ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

بحران تغییرات اقلیم به روایت تصویر

ذوب شدن یخ‌ها در قطب، آتش‌سوزی جنگل‌ها، امواج گرما، سیل: این تصاویر مرتبط با جهانی است که رو به گرم شدن می‌رود و نیاز است که با یافتن راه‌حل‌هایی از این اتفاق جلوگیری شود. همزمان ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۲۲ آبان ۱۴۰۰ | ۲۱:۰۰

ذوب شدن یخ‌ها در قطب، آتش‌سوزی جنگل‌ها، امواج گرما، سیل: این تصاویر مرتبط با جهانی است که رو به گرم شدن می‌رود و نیاز است که با یافتن راه‌حل‌هایی از این اتفاق جلوگیری شود.

همزمان با کنفرانس جهانی تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل متحد «COP26»، آب‌وهوای نامتعادلی که شاهد آن هستیم، به ما یادآوری می‌کند که باید بیشتر نگران گرمایش زمین باشیم. با وجود تمام نگرانی‌ها، شیوع ویروس کرونا نشان داد که با همکاری یکدیگر می‌توان تغییرات چشمگیری در جهان ایجاد کرد.

گاهی اوقات تنها چیزی که لازم است، یک عکس است تا جرقه‌ای باشد برای انجام عملی بزرگ. در این مواقع، مجموعه‌ای از عکس‌ها به ما نشان می‌دهد که وخامت اوضاع چقدر است. مهم‌تر از آن، این عکس‌ها هستند که ایده‌هایی را در سر می‌پرورانند. به‌طور خلاصه، تصاویر می‌توانند جهان را تغییر دهند.

برخی از این تصاویر میزان حاد بودن شرایط را به وضوح نشان می‌دهند. به عنوان مثال، تصویر یک مرجان در حال مرگ در دیواره بزرگ مرجانی، در کنار تصویر قدیمی‌تر نشان می‌دهد که مرجان چقدر می‌تواند زیبا و پرجنب‌وجوش باشد. برخی از تصاویر الهام‌بخش توانایی این را دارند که نه تنها انسان‌ها را به اندیشیدن در مورد مسئله وادار کنند، بلکه سبب ایجاد تغییراتی مثبت نیز می‌شوند.

با این‌ همه، امیدی نیز وجود دارد. طبیعت انعطاف‌پذیر است و با توجه به فرصت‌هایی که پیش می‌آید، این امکان را خواهیم داشت که شرایط آن را بهبود ببخشیم.

باهم نگاهی به مجموعه تصاویر اثرات گرمایش زمین بندازیم.


اولگ شچرباکوف 37 ساله، آتش‌نشان داوطلب محلی در کیوورلیاخ روسیه. او درحالیکه کمتر از 400 متر با آتش فاصله دارد، سعی می‌کند موتور سیکلت خود را درمیان ابرهای سنگین دود هل دهد.

زنی در جریان زیارت هندوها در صحرای غرب پاکستان از گرما غش می‌کند. گرمای شدید منجر به مرگ و میر بیشتر در سراسر جهان می‌شود. این شکاف میان اینکه چه کسی دوام می‌آورد و چه کسی تاب نمی‌آورد، برجسته می‌شود.

مادر نهنگ گوژپشت و گوساله‌اش در اقیانوس هند از جزیره Reunion عبور می‌کنند. جمعیت نهنگ گوژپشت در نیمه اول قرن بیستم توسط صید تجاری از بین رفت. صید تجاری نهنگ در اوایل دهه 1970 به پایان رسید.

ذوب شدن آب، شیارهایی را در یک کوه یخی در قطب جنوب ایجاد می کند. کوه‌های یخ همیشه در حال ذوب شدن بوده‌اند، اما شبه‌جزیره قطب جنوب یکی از مناطقی است که سریع‌ترین گرمایش روی زمین را دارد. پیش بینی می شود این منطقه در 20 سال آینده بیش از 2 درجه فارنهایت (1.1 درجه سانتیگراد) گرم شود.

در نایروبی کنیا، جان چگ و آموس کیمانی در جنگل کارورا، جنگل بزرگ شهر گشت می زنند. آنها سوار موتورهای برقی جدیدی می شوند که اخیراً به عنوان بخشی از یک پروژه آزمایشی برای کاهش آلودگی هوا، بهبود امنیت انرژی ملی و ایجاد مشاغل سبز راه اندازی شده است.

کارگران در یکی از خیابان‌های دهلی نو، هند، پشه‌ها را بخور می‌دهند تا از شیوع بیماری‌هایی مانند دانگ، مالاریا و چیکونگونیا جلوگیری کنند. با افزایش دما، خطر ابتلا به بیماری های منتقله از طریق پشه افزایش می یابد.
در ماه اوت، آتش کالدور به سمت حوضه دریاچه تاهو کالیفرنیا شعله ور شد. آتش نشانان با CAL FIRE و سایر بخش های آتش نشانی سعی کردند از خانه ها و پناهگاه ها محافظت کنند. حدود 1000 ساختمان که بیش از 700 مورد از آنها خانه بودند، ویران شدند.
خانواده کارلن از سال 1988 یک غار یخی را در یخچال طبیعی رون سوئیس مدیریت می‌کردند، اما زمانی که افزایش دما شروع به آب شدن یخ‌ها کرد، ایده جدیدی به ذهنشان رسید - به مدت هشت سال بخشی از یخچال را با پتوهای پشمی پوشانده‌اند که نور خورشید را منعکس می‌کند.

سیل‌های مرگبار ناشی از بارندگی‌های تاریخی در ماه ژوئیه، آلمان را درنوردید. این عکس که توسط مقامات کلن در توییتر به اشتراک گذاشته شده است، سیل در Erftstadt-Blessem را نشان می‌دهد. تقریباً به اندازه دو ماه باران، در یک روز در منطقه بارید. بسیاری از خانه‌ها را جارو کرد و 170 نفر جان باختند

تحقیقات خیره کننده نشان می‌دهد که تا سال 2040، 70 تا 90 درصد از صخره‌های مرجانی خواهند مرد. مقصر کیست؟ افزایش دمای دریاها، بقای مرجان‌ها را با مشکل روبرو کرده است. صخره ها در یک همزیستی ظریف با جلبک‌ها وجود دارند که مواد مغذی را برای مرجان‌ها فراهم می کنند. جلبک‌ها به گرما بسیار حساس هستند و مرگ آن‌ها، نابودی مرجان‌ها را به دنبال دارد.

در ماه سپتامبر، قایق‌های خانگی در نوار باریکی از آب در دریاچه اوروویل کالیفرنیا لنگر می‌اندازند. در آن زمان، این دریاچه تنها 23 درصد از ظرفیت خود را داشت زیرا خشکسالی شدید منطقه را تحت تأثیر قرار داد. در طول تابستان، غرب ایالات متحده گرفتار گرمای مرگبار، خشکسالی شدید و ... می‌شود.

خانواده‌ای در خانه سیل زده خود در جاوه مرکزی اندونزی شام می خورند. برای بیش از 40 سال، آنها شاهد ناپدید شدن زمین‌های کشاورزی مولدشان در زیر دریا بودند.

مرکز کشت جلبک، ساختمانی به مساحت 1600 فوت مربع در داخل دانشگاه فنی مونیخ، که با هدف استفاده از جلبک ها برای تولید بیوکروزن و سایر مواد شیمیایی طراحی شده است. دانشمندان می‌توانند با چراغ‌های LED  بسیار کارآمد و شیشه شفاف، شرایط آب و هوایی را بازسازی کنند.

در زوریخ سوئیس، ماشینی که توسط شرکت Climeworks ساخته شده است، مستقیماً دی اکسید کربن را از هوا می‌گیرد. این ماشین تلاشی است برای کاهش تغییرات آب و هوایی. ابتدا هوا با یک فن به داخل کلکتور کشیده می‌شود و سپس یک فیلتر CO2 را جذب می‌کند.

جابجایی مسافران در آسمان بدون سوخت‌های فسیلی بسیار چالش برانگیز است، به خصوص برای پروازهای طولانی. برای پروازهای کوتاه‌تر، بسیاری از شرکت‌ها از جمله  Wisk در حال طراحی هواپیماهای برقی هستند. هواپیمای Wisk قادر است بدون خلبان پرواز کند.

مزرعه روغن نخل  که در Caimpugan Peatswamp در فیلیپین رشد می‌کند. در سرتاسر جهان تقاضای زیادی برای روغن نخل وجود دارد که از میوه درختان نخل روغنی تهیه می‌شود. این روغن همه کاره را می‌توان در همه چیز از پخت و پز گرفته تا شامپو استفاده کرد، اما همچنین یکی از دلایل اصلی جنگل‌زدایی است.
یک زیست‌شناس با آرام کردن سمور دریایی که بر اثر شکوفه‌های جلبک سمی در ساحل شنی در هومر، آلاسکا می‌میرد، احساساتی می‌شود. مانند بسیاری از مناطق شمالی، آلاسکا دو برابر سریع‌تر از میانگین جهانی گرم می‌شود و شرایط ایده‌آل را برای ایجاد مضرات در دریاهای اطراف فراهم می‌کند.

یک زن در طول طوفان شن فصلی در پکن چین با بادهای شدید روبرو می‌شود. دانشمندان بر این باورند که بیابان‌زایی و تغییرات آب و هوایی در فراوانی و شدت آن‌ها نقش دارد. انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی و تغییرات آب و هوایی ناشی از آن، هوای سمی تولید می‌کند.
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی