‌های پرچمدار و بالارده به کار می‌روند و رقیب یکدیگر هستند. حالا ...

حامد کولیوند
نوشته شده توسط حامد کولیوند | ۹ آبان ۱۴۰۰ | ۲۳:۳۰

کوالکام اسنپدراگون ۸۹۸ و مدیاتک دیمنسیتی ۲۰۰۰ نسل بعدی تراشه‌های پرچمدار موبایل هستند که به‌زودی معرفی می‌شوند. این تراشه‌ها در طیف وسیعی از گوشی‌های پرچمدار و بالارده به کار می‌روند و رقیب یکدیگر هستند. حالا یک منبع معماری این چیپ‌ها را افشا کرده است.

این منبع به نام Digital Chat Station با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ویبو چین، گفته این چیپست‌ها از معماری یکسانی استفاده می‌کنند.

در تراشه‌های فوق آخرین هسته‌های آرم شامل Cortex X2 در کنار هسته‌های پرقدرت Cortex A710 و هسته‌های کم مصرف Cortex A510 به کار می‌روند. به عبارت دیگر، هردو تراشه مبتنی بر معماری ARM V9 خواهند بود.

هسته‌های Cortex X2 و Cortex A710 فرکانس بالاتری دارند و برای پردازش‌های سنگین به کار می‌روند، در حالی که هسته‌های Cortex A510 فرکانس پایین‌تری دارند و برای مصارف سبک و روزمره کاربرد دارند.

قبلا هم گزارشاتی مبنی بر یکسان بودن معماری این تراشه‌ها وجود داشت و ظاهرا تفاوت به پردازشگر گرافیکی آن‌ها بازمی‌گردد. پردازشگر گرافیکی چیپست کوالکام آدرنو خواهد بود؛ در حالی که مدیاتک سراغ پردازشگر گرافیکی Mali می‌رود و از آن در پرچمدار خود استفاده می‌کند. شاید بتوان گفت از لحاظ گرافیکی اسنپدراگون ۸۹۸ بر دیمنسیتی ۲۰۰۰ برتری دارد زیرا به طور معمول آدرنو از Mali سریعتر است. در بخش پردازشی تفاوت چندان زیاد نخواهد بود. در تراشه دیمنسیتی ۲۰۰۰ هسته‌های Cortex X2 و Cortex A710 از فرکانس ۲.۸۵ گیگاهرتز استفاده می‌کنند، در حالی که فرکانس رقیبش یعنی اسنپدراگون روی ۲.۵ گیگاهرتز تنظیم می‌شود.

هردو چیپست از سوی TSMC با لیتوگرافی ۴ نانومتری تولید می‌شوند، اما در نهایت باید دید روی دستگاه‌ها چه عملکردی از خود نشان می‌دهند. برخی اعتقاد دارند باید تراشه‌ها را در دنیای واقعی امتحان کرد و نتایج بنچمارک‌ها چندان قابل اعتماد نیستند. در واقع هنگام بازی کردن و یا استفاده از اپلیکیشن‌ها و زیر بار پردازشی سنگین عملکرد تراشه مشخص می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی