ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی‌

بررسی سامسونگ گلکسی A52s 5G؛ یک میان‌رده کامل [تماشا کنید]

سری گلکسی A سامسونگ محبوب‌ترین و در عین حال، شلوغ‌ترین خانواده در دنیای میان‌رده‌هاست. سامسونگ هر سال حداقل یک‌بار تمام اعضای این خانواده را به‌روزرسانی می‌کند. گاهی اوقات هم در یک سال چند مدل از ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۰

سری گلکسی A سامسونگ محبوب‌ترین و در عین حال، شلوغ‌ترین خانواده در دنیای میان‌رده‌هاست. سامسونگ هر سال حداقل یک‌بار تمام اعضای این خانواده را به‌روزرسانی می‌کند. گاهی اوقات هم در یک سال چند مدل از یک سری را می‌بینیم، مثل گلکسی A52 که همین چند ماه قبل معرفی شد اما دو مدل دیگر یعنی گلکسی A52 5G و گلکسی A52s 5G نیز در کنارش قرار گرفته‌اند. در این مطلب می‌خواهم گلکسی A52s 5G را بررسی کنم که با حداقل تغییرات نسبت به A52 5G معرفی شده تا کمبودهای این مدل را برطرف کند.

اردی‌بهشت سال جاری هنگام بررسی گلکسی A52 به توان سخت‌افزاری نه‌چندان بالای این گوشی اشاره کردم که در بین رقبا حرف زیادی برای گفتن نداشت. گلکسی A52 5G بسیار قوی‌تر از مدل معمولی بود، اما در همان زمان نیز گوشی‌های دیگری از شیائومی با چیپ‌های فوق‌العاده قدرتمند و قیمت رقابتی در بازار حضور داشتند. حالا گلکسی A52s اوضاع را کمی برای سامسونگ بهتر می‌کند. این گوشی دو تغییر اساسی را تجربه کرده است: بهبود قدرت سخت‌افزاری با چیپ اسنپدراگون 778G و پشتیبانی از وای‌فای ۶. در ادامه مشخصات این گوشی را می‌بینید. توجه داشته باشید که گلکسی A52s مدل 4G/LTE ندارد و به همین دلیل در ادامه این مطلب از نوشتن واژه 5G در انتهای نام گوشی خودداری می‌کنیم.

مشخصات گوشی سامسونگ گلکسی A52s

  • بدنه و فریم پلاستیکی
  • نمایشگر ۶.۵ اینچی سوپر امولد ۱۲۰ هرتزی با رزولوشن فول اچ‌دی
  • چیپ اسنپدراگون 778G
  • حافظه رم ۶ یا ۸ گیگابایت
  • حافظه داخلی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت
  • سیستم‌عامل اندروید ۱۱ و رابط کاربری One UI 3.1
  • دوربین اصلی چهارگانه با سنسور اصلی ۶۴ مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی
  • باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی
  • قیمت حدود ۹.۵ میلیون تومان

گلکسی A52s با توجه به مشخصات، قیمت بسیار خوبی دارد و فقط حدود یک میلیون تومان گران‌تر از گلکسی A52 است. همچنین با ورود این گوشی به بازار، مدل گلکسی A52 5G به‌سختی یافت می‌شود که کاملاً منطقیست. در ادامه با بررسی گوشی میان‌رده سامسونگ گلکسی A52s با دیجیاتو همراه باشید.

فهرست مطالب

بررسی ویدیویی سامسونگ گلکسی A52s

تماشای ویدیو از یوتوب

تماشای ویدیو از آپارات

طراحی و کیفیت ساخت

گلکسی A52s از نظر ظاهری تفاوتی با دو عضو دیگر خانواده ندارد و همان گوشی زیبا، خوش‌دست، شاداب و جوان‌پسند است. از نمای روبرو شاهد نمایشگر ۶.۵ اینچی هستیم که حدود ۸۵ درصد از پنل جلو را به خودش اختصاص داده و حاشیه‌های نسبتاً کمی دارد. دوربین سلفی نیز داخل حفره کوچکی درون نمایشگر قرار گرفته است. نمایشگر کاملاً تخت است و شیشه روی نمایشگر نیز انحنای ناچیزی دارد. پوشش گوریلا گلس ۵ از شیشه روی صفحه محافظت می‌کند.

پشت گوشی پنل پلاستیکی مات با رنگ‌های جذاب و پاستیلی را می‌بینیم که به‌شکل یک‌پارچه با ماژول دوربین طراحی شده است. من رنگ بنفش این گوشی یا به‌قول سامسونگ «Awesome Purple» را در اختیار دارم که بسیار زیباست. رنگ‌های دیگر این گوشی سبز نعنایی، سفید و مشکی هستند.

دیگر ویژگی‌های این گوشی از جمله حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر، مقاومت در برابر آب و گرد و غبار طبق استاندارد IP67 و وزن ۱۸۹ گرمی هم‌چنان به قوت خود باقی هستند. باز هم تأکید می‌کنم که گلکسی A52s و دو مدل دیگر این خانواده بین سبک‌ترین و خوش‌دست‌ترین گوشی‌های بازار جا می‌گیرند.

نمایشگر

نمایشگر گلکسی A52s هیچ تفاوتی با مدل قبلی یعنی A52 5G ندارد و در مقایسه با گلکسی A52 نیز صرفاً شاهد افزایش نرخ رفرش از ۹۰ به ۱۲۰ هرتز هستیم. بنابراین همان نمایشگر فوق‌العاده باکیفیت را در این گوشی می‌بینیم که دست‌کمی از پرچم‌داران بازار ندارد و حتی سختگیرترین کاربران را راضی خواهد کرد.

نمایشگر ۶.۵ اینچی گلکسی A52s با پنل سوپر امولد، رنگ‌ها را جذاب و دقیق نشان می‌دهد. تماشای محتوا روی این نمایشگر بسیار لذت‌بخش است، به‌خصوص اگر محتوای باکیفیتی مثل ویدیوهای HDR را استفاده کنید. گزینه Vivid در منوی تنظیمات نمایشگر از فضای رنگی وسیع DCI-P3 پشتیبانی می‌کند. البته می‌توانید گزینه Normal را انتخاب کنید که فضای رنگی استاندارد sRGB را پوشش می‌دهد اما من دلیلی برای این کار نمی‌بینم.

برای تنظیم نرخ رفرش نمایشگر هم دو گزینه استاندارد (۶۰ هرتز) و سریع (۱۲۰ هرتز) را در اختیار دارید و طبیعتاً شما هم مثل من گزینه دوم را انتخاب می‌کنید. سامسونگ از فناوری تغییر هوشمند نرخ رفرش در این گوشی استفاده نکرده و تمام رابط کاربری روی حالت ۱۲۰ هرتز اجرا می‌شود. البته بعضی اپ‌ها و برنامه‌ها مثل گوگل مپس، اپ دوربین یا بعضی بازی‌ها نرخ رفرش را به ۶۰ هرتز تغییر می‌دهند.

حداکثر روشنایی نمایشگر در حالت دستی به حدود ۳۹۵ نیت می‌رسد که رقم بالایی نیست، اما با فعال کردن حالت خودکار می‌توانید از حداکثر روشنایی حدود ۸۰۰ نیت لذت ببرید. با این سطح از روشنایی می‌توانید در هر محیطی از جمله زیر تابش مستقیم خورشید نیز به‌راحتی با گوشی کار کنید.

نرم‌افزار و رابط کاربری

گلکسی A52s با اندروید ۱۱ و رابط کاربری One UI 3.1 به دست من رسیده که ترکیب نسبتاً‌ به‌روزی محسوب می‌شود. هنوز زمان‌بندی عرضه آپدیت اندروید ۱۲ و One UI 4 برای میان‌رده‌های سامسونگ مشخص نیست اما با توجه به وعده پشتیبانی ۳ ساله، این گوشی اندروید ۱۴ را هم دریافت خواهد کرد. کمتر شرکتی در دنیای اندروید چنین وعده‌ای را عملی کرده است.

رابط کاربری One UI 3.1 تفاوت چشمگیری با نسخه قبلی ندارد و بسیار روان کار می‌کند. این پوسته اندروید طی سال‌های اخیر به تکامل رسیده و تجربه کم‌نقصی از این سیستم‌عامل را در اختیار شما می‌گذارد. استفاده از One UI 3.1 کاملاً شهودی است و به‌راحتی می‌توانید با آن کار کنید. در صفحه هوم با سوایپ به سمت راست به فید گوگل می‌رسید. با سوایپ به پایین از هر قسمت صفحه، منوی تنظیمات سریع باز می‌شود و سوایپ به بالا نیز منوی اپلیکیشن‌ها را باز می‌کند.

از تغییرات جزئی رابط کاربری One UI 3.1 می‌توان به امکان اضافه کردن ویجت «سلامت دیجیتال» به صفحه همیشه روشن (AOD) اشاره کرد. همچنین می‌توانید اپ‌های پرکاربرد را به منوی اشتراک‌گذاری اضافه نمایید تا سریع‌تر به آنها دست پیدا کنید. امکان حذف موقعیت مکانی و دیگر اطلاعات اضافه از عکس‌ها و فایل‌ها هنگام اشتراک‌گذاری نیز وجود دارد.

یکی از قابلیت‌های کاربردی اندروید ۱۱ که در One UI 3.1 نیز دیده می‌شود، سابقه اعلان‌هاست که به‌شکل پیش‌فرض غیرفعال است. پیشنهاد می‌کنم با ورود به صفحه تنظیمات و جستجوی عبارت Notification History این قابلیت را فعال کنید تا اگر اعلانی را به‌اشتباه حذف کردید، بتوانید دوباره به آن دسترسی پیدا کنید.

رابط کاربری One UI 3.1 بدون شک یکی از بهترین پوسته‌های اندروید است و استفاده از آن روی نمایشگر ۱۲۰ هرتزی با سخت‌افزار قدرتمند، تجربه لذت‌بخشی را برای شما به ارمغان می‌آورد. با این حال آپدیت اندروید ۱۲ و One UI 4 با طراحی کاملاً جدید می‌تواند این تجربه را بهتر از قبل کند.

سخت‌افزار

گلکسی A52 و گلکسی A72 که در روزهای پایانی سال ۱۳۹۹ معرفی شدند، در برابر رقبا حرفی برای گفتن نداشتند. حتی گلکسی A52 5G با چیپ اسنپدراگون ۷۵۰ از رقیب اصلی‌اش یعنی می ۱۱ لایت 5G ضعیف‌تر بود. حالا در گلکسی A52s 5G با چیپ اسنپدراگون ۷۷۸ اوضاع کمی بهتر شده است. در کنار این چیپ قدرتمند، شاهد استفاده از ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی هستیم که ترکیب مناسبی برای یک میان‌رده محسوب می‌شود.

برای ارزیابی توان سخت‌افزاری گلکسی A52s 5G از اپلیکیشن‌های بنچمارک اصلی یعنی آنتوتو ۹، گیک‌بنچ ۵، پی‌سی مارک و تری‌دی مارک استفاده کردم. نتایج به‌دست آمده را در زیر می‌بینید.

همان‌طور که می‌بینید گلکسی A52s نسبت به دو مدل قبلی بسیار قوی‌تر شده است. جدول زیر نتایج بنچمارک این گوشی را با گلکسی A52 و گلکسی A52 5G مقایسه می‌کند.

اگرچه گلکسی A52s سخت‌افزار قدرتمندی دارد اما هنوز به‌پای قوی‌ترین میان‌رده‌های بازار نمی‌رسد. در جدول زیر می‌بینید که توان سخت‌افزاری این گوشی تقریباً هم‌سطح می ۱۱ لایت 5G است اما در مقایسه با بهترین میان‌رده‌های گیمینگ بازار از جمله پوکو اف ۳ یا پوکو ایکس ۳ پرو حرفی برای گفتن ندارد.

گلکسی A52s توان کافی برای اجرای تمام بازی‌های دنیای اندروید را دارد. البته اکثر بازی‌ها با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی سازگار نیستند. من چهار بازی را روی این گوشی نصب کردم: آسفالت ۹، کال آو دوتی موبایل، آلتو ادیسه و هیل کلایم ۲. سامسونگ گزینه‌ای به‌نام GPUWatch را در تنظیمات مخصوص توسعه‌دهندگان (Developer Options) قرار داده که با فعال کردن‌اش می‌توانید از عملکرد پردازنده اصلی، پردازشگر گرافیکی و نرخ فریم بازی اطلاع پیدا کنید. نتایج اجرای این بازی‌ها را در ادامه می‌خوانید:

  • آسفالت ۹: این بازی با گوشی‌ها و چیپ‌های جدید ناسازگار است. درحالی‌که پیش از این حتی روی میان‌رده‌ها هم می‌توانستیم آسفالت ۹ را با نرخ فریم ۶۰ اجرا کنیم، حالا حتی روی آیفون ۱۳ پرو مکس نیز نرخ فریم به ۳۰ محدود شده است. همین وضعیت برای گلکسی A52s نیز وجود دارد و بازی با نرخ فریم ۲۸ الی ۳۰ اجرا می‌شود که تجربه جالبی از این بازی زیبا محسوب نمی‌شود.
  • کال آو دوتی موبایل: این بازی نرخ رفرش نمایشگر را به ۶۰ هرتز کاهش می‌دهد و با بالاترین تنظیمات گرافیکی و نرخ فریم بین ۵۵ تا ۶۰ به‌طور کاملاً روان و بدون لگ اجرا می‌شود.
  • آلتو ادیسه روی حالت ۱۲۰ هرتزی اجرا می‌شود ولی نرخ فریم خود بازی از ۶۰ بالاتر نمی‌رود. این نرخ فریم برای تجربه روان این بازی زیبا کفایت می‌کند.
  • هیل کلایم ۲ تنها عنوانی بود که روی حالت ۱۲۰ هرتزی نمایشگر و با نرخ فریم بین ۱۱۵ تا ۱۲۰ اجرا شد. البته این بازی بسیار سبک است و حتی با نرخ فریم بالا هیچ فشاری به سخت‌افزار دستگاه وارد نمی‌کند.

یکی از ویژگی‌های جالب گلکسی A52s این است که هنگام اجرای بازی‌ها داغ نمی‌شود. حتی پس از یک ساعت اجرای کال آو دوتی موبایل تنها شاهد گرم شدن قسمت بالای گوشی هستیم. نتیجه تست پایداری این گوشی با تست سنگین تری‌دی مارک وایلد لایف ۹۹.۴ درصد است که نشان می‌دهد با استفاده سنگین و طولانی، هیچ محدودیتی برای سخت‌افزار ایجاد نمی‌شود.

دیگر تغییر سخت‌افزاری گلکسی A52s نسبت به مدل قبلی یعنی گلکسی A52 5G ارتقاء مودم‌های داخلی است. مودم 5G این گوشی از مدل X52 به مدل X53 ارتقاء پیدا کرده که سرعت دانلود و آپلود بیشتری دارد. مودم وای‌فای این گوشی هم از مدل فست‌کانکت ۶۲۰۰ به فست‌کانکت ۶۷۰۰ ارتقاء یافته که از بلوتوث ۵.۲ و وای‌فای ۶ پشتیبانی می‌کند. البته تمام این پیشرفت‌ها تنها در صورتی معنادار خواهند بود که از جدیدترین تجهیزات ارتباط وایرلس بهره‌مند باشید.

دوربین

گلکسی A52s در بخش دوربین تفاوتی با دو مدل قبلی ندارد و ترکیب قابل حدس یعنی واید/اولتراواید/ماکرو/عمق‌سنج را در اختیار شما می‌گذارد. البته با توجه به چیپ جدید و پردازشگر تصویر پیشرفته‌تر، می‌توان انتظار داشت که کیفیت عکس‌ها اندکی بهبود پیدا کنند. در ادامه مشخصات دوربین‌های این گوشی را می‌بینید.

  • دوربین واید ۶۴ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۱.۷ اینچی، ضریب اف ۱.۸، فوکوس خودکار PDAF، لرزش‌گیر اپتیکال
  • دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی، ضریب اف ۲.۲
  • دوربین عمق‌سنج ۵ مگاپیکسلی، ضریب اف ۲.۴
  • دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی، ضریب اف ۲.۴
  • دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۲.۸ اینچی، ضریب اف ۲.۲

دوربین واید گلکسی A52s مثل دو مدل دیگر، یکی از بهترین دوربین‌های دنیای میان‌رده‌هاست؛ البته اگر ردمی نوت ۱۰ پرو را در نظر نگیریم. این دوربین در نور کافی تصاویر بسیار خوبی می‌گیرد که از نظر رنگ، جزئیات و کنتراست، کاملاً قابل قبول هستند. هوای بارانی و گرفته این روزهای تهران شرایط ایده‌آلی برای عکاسی محسوب نمی‌شود اما باز هم می‌توان کیفیت مطلوب و عملکرد کم‌نقص قابلیت HDR را در عکس‌های زیر مشاهده کرد.

دوربین واید گلکسی A52s در محیط تاریک هم عکس‌های بسیار خوبی می‌گیرد. مدیریت نویز تصاویر به‌شکل متعادل انجام می‌شود تا شاهد آبرنگی شدن عکس‌ها نباشیم. نایت‌مود می‌تواند کیفیت خروجی را تا حد زیادی بهبود دهد، چون مقداری از رنگ و جزئیات بخش‌های تاریک را بازیابی می‌کند و پخش نور از منابع موجود در قاب تصویر را کاهش می‌دهد. البته عجیب است که اپ دوربین این گوشی هنگام استفاده از نایت‌مود بخشی از قاب تصویر را کراپ می‌کند. ثبت عکس با نایت‌مود حدود ۵ ثانیه زمان نیاز دارد.

دوربین اولتراواید گلکسی A52s در شرایط نوری مناسب عملکرد خوبی دارد ولی بازه دینامیکی سنسور آن محدودتر از دوربین واید است. بنابراین پیشنهاد می‌کنم فقط در شرایطی از این دوربین استفاده کنید که به ثبت منظره‌ای وسیع نیاز دارید. این دوربین در محیط تاریک چندان کاربردی نیست اما نایت‌مود می‌تواند اوضاع را کمی بهتر کند.

دوربین ماکرو گلکسی A52s فوکوس خودکار ندارد و عکاسی با آن کمی دشوار است. علاوه بر این به‌خاطر سنسور کوچک و دیافراگم بسته، فقط در شرایط نوری ایده‌آل می‌توان از آن استفاده کرد. نمونه عکس‌های این دوربین را می‌توانید در بررسی گلکسی A52 ببینید.

دوربین سلفی گلکسی A52s بین بهترین‌های این رده قیمتی جا می‌گیرد. این دوربین با رزولوشن بالا و بازه دینامیکی گسترده، هم چهره شما و هم پس‌زمینه را با جزئیات بالا ثبت می‌کند. پرتره‌ها هم دقت مناسبی دارند اما بی‌نقص نیستند. در محیط تاریک هم شاهد عملکرد بسیار خوب این دوربین هستیم.

در مجموع می‌توان گفت که تمام اعضای این خانواده یعنی گلکسی A52، گلکسی A72، گلکسی A52 5G و گلکسی A52s 5G تجربه عکاسی یکسانی را در اختیار شما می‌گذارند. دوربین‌های اصلی و سلفی کیفیت بسیار خوبی دارند اما دوربین‌های اولتراواید و ماکرو کاملاً معمولی هستند. دوربین عمق‌سنج هم که بودن و نبودنش تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

باتری و شارژ

ظرفیت باتری گلکسی A52s 5G همانند دو مدل دیگر از این سری، ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت است که برای این سخت‌افزار قدرتمند و نمایشگر ۱۲۰ هرتزی، رقم مناسبی محسوب می‌شود. از آنجا که نمایشگر این گوشی امکان تنظیم هوشمند نرخ رفرش را ندارد و همیشه در حالت ۱۲۰ هرتزی کار می‌کند، مصرف انرژی بالایی دارد. نتیجه تست پی‌سی مارک با روشنای ۵۰ درصدی نمایشگر و وای‌فای روشن در حالت ۱۲۰ هرتزی نیز این موضوع را تأیید می‌کند. این گوشی در این تست حدود ۱۰ ساعت دوام آورد که نتیجه قابل قبولی محسوب می‌شود. برای مقایسه، گلکسی A52 با سخت‌افزار ضعیف‌تر و صفحه ۹۰ هرتزی در این تست حدود ۱۲ ساعت دوام آورد.

گلکسی A52s با شارژر ۱۵ واتی به‌فروش می‌رسد اما از شارژ سریع ۲۵ واتی نیز پشتیبانی می‌کند. من سرعت شارژ این گوشی را با شارژر ۲۵ واتی سامسونگ تست کردم و نتیجه بسیار خوب بود. این گوشی طی نیم ساعت از ۵ درصد به ۶۰ درصد رسید و طی یک ساعت تا ۹۷ درصد شارژ شد. شارژ کامل این گوشی با شارژر ۱۵ واتی حدود ۱.۵ ساعت طول می‌کشد.

جمع‌بندی

گلکسی A52s 5G یکی از کامل‌ترین میان‌رده‌های بازار است. این گوشی طراحی زیبا و رنگ‌بندی جذابی دارد و نمایشگر سوپر امولد ۱۲۰ هرتزی آن، تجربه‌ای در حد پرچمداران به شما خواهد داد. سخت‌افزار گوشی بسیار قوی‌تر از مدل‌های قبل شده و توانایی اجرای تمام اپ‌ها و بازی‌ها را دارد. دوربین‌های اصلی و سلفی این میان‌رده نیز تمام نیاز شما برای عکاسی را برآورده خواهند کرد.

البته گلکسی A52s 5G قوی‌ترین میان‌رده بازار نیست. با همین قیمت می‌توانید پوکو اف ۳ را بخرید که سخت‌افزاری در حد پرچمدار دارد. حتی پوکو ایکس ۳ پرو با قیمت بسیار پایین‌تر، به‌مراتب قوی‌تر از میان‌رده جدید سامسونگ است. با این حال اگر تجربه بی‌دردسری از اندروید می‌خواهید و پشتیبانی درازمدت برایتان اهمیت زیادی دارد، گلکسی A52s 5G را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • حسین بنی اسد
    حسین بنی اسد | ۲۰ آبان ۱۴۰۰

    جهت خرید گوشی A52s

مطالب پیشنهادی